Hledej

Úvod News Novinky 0013
    Anketa 6

      Zlat_Fnix_01Právě vyšla další anketa...

       

      Ve Zpěvu zlatého fénixe  dvojčata Harry a Holly právě zkoumají, jaká bude jejich třetí zvěromágská podoba. Budou to velké kočky, ale nemůžu se rozhodnout jaké.

      Proto tu volbu nechám na vás.

      Pokud vás žádná z možností nabídnutých v anketě neosloví, vyjádřete se, prosím, v komentáři pod tímto článkem.

      Mája

      Ještě přidám pár obrázků, abyste se mohli inspirovat...

      gepard

      gepard_02gepard_01

      panter

      panter_01panter_04

      Lev a tygřice

      lev_a_tygice_01lev_a_tygice_02

      tygr a lvice

      tygr_a_lvice_01

      jaguáři

      jagui_01

      levhart sněžný

      levhart_snn

      levhart obláčkový

      levhart_oblkov

      rys ostrovid

      rys_ostrovid

      rys karakal

      rys_karakal

       

      Items details

      • Hits: 2815 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      maja 16 Listopad 2012
      Malé doplnění: Harry a Holly mají rychlonohé formy (jelen a kůň), nenápadné létající formy (vrabec a sýček) a potřebují ještě silné trochu bojovné formy. Nemůžu si pomoct, ale vidím v nich velké kočky. Ale těch je víc... Tak které?
      #
      Frantisek19 16 Listopad 2012
      Jen mě napadlo, máš tam v anketě myslím nabídku, že oba budou jaguáři, ale tygra máš vždy v kombinaci se lvem, co jim dát podoby tygra ussurijského a tygra bílého.... jen můj návrh, jsou to krásné šelmi a dost nebezpečné :)
      #
      neky 16 Listopad 2012
      Černýho pantera ti schvaluju pro Harryho, když byl malej tak se schovával před bratránkem.
      Pro Holy bych viděl jako ideální podobu rysa ostrovida - plachá,tichá,vr ažedně zuřivá
      Ale je to jenom nápad rozhodnutí je na tobě ;-)
      #
      Snake 16 Listopad 2012
      navrhuju bíleho lva a bílou tygřici. Případně Harry může být Liger, ten by mohl vypadat velmi majestátně.
      #
      maja 16 Listopad 2012
      dala jsem tam i obrázky rysů, ale to jsou malé kočky, které člověka neuloví. Chtěla bych, aby to byly tak velké šelmy, které by mohli bojovat s člověkem. mě osobně se asi nejvíc líbí zelenooký panter a ladná, elegantní hnědooká gepardice...
      #
      Sizzza 16 Listopad 2012
      Taky jsem myslela na pantera a gepardici, ale ty dva jaguáři jsou taky dobrý....
      #
      anonymka9 16 Listopad 2012
      já bych brala pantera - Harry a jaguár - Holly .... miluji tyhle 2 zvířata ...
      #
      Klaluska14 16 Listopad 2012
      panter stoprocentně harry a holy tygřice
      :-)
      #
      chaton 16 Listopad 2012
      našla jsi krásné obrázky ,pro Harryho by se mi líbil bílý tygr a pro Holly tu jsem si po přečtení ankety představila jako kuguára ale toho tam nemáš :lol:
      #
      maja 16 Listopad 2012
      Citace chaton:
      našla jsi krásné obrázky ,pro Harryho by se mi líbil bílý tygr a pro Holly tu jsem si po přečtení ankety představila jako kuguára ale toho tam nemáš :lol:

