Hledej

Nebet_jezdci_2

V této povídce je několik změn oproti kánonu. V Harryho partě jsou Ginny, Neville a Lenka, která byla zařazena do Nebelvíru.

Sirius Black utekl z Azkabanu, ale Červíček byl zadržen, uvězněn a byl mu odebrán Merlinův řád. Sirius dostal za tento omyl od Ministerstva jako odškodnění 5 000 000 galeonů. Moody je velitelem bystrozorů. Sirius po očištění svého jména začal učit obranu proti černé magii, přičemž v Bradavicích založil klub jménem Bradavická branná aliance. Ministrem kouzel je namísto Popletala Amélie Bonesová.

Zbytek bude odkryt v příběhu.

Panvita

    Prolog

      Nebet_jezdci_3Téměř patnáctiletý Harry Potter polehával na posteli ve svém pokoji v Zobí ulici už několik dní. Vyčítal si, že kvůli němu zemřel Cedrik.

      ***

      „A dost! Já se pomstím nejen za Cedrika, ale i za mámu, tátu a další, kteří zahynuli. V první řadě ale musím začít cvičit. Ginny, Ron, Hermiona, Lenka, Sirius, Weasleyovi a ostatní, musím je všechny ochránit! Nadešel čas, abych použil všechny prostředky, které mám. Na co mi jsou peníze, když kolem mě umírají nevinní lidé? Já jim ukážu, kdo je to Harry Potter! To budeš koukat, Voldemorte, ty hadí ksichte," přísahal si Harry. Řekl to ovšem nahlas a Hedvika, která spala s hlavou pod křídlem, se lekla. Nejdřív se rozhodl, že uklidí pokoj. Všechny školní potřeby naházel do kufru a mudlovské oblečení nastrkal do koše. Teta Petunie by sice zuřila, ale Harrymu to bylo fuk, odejde odtud a už nikdy se nevrátí. Má trezor plný zlata, tak proč by si to neužil?“

      ***

      Začal se chystat na cestu do Příčné ulice. Připravil si všechny peníze, které měl ještě u sebe, hábit s kápí, neviditelný plášť a školní kufr. Hedviku pustil, aby se prolétla, a řekl jí, aby za ním přiletěla do Děravého kotle.

      ***

      Ráno vstal v šest hodin a připravil se. Když se oblékl, vydal se ven. V postranní ulici spojující Zobí s Magnoliovou si odmávl Záchranný autobus, který se během okamžiku objevil. Vystoupil z něj Stan Silnička. Nadechl se, ale Harry ho zarazil dřív, než stačil cokoliv říct.

      „Jo, jo, já to znám. Potřebuju co nejrychleji do Londýna na Příčnou.“ Zaplatil Stanovi jízdenku a do hodiny byli u Děravého kotle. Harry vystoupil a vydal se přes hostinec rovnou na zadní dvorek.

      Otevřel průchod a kráčel nenápadně přímo ke Gringottům. Uvnitř zamířil k prvnímu volnému skřetovi a promluvil:
      „Dobrý den. Chtěl bych si vybrat peníze z trezoru našeho rodu.“ Teprve nedávno se od Siriuse dozvěděl, že má ještě jiný trezor, který by měl zdědit ve svých sedmnácti letech. Jako jeho kmotr a opatrovník mu ho ovšem mohl zpřístupnit už nyní. Snad to tedy udělal…“

      Skřet se na něj podíval a řekl:

      „Dobrá sem kápněte trochu krve, abychom si ověřili vaši totožnost.“ Harry se píchl do prstu brkem a kápl na připravený pergamen."

      Po půl minutě se na pergamenu objevil nápis „Harry James Potter.“

      Skřet kývl hlavou, ať jde za ním. Prošli dveřmi k vozíkům vedoucím k trezorům. Prosvištěli mnohem hlouběji, než když tu byl poprvé.

      Jakmile byli u dveří, skřet přejel prstem po dveřích a Harry musel přidat další kapku krve.

