Hledej

listy2Stejně jako Máju i mě postihla nemoc zvaná drabble.

Zdrojem nákazy je Patoložka a její povídky.

Přeji pěkné čtení.

Lachim

 

PS

Obdivuji umění dát do tak malého počtu slov příběh nebo myšlenku. Příběhy mi moc nešly, tak jsem to zkusil jinak.


    Winky

      WinkySeděla nešťastně v koutě bradavické kuchyně a ignorovala pohoršené pohledy ostatních domácích skřítků. Lusknutím prstů si otevřela láhev máslového ležáku, ten den už pátou, a pořádně si přihnula. Pila, nic jiného jí nezbývalo. Nic jiného jí už nezbylo.

      Nezajímalo jí, že má špinavé oblečení. Musela nosit oblečení… U Merlina taková potupa! Ne ten slušivý ubrousek se znakem Bradavic, jaký nosí zdejší skřítci, nebo tu dečku na konvici, kterou nosila dřív, ale oblečení!

      Ignorovala Dobbyho přesvědčování o výhodách postavení svobodného domácího skřítka. Vždyť on dokonce bral plat! Tak hluboko nikdy neklesne!

      Winky její pán propustil. Byla svobodná. Takovou hanbu prostě neunese.

       

      Items details

      • Hits: 6482 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      Jarda 04 Září 2013
      Za středeční vydání se omlouvám.
      Vykoledoval jsem si báječný zánět spojivek, tak jsem se raději vyhýbal všemu, co má obrazovku...
      #
      maja 04 Září 2013
      Chudinka Winky. Mám ji ráda, jak už jsem asi ukázala v Jak to bylo dál. Skřítkové jsou báječní, ráda o nich píšu :D
      #
      Nade 05 Září 2013
      Chudinka Winky. Vždycky mi jí bylo líto. Navíc ji Skrk propustil nepravedlivě a moc dobře to věděl. Podle Dobbyho se to brát nedá, protože to je skřítčí pošuk. :-D
      #
      Lachim 11 Září 2013
      Winky je prostě nešťastná skřítka s těžkým osudem. Ještě, že ji alespoň autoři FF dopřejí trochu to štěstí. Díky za komentáře.
      #
      Drticool 12 Září 2013
      4/10
      #
      rusalka 12 Únor 2019
      Není lehké být pro skřítku svobodnou. Kdyby měla pána, jakéhokoliv pána, cítila by se chráněná. Jak ráda by pak pečovala o každý z rozmarů. Vařila by i třikrát denně teplé jídlo plus svačinky a čaj na pátou, prala by, uklízela, žehlila, zametala sníh okolo domu, plela záhonky bylinek, leštila laboratorní sklo, hlídala pánovi děti, klidně by šila, pletla, háčkovala, tkala, spřádala vlákna z vřetánka. Ale nemůže. Nemá pána, nemůže sloužit. Přijde o magii a bude to.
      Co s takovým světem, kdy je jedna skřítka tak osamělá, že i opíjet se musí z cizího pití. A ještě ke všemu oblečená. Hanba tomu světu.
      Kde je, sakra, skřítek na černém jednorožci, který by ji zachránil, protože jeho pán potřebuje doma skřítku. Potřebuje Winky, aby mu pomáhala. Winky je dobrá skřítka, ona vždycky pomáhá. Není jako ten neřád Dobby, který si nevážil práce a péče u pána. Winky spěchá. Musí najít nového pána, její bývalý pán zemře rukou jeho syna, mladý pán přijde o duši díky stínu, který sešle pan ministr a Winky potřebuje tak jako tak nový domov, nového pána, paní . Klidně by sloužila i v rodině krvezrádců, ona by se uměla naučit žít v takové rodině, ona by moc pracovala, vařila by, uklízela, žehlila, postarala by se o drůbež na dvorku, Winky je dobrá skřítka. WINKY JE DOBRÁ SKŘÍTKA! Winky si dá inzerát do novin, nechá se přijmout do nové rodiny.

      Online návštěvníků

      Právě připojeni - hostů: 158 a člen: 1 

      Celkový počet zobrazení stránek:

      Počet zobrazení článků : 6037959