      Kuguára jsem tam nedala, protože to je zvěromágská forma Ginny v sérii A jak to bylo dál. Takže tuhle podobu nechávám pro Ginny, až, nebo jestli, se také stane zvěromágem.
      #
      Sophie 16 Listopad 2012
      Nemůžu si pomoct, mám slabost pro levharty, ale koukám, že jsem asi v menšině
      #
      Liz 16 Listopad 2012
      Mě osobně by si asi nejvíce líbila kombinace: Harry černej jaguár( ten vypadal krásně) nebo panter a pro Holly tygřici (ale klasické zbarvení né bílé)...Jsem docela zvědavá,jak to nakonec dopadne,když máš tolik možností,ale ty to určitě zvládneš! =D
      #
      Zulík 16 Listopad 2012
      jaguáři
      #
      Elis Wolf 16 Listopad 2012
      Levhart sněžný je to málo známý ale přesto velmi krásný tvor a navíc také ohrožený. Myslím že ještě jaguár by se hodil ale jsem spíš pro levharta.
      #
      maja 16 Listopad 2012
      Když levhart sněžný je sice krásná kočička, ale je to mrňous velký asi jako rys. V souboji s dospělým chlapem by asi nevyhrál...
      Vzhledem k tomu, že máte tak rozdílné názory a dvojice, které jsem pro vás vytvořila některým z vás nevyhovují, připravujeme další dvě ankety kde budete rozhodovat o Holly a Harrym zvlášť...
      #
      Jarda 16 Listopad 2012
      A co dvě pumy? Krásné a smrtící...
      #
      maja 16 Listopad 2012
      Citace Jarda:
      A co dvě pumy? Krásné a smrtící...

      No, já nevím jak znáš pumy, ale u nás ve městě vodil chlápek jednu kdysi na vodítku a moje velká kníračka byla větší a vypadala nebezpečnější... Pumy jsou domácí mazlíčci...
      #
      Jarda 16 Listopad 2012
      A proto mají na svědomí v Americe za posledních 100 let více než 20 zabití ve volné přírodě...
      #
      maja 16 Listopad 2012
      No jo, statistiky. Nejvíce lidských obětí v Africe mají na svědomí hroši. Lvi, tygři, jaguáři a levharti jsou nebezpečnější než pumy a kuguáři. Gepard ne, ale to je spíš pro jeho plachou povahu, než proto, že by nebezpečný být nemohl, kdyby chtěl. Člověka zabít dokáže, když je zahnaný do kouta. Nevím, mě prostě pumy příliš nebezpečné nepřipadají. Dva uřvaní malí teriéři ji většinou bezpečně vyženou na strom.
      #
      Drticool 16 Listopad 2012
      A co Zlatý Griffin a gepardice :-*
      #
      Ufaak 16 Listopad 2012
      Tohle všechno jsou lovci samotáři. Vlk, to je zvíře, které je zvyklé lovit ve smečce. Vlk a podobné šelmy jsou to pravé pro Harryho a Holly. Alespoň podle mé fantazie ;-)
      #
      maja 16 Listopad 2012
      griffin je magický tvor a Harry už svou magickou podobu má. musí jít o nemagické zvíře. Proto jsem navrhovala lva, aby se u něj nějak projevila ta příslušnost k dědictví Nebelvíra. Ještě jsem o tom v povídce nemluvila, ale zakladatelé nebyli (kromě Merlina) magičtí zvěromágové. Měli podoby zvířat, které tvoří erby jejich kolejí. Harry a Holly se tak vyjímečně vyvedli, protože se v jejich krvi vyskytují hned tři ze čtyř zakladatelů...
      #
      maja 16 Listopad 2012
      Lvi jsou také smečková zvířata. Tygry to naučili lidé také. Ostatně z přírodopisných filmů vím, že se tygr samec často přidává k některé ze svých samic s jeho mláďaty. Takže také umějí žít rodinným životem i ve volné přírodě. Gepardi často žijí ve skupinách. Hlavně bratři samci a matky s mláďaty. Jaguáři jsou samotáři, ale sourozenci se často nějakou dobu drží pohromadě, když je matka opustí... Ti dva nepotřebují žít ve smečce; vystačí si spolu sami. Vlků už bylo dost a navíc to bude Remusova zvěromágská forma.
      #
      Drticool 16 Listopad 2012
      A protože má Harry v krvi několik zakladatelů, mělo by mít spojení jejich rodů ještě nějaký efekt navíc. Například by se mohl měnit v libovolné zvíře (ať už magické či nemagiské) nebo aspoň několik magických.
      #
      maja 16 Listopad 2012
      Citace Drticool:
      A protože má Harry v krvi několik zakladatelů, mělo by mít spojení jejich rodů ještě nějaký efekt navíc. Například by se mohl měnit v libovolné zvíře (ať už magické či nemagiské) nebo aspoň několik magických.