      Po otevření dveří se mu naskytl pohled nejen na zlato, ale i další věci. Po letmém ohlédnutí po počítadle se vydal podívat na stoly a skříně, kterých v tomto trezoru bylo několik.

      Došel k prvnímu stolu, ležel na něm jedenapůlruční meč, dvě dýky a luk se šípy.

      Začal nejdřív mečem, už na první pohled nebyl obyčejný. Nepodobal se meči Godrika Nebelvíra a ani žádnému jinému, co Harry viděl na hradech během školních výletů. Na hrušce jílce byl velký diamant a dva rubíny. Na pochvě a čepeli bylo vyryto heslo: Láska, odvaha a věrnost.

      Harry si připnul meč k pasu a začal si prohlížet dýky. Obě měly na koncích rukojetí rubín a podle použitého materiálu, způsobu zpracování a výzdoby pouzder bylo zjevné, že vznikly ve stejné dílně jako meč. Harry si je připnul k pasu. Všiml si, že přes stůl je přehozený vak. Sundal ho a strčil do něj celou ruku až k rameni. Odhadoval, že v něm bude prostor jako v pořádném cestovním kufru. Pomyslel si, že na něj bylo použito nějaké zvětšovací kouzlo. Ruku vyndal a než si jej hodil přes rameno, vložil do něj měč a dýky.

      Přesunul se k luku a šípům. Luk, zdobený diamantem a rubínem, byl vyroben ze zvláštního dřeva, které nikdy neviděl. Nepozastavoval se nad tím, luk a toulec dal do vaku a přesunul se k dalšímu stolu.

      Na něm ležela helmice s úzkými průzory pro oči, nos a ústa. Dál na stole byl kyrys chránicí hrudník i záda, který měl na hrudi vyražený znak znázorňující bílého pegase vztyčeného na zadních nohou s roztaženými křídly. Vedle kyrysu ležel štít se stejným znakem, opatřený popruhy k připevnění na ruku nebo záda. Na stole ležely drátěné kalhoty a košile, vedle ležely chrániče nohou a rukou. Rukavice z Harrymu neznámé kůže se všitými plátky kovu a podobně upravené, byly rovněž i boty z kůže se všitými plátky kovu. Harry si vše prohlédl a přendal do svého vaku.

      Najednou mu došlo, kolik věcí již nacpal do vaku. Lekl se, že v něm nebude schopný nic najít. Vsunul do vaku ruku a …nikde nic… Pomyslel si, že přišel o skvělý meč, a najednou ho měl v ruce. Tahle magie se mu začínala líbit…

      Od stolu se přesunul k policím. Bylo v nich spousta knih, mnohé z nich byly hodně staré a určitě vzácné. Harry náhodně sáhnul po jedné z nich, a když ji vytáhl, uviděl název: Mocné kouzelnické rody.Hned v ní začal listovat a hledat rod Potterů. Nakonec ho našel, celé jméno jeho otce znělo James Merlin Nebelvír Potter. Harrymu málem spadla čelist až na zem. Rodiči jeho otce byli Albus Percival Wulfric Brian Brumbál a Minerva McGonagallová. Ale ještě větší šok ho čekal, když si všiml titulu a plného jména své matky - lady Lilien Evansová Potterová, řečená Havraspárská.

      Když se z toho překvapení vzpamatoval, rychle prolistoval i zbytek knihy a narazil na rod Helgy z Mrzimoru, který končil jménem Weasleyovi. Z toho, co k tomuto rodu bylo uvedeno, Harry porozuměl, že dědictví v této linii přechází vždy na ženského potomka, tím pádem je Ginny dědičkou Helgy z Mrzimoru, a rovněž i držitelkou šlechtického titulu. Zmijozelským dědicem byl překvapivě sir Sirius Black.

      Dále se dozvěděl, že dědicové zakladatelů mohou probudit mocnou magickou ochranu Bradavického hradu před jakýmkoliv útokem.

