Hledej

welcomeZdravím vás.

Jmenuji se Panvita a bude mi dvacet. Píši již pár let, ale tato povídka je moje zveřejněná prvotina. Začal jsem ji představovat na stránkách u Jarwise, pak jsem se domluvil se Snakem na spoluautorství a začali jsme prvních devět zveřejněných kapitol přepisovat. Takže Snake je spoluautor a betareadera nám dělá Káťa.

A o čem tato povídka bude? Harry a Ginny se dostanou do minulosti k zakladatelům. Co všechno zažijí a co se bude dít během jejich nepřítomnosti, to se nechte překvapit. Pokusíme se vydávat každý týden, vždy ve čtvrtek a těšíme se na vaše komentáře.

Panvita, Snake a Káťa


Úvod Hosté V době zakladatelů Prequel: Jiná realita, 1. kap.
    Prequel: Jiná realita, 1. kapitola

      padfootO pět let později…

      Harry utíkal, seč mu nohy stačily. Ohlížel se po svém tyranském bratranci Dudleym, který ho se svojí partou výrostků pravidelně naháněl za jediným účelem. Chtěl na něm ukazovat svou sílu a zabít nudu.

      Díky tomu, že byl Harry malý a hubený, dokázal se protáhnout různými škvírami v plotě, kudy se jeho bratranec a ani nikdo z jeho kumpánů nedokázal protáhnout. I tentokrát se na poslední chvíli prosmýkl plotem. Když to zkusil Dudley, tak v něm uvízl.

      To vše celkem pravidelně sledoval muž v černém hábitu. Neviditelný pro své okolí. Sirius, jak se dotyčný jmenoval, by moc rád něco udělal, aby ochránil svého kmotřence. Ovšem věděl moc dobře, že nemůže.

      O několik minut později se Harrymu zamotaly nohy a on upadl. To byla chvíle pro Dudleyho a jeho bandu. Dudleyho kamarádi oběhli překážku a obklíčili Harryho. Mezitím se Dudley dostal z plotu a došel ke svému bratranci.

      Sirius zpozorněl. Dnes Dudley nechtěl Harryho jen zbít. V ruce se mu zalesklo něco kovového. Na tohle se už nemohl koukat. Rozběhl se k nim. Po pár krocích vyskočil, aby zdolal zbytky nějakého sloupu. Ovšem na zem dopadl velký černý pes. Teď už mohl legálně používat svou zvěromágskou podobu. Před dvěma lety se zaregistroval jako zvěromág.

      V podobě velkého černého hafana se vrhl před Harryho a se zlovolným vrčením a hrozivě vyceněnými tesáky chránil svého kmotřence. Rychle zjistil, že Dudley skutečně držel kapesní nožík. Naštěstí nezranil Harryho, ale chtěl mu jen zničit ošoupané hadry, co měl na sobě. Sirius vytušil, že by doma za to Harry ještě dostal. Otočil se na Dudleyho s jeho kumpány. Ti zatím nervózně postávali opodál a nevěděli, co mají dělat. Chtěli své dílo dokončit, ale ten obrovský černý pes nevypadal vůbec sympaticky.

      Vrhl se k nim.

      Dudley i jeho kumpáni ustrašeně couvli a rychle utekli.

      Jakmile byly malí delikventi pryč, Sirius rovněž odešel. O pár chvil později se vrátil, ale zastřený a v lidské podobě. Sebral nožík, který Dudley upustil a malým kouzlem spravil Harrymu oblečení. Sám Harry ještě seděl na zemi a pokoušel se vstřebat, co se před chvílí stalo.

      ******

      Jindy zase malý Harry prolezl dírou v plotě nějakého starého domu, a když ho Dudley se svými kamarádíčky chtěl následovat, zaútočil Sirius ve své psí podobě na výrostka právě prolézajícího plotem.

      Sice mu nic neudělal, ale bestie běsnící ve vzdálenosti několika centimetrů od obličeje moc neprospěla ani dotyčnému a ani jeho kalhotám.

      Když Sirius v podobě psa Harryho několikrát zachránil, Harry mu začal nosit pamlsky. Sice nebyly nic moc, ale odpadky to taky nebyly. Postupně se skamarádili a byli spolu čím dál častěji.

      ******

      Po dalších pět let se Harry se svým čtyřnohým kamarádem toulali po okolí, jeden druhému pomáhali a hráli si spolu, dokud Harry nedostal svůj první dopis z Bradavic.

      Harry ze dne na den nemohl ven. Drželi ho doma zavřeného, aby náhodou nedostal žádný z dopisů. Sirius si brzy všimnul, že ho z přístěnku pod schody přestěhovali do nové ložnice.

      Díky tomu, co se v budoucnosti od Harryho dozvěděl, věděl, co bude následovat. Velmi rád by do toho zasáhl.

      Nechtěl ale pokazit Harryho seznámení s Hagridem. Jen zpovzdálí sledoval, jak se Dursleyovi postupně zabedňují v domě a nakonec jedou do hotelu a po nějaké době do opuštěného domu na útesu. Potajmu sledoval, jak Hagrid vstoupil do obydlí, hravě pořešil Vernona a dal Harrymu dort. Kvůli smíchu, který se marně snažil potlačit, málem spadl z útesu, když uviděl, jak Hagrid přičaroval Dudleymu prasečí ocásek. Pak už se nemohl udržet a těsně před dalším záchvatem smíchu se raději přemístil pryč.

