Hledej

 DS_00

    1 až 5

      Regi_supleDRABBLE ŠUPLE – HP svět ve 100 (200, 300) slovech

       

      Víte, čím je zajímavé první drabble v této první pětici? Vzniklo v srpnu 2013 a je moje úplně první. První napsané a první zveřejněné. Stejně jako spoustu dalších, tenhle drabblík pečlivě obetovala Patoložka. Až do ledna 2014, kdy jsme si s Katty  pořídily naše, dnes už neexistující, Šílené šuple, pak k mé velké radosti ochotně a obětavě betovala cokoli, co jsem v prvním návalu psacího nadšení vychrlila. A také mi dala možnost všechno na stránkách Harry Potter Drabbles publikovat. Byla prostě pro mne a pro mé fanfiction začátky tou nejvhodnější osobou. Díky Pat.

       

       

      Nejvhodnější osoba

       

      100 slov pro HP Drabbles na téma: Všechno, co vás kdy napadlo o Albusi Brumbálovi, ale báli jste se na to byť jen pomyslet...

       

      Přesně jak očekával, rozhovor nebyl vůbec obtížný. Svého cíle dosáhl velmi snadno. City jsou silné nástroje k ovládání lidí.

      Samozřejmě věděl, že je Bella do něj už roky zamilovaná a že se jen třese na to, jak se mu zavděčit. Ten úkol je pro ni jako dělaný. Opravdu nikdo by mu Harryho Pottera neohlídal lépe.

      Jen...naposledy si ji pátravě prohlédl, než se po krátké uctivé úkloně vydala ke dveřím. Vypadala vážně poněkud bláznivě. Věděl ale, že se v mudlovském světě může setkat s lecjakými podivíny. Rozhodně nebude nápadná příliš.

      Brumbál se pro sebe usmál. Arabella Figgová je opravdu nejvhodnější.

       

       

      Beze stopy

       

      100 slov pro HP Drabbles na téma: Zvěromagie

       

      Cizí! Cizí!! Zabít! Zabít!! Zabít!!! Tisíce hladkých černých těl ho obsypaly a ostrá kusadla trhala jeho tělo na kusy. Na zpětnou přeměnu už nestačil ani pomyslet.

      Ten mladík, její nájemník, se už přes tři měsíce neukázal. Posbírala ze stolu nějaké knihy. Samá černá magie... V Obrtlé snad za ně dostane dost, aby si vynahradila dlužný nájem. V rohu si všimla nějakého pohybu. Zase ti mravenci. Nalezou všude. Než se nastěhuje někdo nový, bude to tady muset nechat vyčistit. Nakonec mávla hůlkou, aby smazala jméno z tabulky na dveřích. Dvě slova, Tom Raddle, pomalu bledla až po nich nezůstala ani stopa.

       

       

      Byl to jen sen, Molly...

       

      100 slov pro HP Drabbles na téma: Noční můra Molly Weasleyové

       

      Vzbudilo ji ticho. Zaspali! Poslepu zašátrala bosýma nohama po pantoflích... nahmatala pantoflíčky na podpatku.

      Rozhlédla se. Byla sama v cizí ložnici. V panice vyběhla ven. Ocitla se v dlouhé chodbě s řadou dveří. Otevírala je a všude bylo totéž. Velké prázdné pokoje. V jednom stála osamělá dětská postýlka. Klapot jejich podpatků se hlasitě rozléhal. Na konci chodby vešla do prostorného sálu. Na zdi před ní visel obraz, a na něm mladá žena se zrzavými vlasy a vysoký blondýn s povýšeným výrazem. Molly a Lucius Malfoyovi, stálo na zlatém štítku.

      Zatočila se jí hlava a padala...

      Pak se naštěstí probudila doopravdy.

       

       

      Dárek

       

      200 slov pro HP Drabbles na téma: Obrázek Severuse Snapea s pergamenem

       

      Měl kulaté narozeniny. Na jeho místě u snídaně jej ale tentokrát nečekala obvyklá hromádka povinných zbytečností od kolegů. Pouze jeden svinutý pergamen.

      Vzbudil v něm zvědavost, ale rozhodl se jej otevřít až v soukromí svého bytu. Dojedl, poděkoval a škodolibě ignoruje zklamané obličeje kolem sebe, zamířil do sklepení.

       

      Milý Severusi,

      přijmi od nás co nejsrdečnější gratulace k Tvému životnímu jubileu. Rádi bychom Ti tentokrát věnovali něco, z čeho bys měl opravdu radost. Lámali jsme si hlavu a nakonec jsme spojili své síly a vytvořili pro Tebe tento pergamen. Vyslov jen své přání a on se v ten předmět nevratně promění.

       

      Následovaly podpisy ředitele a všech jeho kolegů. Nahlas by to nikdy nepřiznal, ale tohle na něj opravdu zapůsobilo. Myšlenky mu začaly kroužit kolem neobvyklých magických artefaktů, vzácných starých prvotisků, zaprášených lahví archivního vína, soudků nejlepšího koňaku, krabic nejkvalitnější belgické čokolády, nejdražších lektvarových ingrediencí...

      Představoval si, jaké by to bylo některou z těch věcí mít, a nemohl se za nic na světě pro žádnou z nich rozhodnout. Jeho nadšení pomalu sláblo a plynule ustupovalo frustraci. „Vysrat se na to,“ uniklo mu téměř neslyšně. Ze zamyšlení jej vytrhlo úslužné zašustění pergamenu a vzápětí v rukou držel roličku toho nejjemnějšího trojvrstevného toaletního papíru.

       

       

      Dětská fantazie

       

      100 slov pro HP Drabbles na téma: Hůlka, Prasinky, hvězda

       

      „Prasinky! Vystupovat! Nastupovat!“ Vykřikovala dívenka pokaždé, když chlapcův dřevěný vláček zastavil před nádražní budovou postavenou z barevných stavebnicových kostek. Místo plácačky přitom mávala růžovou plastovou hůlkou, na jejímž konci blikala hvězda, na jedné straně červeně a na druhé zeleně.

      Mladá žena stojící ve dveřích je s úsměvem pozorovala. Od chvíle, kdy dostala její dcerka k pátým narozeninám soupravu „Malá kouzelnice“, neudělala bez hůlky ani krok. S kamarádem ze sousedství si stále v hráli ve svém čarodějném světě. Prasinky... legrační jméno... Dětská fantazie je tak úžasná...

      Jane Grangerová jen doufala, že Hermioně z ní alespoň něco zůstane, až bude jednou dospělá.

       

      Items details

      • Hits: 1425 clicks

      Tecox component by www.teglo.info