      Ježíš, nepředbíhej! Metamorfozvěrom ága jsem vymyslela pro Vzpouru vlkodlaků a sérii Jak to bylo dál! Mělo to byt překvapení... :o
      #
      Drticool 16 Listopad 2012
      Tak Remuse jsem chtěl jako zvěromága také, ale vlka bych mu nedával. Dal bych mu třeba podobu CHARADRIUSE s tím, že by přišli na to, že když bude ve své zvěromágské podobě při úplňku tak se ani nezmění ve vlkodlaka.
      A Ježíš opravdu nejsem. :lol: :lol:
      #
      maja 17 Listopad 2012
      Remus už je ve Zpěvu vyléčený. Zlatý fénix přece umí léčit všechny nemoci a prokletí. Takže vyléčí Remuse i ve Zlaťáčkovi. Už mám dokonce vymyšleno jak to udělá, aby to bylo jiné než ve Zpěvu. A vlk bude proto, že je součástí jeho duše. Musí být za tu dobu, co se s ním dělil o tělo...
      #
      Christijane 17 Listopad 2012
      Já osobně bych rozhodně nedávala ani lva či tygra. Jsou to šelmy hodně velké a spoléhají na sílu a myslím, že ani Harry ani Holly nejsou postavou dostatečně vyvinutí a robustní na tak mohutná zvířata. Osobně bych vybrala šelmu nižšího vzrůstu, lehčího rámce.
      Dobrý by byl Jaguár, pro svoji mrštnost a vražednost. Dokážou se skvěle plížit, šplhají po stromech, téměř vždy svoji kořist uloví a svým vzhledem vzbuzují velký respekt a strach. Jsou to obávaní tvorové.
      Gepard by se mi líbil pro Holly, ale přijde mi neefektivní dávat jí další rychlou podobu, zvlášť když tyto šelmy nejsou tolik nebezpečné.
      Levhart, ať už sněžný či obláčkový mi nepřijde jako vhodný představitel ani jednoho z nich. Levhart sněžný, je z větší části bílý a myslím si že jeho barva moc poutá pozornost a výrazně by znesnadňovala například plížení v noci v období bez sněhu, je prostě moc nápadný. Obláčkový naproti tomu není tak nápadný, ale svým vzhledem se už tolik nepodobá na kočkovitou šelmu jako spíš na cibetkovité, které už tolik hrůzy nepouštějí.
      Naopak takový Levhart skvrnitý, to je jiná. Přirovnala bych ho k Jaguárovy i se stejnými vlastnostmi. Liší se od sebe hlavně výskytem a vzorováním.
      Rys a Karakal se mi zdají příliš malí a mírní, obviňovala bych je stejně jako ty vytýkáš pumám, že vypadají víc jako "mazlíci" než nebezpečné šelmy.

      Takže já bych zvolila pro Harryho formu Jaguára, malanistické formy, což je černé zbarvení, ovšem nedala bych ho celo černého, nechala bych mu stále kresbu a zelené oči. Jaguár je silnější konstituce než levhart. A Holly bych nechala jako Levhart skvrnitý, s trochu tmavší srstí a hnědýma očima. ;-) Je to jen můj názor, ale pro představu přidávám obrázek Hollyiny a Harryho formy,jak bych si je já představila ;-)