      Když vyčetl všechny důležité informace, sbalil do vaku všechny knihy z obou polic a přešel k poslední skříni, ve které bylo několik hábitů ze zvláštní látky. Oblékl si bílé roucho a všechna ostatní uložil do vaku. Ještě si nabral do měšce dost peněz a zamířil k východu z trezoru.

      Přežil cestu vozíkem na povrch. Když vystoupil, zeptal se svého průvodce, kde by se dalo koupit nějaké sídlo.
      Skřet ho nasměroval do chodby, kde na dveřích stálo ,Nemovitosti´. Zaklepal a vešel do honosně zařízené kanceláře. Za masivním dubovým stolem seděl tlustý skřet v drahém obleku. Slušně ho pozdravil a skřet mu pozdrav oplatil. Harry se ho zeptal na dostupná sídla či hrady. Skřet vytáhl několik složek. V první byl hrad, který údajně nechal postavit samotný Merlin pro svého svěřence Artuše. Byl hodně podobný Bradavicím, ale nebyl tak rozlehlý a místo skleníků měl stáje. Podíval se i na další nabídky, ale ostatní sídla nebyla tak honosná. Oznámil skřetovi, že si vybral ten první hrad. Skřet mu podal několik pergamenů k podepsání. Podepsal je, protože jako dědic dvou zakladatelů a Merlina mohl rozhodovat sám za sebe jako plnoletý už v tak útlém věku.

      Skřet mu předal klíče od hradu, jako symbol vlastnictví společně s mapou, a zeptal se ho, jaké jméno si přeje uvést jako adresu pro letaxovou síť. Rozhodl se pro Potter manor, aby, pokud možno, nikdo kromě jeho přátel nevěděl o tom, že je dědicem dvou zakladatelů a samotného Merlina. Poděkoval skřetovi a odešel z kanceláře. Zamířil k přepážce, kde se měnily galeony za mudlovské libry. Vyměnil si dost peněz a opustil banku.

      Venku nejdříve zamířil k Ollivanderovi. Potřeboval ještě jednu hůlku.

      Než vstoupil do krámu, natáhl si kapuci bílého pláště do obličeje tak, aby ho prodavač nepoznal. Vstoupil a nad dveřmi se rozdrnčel zvonek a ze zadní místnosti vyšel pan Ollivander.

      „Co si račte přát?“

      Harry mu odpověděl:

      „Potřebuju hůl místo hůlky.“

      Pan Ollivander se na něj upřeně zadíval a pronesl.

      „Máte štěstí, mám tu kousek, který vyrobil jeden z mých předků pro samotného Merlina. Je unikátní, protože má v sobě devět substancí a podle vůle svého majitele může měnit svou velikost od salonní hůlky až po cestovní hůl.“

      Jen to dořekl, odešel někam dozadu. Za okamžik se vrátil a nesl hůl ze zvláštního dřeva s pohodlnou rukojetí. Podal ji Harrymu a on s ní mávl. Z hole vytryskl roj různobarevných jisker a Harryho obalila záře složená z několika různých barev.

      Ollivander nezapřel, že je obchodník, když spustil:

      „K této holi se váže legenda. Prý ten, kdo bude vládnout touto holí, obnoví zapomenutý řád nebeských jezdců a s pomocí svých spolubojovníků porazí největší zlo, jaké kdy chodilo po zemi.“

      Harry si začal nedůvěřivě hůl prohlížet. „Kolik za ní chcete?“ zeptal se po chvíli.

      „Sto galeonů.“ Odpověděl pan Ollivander.

      Harry mu podal měšec s požadovanou sumou a odešel z obchodu.

