Hledej

listy2Stejně jako Máju i mě postihla nemoc zvaná drabble.

Zdrojem nákazy je Patoložka a její povídky.

Přeji pěkné čtení.

Lachim

 

PS

Obdivuji umění dát do tak malého počtu slov příběh nebo myšlenku. Příběhy mi moc nešly, tak jsem to zkusil jinak.


    Filius

      FiliusFilius Kratiknot si balil poslední věci, které ještě zůstávaly v jeho komnatách v Bradavicích. Těšil se, že si v důchodu odpočine. Konečně bude mít dost času na dopsání své knihy Tvorba kouzelných formulí a její zákonitosti.

      Před týdnem skončil konkurs na nového profesora. Byl se svým nástupcem velice spokojený. Albus Severus Potter měl pro formule velké nadání. Byl jedním z nejuznávanějších mladých odborníků v oboru.

      Profesor Potter dnes dorazí a převezme veškeré potřebné vybavení a pomůcky. Filius se už těšil na domluvené posezení u čaje a měl připraveno několik dobrých rad, jak zvládat studeny. Věděl, že jimi jeho nástupce nepohrdne.

       

      Items details

      • Hits: 7385 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      neky 21 Prosinec 2012
      Kratiknota si v důchodu ani představit nedokážu 8)
      #
      Lachim 21 Prosinec 2012
      Díky, Neky. myslím, že i on si zaslouží odpočinek. :lol:
      #
      rusalka 11 Únor 2019
      dost živě vidím Filiuse, jak prochází nějakou významnou knihovnou, vybírá si svazky ke studiu, usedá do škamny, hompá nožkami ve vzduchu, čte a tiše si brouká nějakou odrhovačku, co jednomu uvízne v hlavě a nechce pryč, ledaže by se vystřídala jinou odrhovačkou. :-) Jen těžko by patřil k těm důchodcům, co po obědě vezmou zbytky chleba, dobelhají se k řece, ke splavu, nebo soutoku a krmí ryby ve vodě, popřípadě přilétnuvší racky, kachny, holuby, labutě, krysy. Díky. ASP bude mít talent po babičce Lil. :o3