      Harry


      Holly
      #
      maja 17 Listopad 2012
      Ano, Christijane, to se mi moc líbí. Našla jsi krásné obrázky, jako bych ty dva jasně viděla před sebou. Levhart je trošku menší než Jaguár a také umí lépe šplhat. Dokáže vytáhnout do koruny gazelu, která váží dvakrát tolik, co on. Taky se mi tyhle dvě kočky moc líbí...
      #
      Regi 17 Listopad 2012
      Mám dojem, když jsou Harry a Holly dvojčata, že by bylo zajímavé, kdyby alespoň jedna z jejich forem byla totožná. A co největší a nejmajestátnějš í. A tak trošku neobvyklá...třeba pár černých lvů nebo bílých tygrů...Možná ale potřebuješ menší mrštná zvířata a každé jiné, pro jejich rozdílné vlastnosti a schopnosti. Vše záleží na roli, kterou v příběhu budou mít.
      #
      Frantisek19 17 Listopad 2012
      Citace Christijane:
      Já osobně bych rozhodně nedávala ani lva či tygra. Jsou to šelmy hodně velké a spoléhají na sílu a myslím, že ani Harry ani Holly nejsou postavou dostatečně vyvinutí a robustní na tak mohutná zvířata. Osobně bych vybrala šelmu nižšího vzrůstu, lehčího rámce.
      Dobrý by byl Jaguár, pro svoji mrštnost a vražednost. Dokážou se skvěle plížit, šplhají po stromech, téměř vždy svoji kořist uloví a svým vzhledem vzbuzují velký respekt a strach. Jsou to obávaní tvorové.
      Gepard by se mi líbil pro Holly, ale přijde mi neefektivní dávat jí další rychlou podobu, zvlášť když tyto šelmy nejsou tolik nebezpečné.
      Levhart, ať už sněžný či obláčkový mi nepřijde jako vhodný představitel ani jednoho z nich. Levhart sněžný, je z větší části bílý a myslím si že jeho barva moc poutá pozornost a výrazně by znesnadňovala například plížení v noci v období bez sněhu, je prostě moc nápadný. Obláčkový naproti tomu není tak nápadný, ale svým vzhledem se už tolik nepodobá na kočkovitou šelmu jako spíš na cibetkovité, které už tolik hrůzy nepouštějí.
      Naopak takový Levhart skvrnitý, to je jiná. Přirovnala bych ho k Jaguárovy i se stejnými vlastnostmi. Liší se od sebe hlavně výskytem a vzorováním.
      Rys a Karakal se mi zdají příliš malí a mírní, obviňovala bych je stejně jako ty vytýkáš pumám, že vypadají víc jako "mazlíci" než nebezpečné šelmy.

      Takže já bych zvolila pro Harryho formu Jaguára, malanistické formy, což je černé zbarvení, ovšem nedala bych ho celo černého, nechala bych mu stále kresbu a zelené oči. Jaguár je silnější konstituce než levhart. A Holly bych nechala jako Levhart skvrnitý, s trochu tmavší srstí a hnědýma očima. ;-) Je to jen můj názor, ale pro představu přidávám obrázek Hollyiny a Harryho formy,jak bych si je já představila ;-)

      Harry


      Holly

      Tak tohle je hodně zajímavý návrh, líbý se mi obrázky i argumentace :)
      #
      Drticool 17 Listopad 2012
      Návrh na Harryho formu od Christijane se mi moc nelíbí (ten obrázek je nic moc).
      A k tomu Remusoj. Mno měl jsem za to, že je hlavně laskavý a hodný tak bych mu dal nějakou mírnější formu, která se k hodí k jeho povaze (se kterou se už narodil narozdíl od toho vlka).
      A k Harrymu by se podle mě hodil panter a nebo jaguár ale jedině černí, černější než nejčernější noc (když to nemůže být Zlatý Griffin).
      #
      maja 17 Listopad 2012
      Vaše návrhy mě přivedly na myšlenku, že by se přece jen mělo nějak projevit, že jsou dvojčata. Takže se teď kloním k černému jaguárovi se zelenýma očima pro Harryho a skvrnité jaguářici s hnědýma očima pro Holly. Viděla jsem takový párek koťátek kdysi v ZOO Praha, ačkoli tam to nespíš byli levharti. Jaguáry tam myslím nemají...
      #
      panvita 17 Listopad 2012
      Já si myslim že pro Harryho by byl nejlepší lev a pro Holly buď tygřice, nebo jaguár, nebo panter a nebo lvice

      ale pro Harryho je podle mě nejvhodnější lev u Holly si nejsem jistý která z těch čtyř koček je pro ni nejvhodnější
      Zbytek necham na tobě Májo
      #
      neky 17 Listopad 2012
      Citace maja:
      dala jsem tam i obrázky rysů, ale to jsou malé kočky, které člověka neuloví. Chtěla bych, aby to byly tak velké šelmy, které by mohli bojovat s člověkem. mě osobně se asi nejvíc líbí zelenooký panter a ladná, elegantní hnědooká gepardice...