      ***

      Cestou do knihkupectví Krucánky a Kaňoury si všiml obchodu s detektory černé magie. Něco mu řeklo, aby navštívil i tento krámek. Prodavač, plný radosti, že k němu vůbec zavítal nějaký zákazník, ho ihned oslovil:

      „Jaké máte přání?“

      „Chtěl bych pouzdro na hůlku těch nejlepších kvalit. Musí být odolné proti magii, mělo by být elegantní a ocenil bych, kdyby se umělo samo přizpůsobovat mému oblečení. Chci funkční věc a ne předraženou hračku.“

      „Jistě pane, mám přesně takové pouzdro. Je velmi drahé, ale stojí za to."

      „Cena nehraje roli," zastavil ho Harry.

      „Dále chci mapu světa a podrobnou mapu Anglie s detekcí použití černé magie.“ Než stihl prodavač zareagovat na první přání, zazněla věta, která mu přišla jako sen: „A zabalte mi všechny detektory černé magie, které tu máte."

      ***

      Nakonec Harry dorazil i do Krucánků a Kaňourů, kde se vydal rovnou k zadnímu regálu, ze kterého začal nosit na pult učebnice všech možných odvětví. Měl široký záběr, od bílé a černé magie, přes magii mysli (nitrozpyt, nitrobrana, telepatie, empatie, myslozpyt, myslobrana) až po zvěromagii a přeměňování. Překvapivě nezapomněl ani na lektvary, se kterými chtěl začít úplně od začátku, aby je už konečně pochopil. Dále ho zaujala díla pojednávající o runové magii, neverbálním kouzlení, kouzlení bez hůlky a o metamorfomágství. Knih měl tolik, že se mu ani na pult nevešly a musel je začít skládat na zem. Překvapený prodavač nemohl uvěřit vlastním očím.

      Když Harry shromáždil všechny knihy, které by mohl potřebovat, zaplatil, co si obsluha řekla, a vydal se do druhého knihkupectví, kde byly knihy staré i několik set let. Vybíral si tituly, které ho něčím zaujaly. Zaplatil za ně a zamířil do kadeřnictví.

      Nechal si upravit vlasy tak, že sám sebe v zrcadle ani nepoznal. Poděkoval, zaplatil a zamířil do posledního obchodu. Tím byly potřeby pro lektvaristy. Tam nakoupil vše, co má obsahovat laboratoř pravého mistra.

      Když sehnal vše, co by se mu mohlo hodit, vrátil se k Děravému kotli, kde si vyzvedl Hedviku. Tu pečlivě zavřel v kleci, aby se mu při cestování letaxem nezranila. Vyhledal nejbližší krb připojený k síti. Hrst letaxu ho stála na pět scvrčků, které hodil do připravené misky postavené na římse. Se slovy: „Potter manor,“ zmizel v zelených plamenech.

       

      Items details

      • Hits: 16246 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      Solzo 20 Září 2012
      Teda, možná jsou moje obavy naprosto liché, ale mám opravdu velký strach, aby jsi to nepřehnal, nezapomínej že všeho moc škodí a jestli budeš pokračovat tímhle tempem, tak si Harry koupí i RAF :lol:
      #
      Jerry 20 Září 2012
      U všech koček! Kde mám hrubky? 8)
      #
      Nicholas 23 Září 2012
      Citace Jerry:
      U všech koček! Kde mám hrubky? 8)


      Obsah raději komentovat nebudu, ale po formální stránce je mezi touto a předchozí Vaší povídkou neskutečný rozdíl.

      Jsem zvědavý na další kapitolu.
      #
      panvita 23 Září 2012
      Citace Nicholas:
      Citace Jerry:
      U všech koček! Kde mám hrubky? 8)


      Obsah raději komentovat nebudu, ale po formální stránce je mezi touto a předchozí Vaší povídkou neskutečný rozdíl.

      Jsem zvědavý na další kapitolu.



      tahle je al čistě můj výtvor trochu mi s ní pomohla Mája a Jarda se postaral o obetování
      jinak je to čistě můj výtvor
      #
      Nicholas 23 Září 2012
      Já nezpochybňuji Vaše autorství, myslím, že Májin styl bych poznal. S Jardou je to jiné, ten stojí ve stínu a v překladu se evidentně hodně krotí ve prospěch originálu...

