Hledej

 DS_00

    46 až 50

      Regi_supleEtnografický výzkum

       

      200 slov pro HP Drabbles na téma: Zlaté vejce

       

      Jeho žena vystudovala etnografii a často jezdívala po celém světě zkoumat místní folklór, kouzelnický i mudlovský. Vůbec měla občas zvláštní nápady. Proto ho nepřekvapilo, že se rozhodla strávit letošní Velikonoce kdesi ve východní Evropě. Byl bystrozor, tak si vzal službu na celé svátky.

      V pondělí večer se doma unavený vypotácel z krbu. Lenka už na něj čekala. V jedné ruce držela zlatě malované vajíčko a ve druhé několik vrbových proutků spletených do copu. Tu druhou věc k němu přistrčila.

      „Harry, musíš mě vyšlehat po nohách, abych byla celý následující rok zdravá, a já ti za to dám tohle vajíčko, symbol nového života a plodnosti. Je to úžasný starý magický zvyk.“

      Chvíli na ni překvapeně zíral, ale pak sevřel v ruce proutěný tatar. Za chvíli se už honili kolem stolu, smáli se a Lenka nadšeně vykřikovala: „Jo! To je ono! Tak přesně to vypadalo…!!!“

      „Ano? A co ta odměna?“

      „Jasně! Chytej, chytači!“

      Harry s bezchybným reflexem zachytil letící zlatou věc. Vzápětí se mu po paži, obličeji i oblečení rozprskl žlutý a průhledný lepkavý sliz a v ruce zůstala jen rozmáčknutá skořápka.

      „Jejda…“ Lenka se na Harryho přemýšlivě zahleděla. „Tohle budu muset ve své zprávě pozměnit. Ti mudlové nejspíš používají vajíčka vařená.“

       

       

      Očekávaná událost

       

      100 slov pro HP Drabbles na téma: V kouzelnickém světě

       

      „Při práci občas poslouchám rádio. Ve zprávách o tom ale nikdy nemluvili. Dokonce ani Věštec nic neutrousil. Přesto bylo zcela nepochybné, že se to musí přihodit někdy během letošního roku. Když se však blížil konec července, začal jsem být trošku nejistý. Snad se neodstěhoval někam na druhý konec světa? Nebo se mu, nedej Merlin, něco nestalo?

      Dnešního rána jsem se ale probudil a prostě VÍM, že právě dnes zaklinká zvonek nade dveřmi mého krámku, a svou první hůlku si přijde vybrat chlapec s jizvou na čele.

      A pak se v kouzelnickém světě znovu začnou dít temné, ale opravdu veliké věci…“

       

       

      Jak se to mohlo stát?

       

      300 slov pro Harry Potter Drabbles na téma: „Ehm… na co potřebuji ponožky?“

       

      Poznámka:

      drabblík je rozdělen do šesti kratinkých odstavečků. Můžete je číst buď shora dolů, nebo klidně zdola nahoru, popřípadě několikrát dokola…

       

      Molly rozbalila balíček, se kterým právě přiletěla školní sova. Předpokládala, že to bude dárek od Arguse k jejím zítřejším narozeninám. Byla jednou z mála, kdo na něj pamatoval o Vánocích a narozeninách a on oplátkou nikdy nezapomínal na ni. Rozbalila hedvábný papír - a vykoukly na ni její vlastnoručně vyrobené pletené ponožky, které na konci prázdnin přibalila Ronovi.

       

      Jak se to mohlo stát? Argus Filch přemýšlel: Co bych tak měl letos poslat Molly Weasleyové k narozeninám? No jasně. Každému pořád něco plete a na sebe, chudinka určitě nemyslí. A já zrovna včera dostal od ředitele takové krásné, barevné ponožky.

       

      „Dobrý den, pane řediteli. Dneska je zima, co?“ Argus se na chvíli narovnal a pak zase pokračoval ve vytírání.

      Ten chlapec by potřeboval něco teplého na sebe. Ponožky! Nějaké mu dám. Mám jich díky Dobbymu docela zásobu, pomyslel si Brumbál.

       

      Dobby se spokojeně usmál. Zase dostal od profesora Snapea nové ponožky! Nemusel by mu nic dávat. Dobby by ty bonbóny s léčivým a uklidňujícím lektvarem panu řediteli tajně vyměňoval i bez odměny. Ale takhle má pro svého dobrodince pokaždé krásný dárek. Ředitel Brumbál z nich má vždycky takovou radost!

       

      Profesor Severus Snape se znechuceně probíral hromádkou pletených ponožek vystavených na pultě krámku paní Pletáčkové v Prasinkách a pak vybral ty nejbarevnější. Takové má ten mrňavý skřítek nejraději. U Salazara, kdyby někdo viděl, co právě dělám, musel bych ho proklít.

       

      Paní Pletáčková prohlížela zásoby svetříků, šál, čepic, rukavic a ponožek a uvažovala, co by měla doobjednat. Pak vzala do ruky poslední křiklavě barevné ponožky. Už aby se zase objevil ten zrzavý student, který jí je občas nosí. Vždy je od něj ráda koupí a on má alespoň pár drobných na nějakou tu dobrotu nebo máslový ležák. Jen jí nejde na rozum: na co každý měsíc ten černě oblečený profesor potřebuje nové barevné ponožky?

       

       

      Právě takhle

       

      100 slov pro HP Drabbles na téma: Led, šampaňské, šála

       

      Na servírovacím stolku kbelík s ledem a v něm šampaňské, v misce jahody, přes ramena elegantní šál jemný jako pavučina a v protějším křesle… MUŽ, PAN DOKONALÝ. O tomhle kdysi snila a věřila, že přesně takto vypadá pravé štěstí.

      Otevřela oči. Na stole kouřící konvice s čajem, v misce domácí máslové sušenky, na ramenou teplý šál a v protějším křesle… „Arture, drahý, neusínej, zase tě bude bolet za krkem.“ Molly mávla hůlkou a manželovo křeslo přeměnila na pohodlnou lenošku. Pak se usmála a udělala totéž i s tím svým. No ano. O sedmdesát let později vypadá to štěstí právě takhle.

       

       

      Inspirace z kuchyně

       

      100 slov na DMD téma: U snědeného krámu.

       

      Ritina kariéra vypadala slibně. Zejména poté, co získala očarovaný bleskobrk, dostaly její reportáže šťávu. Fakta kořenila zajímavými spekulacemi a lidem se to líbilo. Čtenářů přibývalo.

      S jídlem ale roste chuť. Rita dávala bleskobrku čím dál tím větší prostor, články byly stále peprnější a peprnější, až… v nich nakonec nezbylo nic, než jen to pikantní koření. Vypadaly jako onen pověstný vyjedený krám.

      Z Věštce Ritu vyhodili. Dlouho nechápala proč.

      Došlo jí to jednou při vaření. Aby jí čtenáři byli opět ochotní spolykat, co jim naservíruje, musí být pepře míň. A na co hlavně nesmí zapomenout, je ten skutečný velký šťavnatý steak.

       

      Items details

      • Hits: 1246 clicks

      Tecox component by www.teglo.info