Hledej

 

 

Úvod Šílené šuple Katty šuple Rozloučení s KattyV
    Rozloučení s KattyV

      Katty_supleVe středu 4.května 2022 ráno dotlouklo srdce naší milované Katty. Skvělé kamarádky a spoluautorky, úžasné ženy. Přes dva roky statečně bojovala s těžkou nemocí, bohužel se zázrak nekonal. Kdo jste ji znal, věnujte jí tichou vzpomínku, Katty si ji zaslouží.

      Tohle napsala na FB naše společná kamarádka – Tora. Byly jsme takový čtyřlístek, tedy Katty, Tora, JJ a Regi. Společně jsme psaly a vymýšlely, až jsme napsaly knížku. A pak ještě jednu.

      A najednou tady Katty není, nenapíše už ani písmenko.

      Takto jsme se, my, osiřelý trojlístek s Katty rozloučily na jednom internetovém deníku:

       

      Jak si připustit, že člověk, který s námi toho tolik prožil, už není? Jak se smířit s tím, že naše kamarádka už nikdy na dovolené neotevře dveře pokoje s novým nápadem?

      Těžko.

      Před dvěma lety by nás nikoho nenapadlo, že napíšeme společně knížku.

      Napsaly jsme dvě.

      Před dvěma lety by nás nikoho nenapadlo, že krátce po dokončení té druhé naše čtveřice osiří a změní se na trojici.

      Vzpomínáme na Katty s láskou. Byla úžasná, stále dobře naladěná, plná nápadů, elánu. Nezdolná optimistka.

      Někdy nás rozčilovala tím, jak chtěla přesně vědět, kde vlastně ten náš statek je. Jak se k němu dostaneme? Jak daleko je k vlaku? A do krajského města? A když nám třem to bylo víceméně jedno, sedla k mapě a po několika hodinách nám vítězoslavně ukázala na místo, které pro něj našla. Musely jsme všechny uznat, že má pravdu. Hned se nám pracovalo lépe.

      A taky kreslila plánky. Tady je dvůr, tady stodola, tady cesta do pastvin, tady budou sluneční hodiny. Prostě měla ráda v těchto věcech jasno.

      Ach Katty. Budeš nám tak strašně moc chybět…

      Věříme ale, že nás nenecháš ve štychu. Že na nás budeš dohlížet a podsouvat nám ty nejlepší nápady, tak, jako jsi to dělala, když jsi byla s námi.

      A ten slib, co jsme ti daly, splníme. Nebude to hned. Nebude to možná ani příští rok, ale bude to. Tvoje Halda určitě jednou vyjde a na obálce bude tvoje jméno – Kateřina Vágnerová.

       

      Nikdy nezapomeneme.

       

       

      Plnou verzi rozloučení s Katty naleznete ZDE.

       

      Items details

      • Hits: 1653 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      Regi 06 Květen 2022
      Je to neuvěřitelné a absurdní, že už Katty není. Prožily jsme několik let s naším blogem Šílené šuple a i když skončil, naše přátelství i společné tvoření pokračovalo, třebaže jiným způsobem, s našimi dalšími kamarádkami JJ a Torou. Pět let jsme psaly DMD pod společným profilem - Čarodějnice sosaci.net/user/4935
      Napsaly jsme dvě knížky, jedna už vyšla - databazeknih.cz/.../...
      - druhá je v nakladatelství, k vydání připravená. Třetí jsme chystaly...
      Moc nám Katty chybí, moc chybí mně.
      #
      maja 30 Listopad 2022
      Je mi to hrozně líto. Měla jsem Katku a její i vaše povídky moc ráda. Budu na ni vzpomínat s láskou nad každým malovaným perníčkem a vrátím se k jejím povídkám. Cítím s vámi, děvčata... (U)