      Vaše dvě povídky jsou evidentně příbuzné, takže se nemusíte bránit. ;-)
      #
      maja 21 Září 2012
      Tak to byl věru pořádný nákup, jen co je pravda. A já prý dělám z Harryho zbytečně boháče :D
      #
      Arwenka 21 Září 2012
      Začátek je sice trochu přehnaný, ale já si ráda počkám na pokračování. /pst, já mám takového Harryho ráda, rázného, bohatého a hlavně rozhodného/ Vypadá to zajímavě, doufám, že ti nasazení vydrží a my se brzo dočkáme další kapitoly.
      #
      panvita 21 Září 2012
      Díki Arwenko za chválu a budu se snažit aby jakej v prologu takovej zůstal změna nejspíš trošku nastane až se mu podaří zbavit voldyho

      co se týče nové kapitoly budu se snažit jí dokončit co nejdřív

      nevim jak na tom teď budu chtěl bych se jezt podívat na tu rekonstrukci na Bílé hoře tak snad to vyjde

      budu se ale snažit aby kapitola byla co nejdřív
      #
      panvita 21 Září 2012
      Citace Jerry:
      U všech koček! Kde mám hrubky? 8)


      to jsem tě doběh co?
      že tam nemam hrubky a chyby je hlavně zásluha Jardy
      #
      Malwika 21 Září 2012
      Ha, nová povídka. Nákup je kapku megalomanský, ale vem to čert, Potterovi byli starý rod a peněz měli jistě dost. Jen doufám, že z Harryho nebude během dvou měsíců mistr všech oborů, a občas ho necháš i něco zkazit. Tak pradědeček Brumbál, jsem zvědavá jak tady Brumbála použiješ. Já osobně ho nemám ráda, z toho co psala Rowla, vycházel jako manipulativní bastard v kabátku lidumila. A to, že ač příbuzný, nechal Harryho u mudlů, ti dává spoustu možností jak s ním naložit. Těším se na pokráčko.
      #
      panvita 21 Září 2012
      Brumbál Harryho nechal u mudlů proto za
      1. Aby mu sláva nestóupla do hlavy
      2. Protože kdyby se vědělo že Brumbál je Harryho příbuzný nezavření smrtijedi by to mohli použít proti Brumbálovi např. vydírání atd.
      3. Harryho chrání pokrevní kouzlo jeho matky
      proto se na něj kouzlo nevztahovalo šlo po krevní lini jeho matky

      Co se týče Brumbála, McGonagalový atd. tak s těma si to Harry vyřiká a nakonec se z nich stane opravdová rodina kterou do teď nemohli být ale to vše bude až se Harry vrátí do Bradavic což bude zaq měsíc a tři týdny
      mezitím Harry bude muset ovládnout svojí moc a shopnosti
      #
      anonymka9 21 Září 2012
      velmi zajímavé už se těším na další kapitolky ...
      #
      Lachim 21 Září 2012
      Vypadá to zajímavě. Těším se na další díl.
      #
      Janka 21 Září 2012
      jak si Harry kupoval to sídlo, napadlo mě, když je rod Potterů tak starý, nemá vlastní sídlo, že si ho musel koupit? teoreticky, když bývá Harry boháč, mívá už nějakž ten Potter manor, kde žili jeho předci :-)
      a tak trochu doufám, že budou obě Tvé povídky dokončeny :-)
      #
      Hoffi121 21 Září 2012
      Jo je to super kapitola :-) jen nezapomen, že když dáš superschopnosti vědomosti atd Harrymu musíš aj dát něco extra Voldymu aby se nakonec final battle neproměnil jen v to, že Harry mávne hulkou a Voldy leží :-D :-)
      #
      panvita 22 Září 2012
      Potterovi sice sídlo měli ale to jim zničil Voldík

      co se týče těch Harryho schopností, vědomostí atd. tak to nebude mít jen Harry ale i Ginny a Sirius

      dokončení samozřejmě bude u obou povídek ale nevim kdy snažim se psát co to jde ale vždycky to nejde
      #
      panvita 23 Září 2012
      Citace Nicholas:
      Já nezpochybňuji Vaše autorství, myslím, že Májin styl bych poznal. S Jardou je to jiné, ten stojí ve stínu a v překladu se evidentně hodně krotí ve prospěch originálu...

