Hledej

 DS_00

    66 až 70

      Regi_supleSladké kočičky?

       

      200 slov pro Prosincové dárkopsaní 2014 na stránkách HP Drabbles, na téma: Křivonožka versus Umbridgeová

       

      „Nuda, holky, co?“ oslovil Křivonožka všechny ty vymydlené, růžově omašličkované kočičky, které na něho zíraly ze zdí. Když se před chvílí kradl po chodbě a uviděl škvíru ve dveřích, které za sebou Jedovatá zapomněla zavřít, neodolal a vklouzl dovnitř.

      „Vy z těch kulatých klecí asi nemůžete, že?“

      Jedno z koťat přeskočilo do vedle visícího talíře.

      „Aha, takže můžete… Tak proč nejdete ven? Jsem si všimnul, že ti dvojnozí, co jsou namalovaní na obrazech, chodí po celém hradu. A čtyřnozí taky. S jednou namalovanou kočkou se dokonce kamarádím. Soutěžíme, kolik kdo uloví myší. Jasně, že ona je chytá v těch obrazech. Myší je tam všude dost. Nechcete se přidat? Je to fakt sranda…“

       

      Když se Dolores Umbridgeová večer vrátila do svého bytu, nevěřila vlastním očím. Na porcelánových talířích nebyla ani jediná kočka.

      Místo nich se všude vršily – tu řady ukousnutých myších ocásků, tamhle hromádky zkrvavených myších hlaviček. Na každém talířku alespoň jedna myší mrtvolka. Pokoušely se o ni mrákoty.

      Poslední kapkou byl roztomilý kocourek, který se právě na jednom talíři objevil s potrhanou a špinavou růžovou mašlí a další polomrtvou myší v zubech. Pustil ji, mňoukl na pozdrav a s chutí se do ní zakousl, až to křuplo.

      Dolores omdlela.

       

       

      Lázeňské procedury

       

      100 slov pro Prosincové dárkopsaní 2014 na stránkách HP Drabbles, na téma: Moudrý klobouk se zbláznil.

       

      „Co že bys to chtěl?“ Albus Brumbál si posunul na nose své půlměsícové brýle a udiveně se zadíval na Moudrý klobouk.

      „No, přece dovolenou! Po skoro tisíci letech služby bych snad už měl mít nárok, ne? Přál bych si něco jako ozdravný pobyt. Lázně. Nějaké ty koupele, masáže, saunu, kadeřníka… A samozřejmě taky kosmetiku.“

      „Lázně, říkáš? Hm… Vlastně myslím, že bych ti to přání splnit mohl.“

       

      Do čistírny oděvů v mudlovské čtvrti Londýna vešel podivně oblečený stařík s plnovousem a z igelitové tašky vytáhl neuvěřitelně starý klobouk.

      „Prosil bych vyprat – raději ručně, napařit, vykartáčovat… A samozřejmě taky chemicky dočistit.“

       

       

      Diplomatická mise Elfiase Dóžete

       

      100 slov pro Prosincové dárkopsaní 2014 na stránkách HP Drabbles, na téma: Ty jsi prostě magor.

      Drabble navazuje na předchozí s názvem „Lázeňské procedury“.

       

      „Albusi, požádali mne, abych za tebou – jako tvůj spolužák a dávný blízký přítel – zašel, a nějak citlivě ti vysvětlil, že… že… že jsi prostě magor! Jak tě mohlo napadnout dát Moudrý klobouk do mudlovské čistírny! Víš, co tam způsobil?!

      Ty procedury se mu tak zalíbily, že si je všechny naporoučel opakovaně. Dále se nechal napustit těmi nejdražšími vonnými silicemi a merlinví co ještě. Zaměstnanci byli tak konsternováni tím, že klobouk mluví, že je vůbec nenapadlo protestovat, a ve všem mu vyhověli.