      Citace Snake:
      navrhuju bíleho lva a bílou tygřici. Případně Harry může být Liger, ten by mohl vypadat velmi majestátně.



      Musím tě opravit,rys by si s člověkem poradil hravě.Než by se nějakej smrtijed vzpamatoval tak by měl prokousnuté hrdlo.Rys je nesmírně rychlý a mrštný.
      #
      Rankl 19 Listopad 2012
      Když existuje bílá varianta tygra, proč by nemohla existovat i černá? Od toho nám slouží fantazie, aby doplnila to, co příroda vynechala. Pokud chceš silnou bojovou podobu, tygr by byl asi nejvhodnější.
      Byla by tu i možnost vtělovat se do vyhynulých druhů. Třeba takový šavlozubec atd.
      #
      kamci 19 Listopad 2012
      černý jaguár Harry a skvrnitá jaguářice Holly :-)
      #
      Kitti 25 Listopad 2012
      Tak jsem původně chtěla hlasovat pro Pantera - Harry a levharta sněžného pro Holly, ale návrh včetně obrázků, které dala Christijani mně dostal. JO, to je ono, včetně barev. Nebo jaguáři, černý a klasický. Tygr a lev mi ani k jednomu z nich nepasuje a je to pro ně velmi dobrá volba, jelen a kůň je dobrej, drobné ptactvo, to se vždy hodí, ale takové pěkné kočky, JO.
      #
      maja 25 Listopad 2012
      Podle anket to vypadá u Harryho dost jasně - černý jaguár. U Holly je to zatím dost těsně mezi levhartem, jaguárem a gepardem. Uvidíme. Mě osobně teď lákají ty dva různě zbarvení jaguáři. Aby se konečně projevilo, že jsou dvojčata...
      #
      Frantisek19 02 Prosinec 2012
      Citace maja:
      Podle anket to vypadá u Harryho dost jasně - černý jaguár. U Holly je to zatím dost těsně mezi levhartem, jaguárem a gepardem. Uvidíme. Mě osobně teď lákají ty dva různě zbarvení jaguáři. Aby se konečně projevilo, že jsou dvojčata...

      Takže začínáš mít asi nejspíš jasno jak to bude, to je super :)
      #
      panvita 14 Září 2013
      Tak to vypadá že v anketě vyhrál pro Harryho lev a pro Holly tygr
      #
      maja 14 Září 2013
      Možná v jiné povídce. Jsem ráda, že jste projevili své názory, ale tu část se šelmami už mám napsanou a jaguáři jsou nezbytní. Ani lev, ani tygr na stromy nelezou a v Zapovězeném lese by byli k ničemu. Potřebuji tam mít pralesní šelmy :-*
      #
      panvita 14 Září 2013
      Citace maja:
      Možná v jiné povídce. Jsem ráda, že jste projevili své názory, ale tu část se šelmami už mám napsanou a jaguáři jsou nezbytní. Ani lev, ani tygr na stromy nelezou a v Zapovězeném lese by byli k ničemu. Potřebuji tam mít pralesní šelmy :-*


      Nu což nedá se nic dělat i tak se těšim na nový kapitoly
      #
      rusalka 31 Březen 2016
      Bych řekla, že Harry by mohl být ocelot, malý, nenápadný, umí šplhat, někdy divočejší, rozhodně šelma, a Holly bych viděla jako kočku domácí evropskou, ovšem ne polštářkový typ, ale lovkyni a ochránkyni mláďat, klidně střední velikosti, umí šplhat, takový ten mateřský kočičí typ,lovkyně, trošku divoška,moc se nemazlí v mladším věku, až později, když dospěje. :-)

      Online návštěvníků

      Právě připojeni - hostů: 69 a členů: 2 

      Celkový počet zobrazení stránek:

      Počet zobrazení článků : 6073219