      Vaše dvě povídky jsou evidentně příbuzné, takže se nemusíte bránit. ;-)


      to nepopírám že něco je s mojí prvotinou příbuzné ale tohle se jinak než moje první

      a co se Máji pomohla mi v ní vychytat ze začátku a Jarda pomohl vychytat zbytek chyb
      #
      Jerry 23 Září 2012
      Víťo, Nicholas nemyslí příbuznost obsahu, to nemůže po jedné kapitole posoudit. On jen říká, že každý autor má svůj styl, který lze (většinou) na větším vzorku textu docela dobře poznat.
      #
      maja 23 Září 2012
      Já jen poskytla rady o tom, jak by se asi tvářily fanynky Draca Malfoye, kdyby z něj udělal od začátku nebelvíra. :-* Oni v něm milují právě toho zmijozela. Nevadí, když časem prohlédne a zmijozelsky se přidá k té vítězné straně, ale musí zůstat charakterově podobný canonu, jinak už to není Draco Malfoy...
      #
      panvita 23 Září 2012
      v pořádku už se hádat nebudu a Májo tobě děkuju dobré které si mi poskytla
      dopředu řeknu jen že Draco prohlédne ale kdy to bude to se nechte překvapit
      #
      Sekko 28 Září 2012
      A teraz pridám niečo ja.
      Nechápem a ani nemôžem pochopiť že ste si nevšimli tej zásadnej "chyby" v texte. A možno je to tým že už prekladám druhý týždeň tak si všímam aj nepodstatné veci. No k veci.
      V jednej vete si Harry v trezore pripína meč aj obe díky ku pásu a v druhom odstavci ho už má v batohu. Kde je ten odstavec ako si ho tam dáva?
      Ďalšia vec. Síce nie som proti že je z Harryho poloboh alebo že je bohatý ako Billy Gates keď nie viacej ale namám rád keď sa to prejde len tak na rýchlo. Aj keď pochádza z jedneho z najstarších rodov pochybujem že nemajú ani jedno sídlo aj keby im zničili hlavné sídlo určite musia mať viac hoci nie v Anglicku. Keď prišiel ku Olivanderovi myslel som, že mu Oli povie. "Nemám, nevlastným" žiadnu húl. Alebo že má v obchode iba jednú a ta je vzácna respektívne ide ju ťažko získať pretože si doposial nikoho nevybrala. Nie že hneď ako Harry vkročí do obchodu mu Oli ponúka Veľmi vzácnu húl po jeho pradedovi alebo kom. A ešte sa vychvaľuje že bola vyrobená pre merlina aj keď nepozná identitu kupujúceho. Čo keby to bol nejaký smrtožrút alebo samotný Voldy?