      Víš, kolik práce měli bystrozoři s vymazáváním paměti? A o výši účtu, který muselo ministerstvo zaplatit, ani nemluvím.“

       

       

      Zase doma

       

      100 slov pro Prosincové dárkopsaní 2014 na stránkách HP Drabbles, na téma: Síla okamžiku

       

      Závěr minisérie o Moudrém klobouku. Navazuje na drabble „Lázeňský pobyt“ a „Diplomatická mise Elfiase Dóžete“.

       

      Elfias Dóže domluvil, a téměř štítivě podal Brumbálovi reklamní tašku čistírny „Multiclear“. Albus ji otevřel, vytáhl Moudrý klobouk a postavil jej na polici za svým křeslem. Ředitelnu naplnila pronikavá květinová vůně. Byla tak intenzivní, že oběma mužům vyhrkly do očí slzy.

      Klobouk se spokojeně zavrtěl a promluvil: „Zase v Bradavicích… nedovedete si představit, jak úžasné zážitky mám za sebou. Budu na ně vzpomínat dalších sto let. Ale vrátit se domů, té radosti se nevyrovná nic.“

      Oba kouzelníci slzeli jako o závod, kašlali a nebyli schopni slova.

      „Přátelé moji, neplačte! Netušil jsem, že i pro vás to bude tak silný okamžik.“

       

       

      Dvojí Vánoce Severuse Snapea

       

      300 slov pro Prosincové dárkopsaní 2014 na stránkách HP Drabbles na téma: První vánoční svátky Severuse jako učitele.

       

      Poznámka:

      Drabble vychází z minipovídky Profesor Severus Snape navždy, i když jsem se hodně snažila, aby bylo pochopitelné i bez ní.

       

      Je Boží hod vánoční, časné dopoledne. Severus Snape sedí v pohodlném ušáku, na malém stolku sklenku koňaku, vychutnává si doutník. Všechno to dostal darem od studentů sedmého ročníku svých asistentů. Překvapili ho.

      Byl ale rád, že od něj, jako od magického portrétu, nelze očekávat, že by tuto laskavost nějak prakticky oplatil.

      Protože příliš neumí dárky dávat. Ostatně, ani přijímat. Nikdy to neuměl…

      Jeho první Vánoce v Bradavicích… je to tak dávno... dvacet let? S postem profesora lektvarů dostal i povinnosti ředitele Zmijozelu. Mladý, nezkušený, zatížený nejedním chybným rozhodnutím a obrovským pocitem viny. Zahalil se do širokého černého pláště, skutečného i pomyslného, aby se skryl a ochránil. Většina studentů ho začala nazývat sklepním netopýrem, jeho zmijozelští mu koupili vánoční dárek. Poslední školní den před prázdninami ho požádali, aby přišel do společenské místnosti. Stáli tam všichni, usmívali se. Prefektka sedmého ročníku mu za všechny popřála krásné svátky a podávala mu balíček. Poděkoval za přání, popřál jim také, řekl, že nic nemůže přijmout a odešel. Lépe řečeno, prchl. Na tuhle situaci nebyl připravený. Nevěděl, jak reagovat.

      Od té doby si další generace studentů Zmijozelu předávaly informaci, že svému řediteli mají s dárky posílat raději sovy.

       

      Tohle ale skutečně odmítnout nešlo. Složili se, pořídili mu malý magický obrázek kuřáckého salonku a pověsili jej v jeho učebně. Dar k prvním Vánocům, které měl strávit jako profesor obrany proti černé magii. Velmi zvláštní profesor. Jediný magický portrét v Bradavicích a nejspíš i na celém světě, který má stálou práci. Včera večer si s ostatními zarámovanými řediteli a s Minervou popřáli krásné a pohodové svátky a dnes je skutečně prožívá. Severus znovu labužnicky vdechne voňavý kouř…

      Jeho první emocí, když se probudil v ředitelně v jednom z magických obrazů, byl vztek. Až po čase pochopil, že smrt pro něj vlastně může být první příležitostí opravdu žít.

       

      Items details

      • Hits: 1386 clicks

      Tecox component by www.teglo.info