      Takže zhrnutie:
      Aj keď je dej na mňa nejak veľmi rýchli a sú tam nejaké tie chybičky tak sa mi táto kapitola zapáčila. Preto dúfam že sa v budúcich kapitolách trošku rozpíšeš a nedáš nám hneď na tácke Voldyho hlavu.
      #
      ... 01 Říjen 2012
      Ahoj, možná by ses taky mohl zamyslet nad svým popisem Harryho "zbraní" v tomhle příběhu. Popisuješ je pokaždé jako bohatě zdobené diamanty a safíry. To může být dobré, ale jen pokud se jedná o ceremoniální rekvizity. Pokud je hodláš použít v boji, nejsou drahá zdobení k ničemu. Zbraň má být nástroj k zabíjení, měla by mít ten nejlepší poměr jednoduchosti a účinnosti.
      Nemá smysl je zdobit, protože při použití, tyto "krásné a vznešené" prvky, jen přidávají váhu navíc a ztěžují manipulaci. Zkrátka, pravá krása zbraně nespočívá v tom, jak na první pohled vypadá, ale v jejích vlastnostech. Např.: z jakého materiálu je vytvořena, jak je vyvážena, jakou má hmotnost, škála využití, také hodně rozhodují bojové schopnosti a proporce vlastníka, atd.
      #
      panvita 01 Říjen 2012
      Citace ...:
      Ahoj, možná by ses taky mohl zamyslet nad svým popisem Harryho "zbraní" v tomhle příběhu. Popisuješ je pokaždé jako bohatě zdobené diamanty a safíry. To může být dobré, ale jen pokud se jedná o ceremoniální rekvizity. Pokud je hodláš použít v boji, nejsou drahá zdobení k ničemu. Zbraň má být nástroj k zabíjení, měla by mít ten nejlepší poměr jednoduchosti a účinnosti.
      Nemá smysl je zdobit, protože při použití, tyto "krásné a vznešené" prvky, jen přidávají váhu navíc a ztěžují manipulaci. Zkrátka, pravá krása zbraně nespočívá v tom, jak na první pohled vypadá, ale v jejích vlastnostech. Např.: z jakého materiálu je vytvořena, jak je vyvážena, jakou má hmotnost, škála využití, také hodně rozhodují bojové schopnosti a proporce vlastníka, atd.


      Vyrobili je elfové. Zbroje a
      zbraně našich přátel jsou lehké a ještě odlehčené kouzly. Navíc jsou na
      nich diamanty. Pro ty plánuji další využití. Ale neprozradím jaké.
      Anebo takhle: Vyrobili je elfové. Zbroje
      a zbraně vyrobené elfy jsou lehké a ještě odlehčené kouzly. Navíc jsou
      na nich diamanty. Pro ty plánuji další využití. Ale neprozradím jaké.
      #
      Drticool 01 Říjen 2012
      ... k těm drahokamům na zbraních. Divím se, že ti nedošlo, k čemu tam jsou. Já mám v této věci celkem jasno. Jsou tam, jakožto zdroj kouzelných vlastností meče.
      #
      maja 01 Říjen 2012
      Jasně, mudlové tohle nemůžou pochopit, že jo... :D Ti vyrábí zbraně jednoduché a prosté. Kouzelníci na to mají jiné fígle. Nebelvírův meč je také zdoben zlatem a rubíny :roll:
      #
      ... 01 Říjen 2012
      Ok :D jasně, ten nebelvírův meč je velmi účinná zbraň pro kontaktní boj :D... Typnul bych to spíš na blbost udělanou pro atraktivitu scény, :D nebo jako ozdobu a doplněk Godricova outfitu, chcete-li. :D
      Drahokamy jsou myšleny například pro hromadění kouzelné moci myslíte? třeba kvůli štítům? tak jo no... Osobně bych dal přednost runovému písmu, to mi k této magii sedí víc. Ale co, to je věc autora. Do toho já nemám co mluvit... pokud se mi povedlo někoho urazit, omlouvám se... nějak se mi to poslední dobou daří :(
      Všechny ty udělátka se samozřejmě dají pořešit jednoduchou frází: magie to odlehčí, upevní, udělá z předmětu přesně to, co potřebujete.
      #
      fido 26 Leden 2015
      mám radši Harryho, který postupně najde svou sílu než když ji získá "pfí a je tu"
      to nemá jejich rod sídlo?
      dost arogantní... vybral si ho jako nejhonosnější... no co.
      Pokud byl Brumla s Gonagalkou jeho děda a babi, tak to mooc dobře vychovávali Jamese (šikana) :(
      no uvidíme ... jdeme dál