      Ideální příležitost promluvit si s Harrym se Siriusovi naskytla, když se Harry vrátil domů po nákupech s Hagridem.

      Vyčíhal si chvíli, kdy byl Harry u Arabely Figgové, protože Dursleyovi odjeli na výlet a Harryho se neobtěžovali vzít s sebou.

      Zaklepal na dveře a přišla mu otevřít postarší dáma.

      „Sirius Black… Co tu děláš?“

      „Přišel jsem si promluvit s Harrym.“

      „Brumbál zakázal komukoliv Harryho kontaktovat, než nastoupí do školy.“

      „Já už Brumbálovy příkazy dávno neposlouchám, Harry je můj kmotřenec a podle závěti Lily a Jamese jsem já jeho opatrovník, a ne Dursleyovi nebo Brumbál.“

      Arabela chvíli váhala.

      „Dobrá, tak pojď dál.“

      Sirius vešel do domu a Arabela ho dovedla ke dveřím obýváku.

      „Harry? Chtěla bych ti někoho představit.“

      Sirius vstoupil do místnosti a řekl.

      „Ahoj Harry, já jsem tvůj kmotr Sirius Black.“

      Harry se nezmohl ani na slovo.

      Chvíli si to v hlavě přehrával neustále dokola. Podíval se i na paní Figgovou, která mu kývnutím dala najevo, že je to pravda.

      „Proč mi o tom nikdo nic neřekl?“ řekl hlasem, který překypoval zlostí.

      „Jak už víš, tvoje teta a strýc se pokusili z tebe udělat, jak oni říkají, normálního člověka. Ale ty jsi kouzelník a na tom není nic nenormálního. Měli by se stydět za to, že ti o tom neřekli pravdu.“ Povzdechl si Sirius. Svá slova nechal chvíli viset ve vzduchu.

      Když na to Harry nic neříkal, pokračoval: „Chci, abys věděl, že jsem se po smrti tvých rodičů chtěl o tebe postarat. Bohužel, okolností tomu nepřály.“

      „Co tím myslíš?“

      „Jsem totiž bystrozor.“

      Když Harry nasadil nechápající obličej, vysvětlil mu, co to znamená.

      „To je něco jako kouzelnická policie, ale nejen kvůli tomu jsem se tě nemohl ujmout. Po tom, co Voldemort zabil tvé rodiče a pokusil se zabít i tebe, se z tebe stala celebrita. Naneštěstí ne každý tě má za hrdinu a jsou lidé, kteří by tě nejraději viděli mrtvého nebo na straně zla.

      Museli jsme tě umístit k mudlům. To jsou ti, co nedokážou kouzlit. U tvé tety, i když je to mudla, tě chrání mocná pokrevní magie. A to je také hlavní důvod, proč tady musíš bydlet.“

      Harry nebyl chvíli schopen slova.

      „A můžu nyní bydlet s tebou?“ zeptal se Harry s nadějným úsměvem na tváři.

      Sirius si smutně povzdechl.

      „Mrzí mě to, ale nejde to. Můžu ti, ale slíbit, že za tebou zase přijdu.“

      Na chvíli se odmlčel.

      „Už budu muset jít, ale chtěl bych tě poprosit, abys o mě nikomu neříkal, hlavně ne Brumbálovi. My jsme se nepohodli po smrti tvých rodičů a nechtěl bych, aby podnikl opatření, kvůli kterým bych tě nemohl vídat.“

      Chvíli ještě hladil svého kmotřence očima, zvedl se a odešel.

      Venku našel kryté místo, odkud se přemístil zpět do domu Blacků.

      Doma se vydal do svého pokoje, kde padl na postel a usnul.

      ******

      Prvního září Sirius Harryho opatrně pozoroval, jak ho jeho strýc vede po nástupišti devět a hledá nástupiště devět a tři čtvrtě.

      Nezasahoval, věděl dobře, co pro Harryho znamenají Weasleyovi, které bude brát jako svou náhradní rodinu, a že oni ho také přijmou mezi sebe.

      Molly se Harryho velmi ochotně ujala, když ji požádal o pomoc, a poradila mu, jak se má k vlaku dostat.

      Když vše proběhlo, jak mělo, otočil se a vydal se pryč.

      Venku v osamělé uličce se přemístil.

      ******

      Nyní, když už byl Harry v bezpečí Bradavic, se mohl Sirius pustit do něčeho, co plánoval už několik let.

      Velmi dobře poslouchal Harryho, když mluvil o svých dobrodružstvích. I když mu neřekl úplně všechno, on si hodně mezer sám doplnil. Nebyl poberta jen tak pro nic za nic. Nenápadně z něj vytáhl spoustu informací o lidech v jeho okolí. Teď se mu hlavně hodilo, že věděl, co prováděl Lucius Malfoy předtím, než se Voldemort vrátil.

      Rozhodl se, že při první vhodné příležitosti bude Malfoye sledovat, aby měl o jeho aktivitách přehled, a věřil tomu, že se mu povede získat důkazy dostačující alespoň na domovní prohlídku.

      Bohužel to, co si myslel, že bude jednoduché, se ukázalo jako dost složité.

      Malfoy byl velmi mazaný a dával si pozor.

      To ovšem Sirius taky, a tak požádal svého bezprostředního nadřízeného, Moodyho, o parťáka, což mu Alastor velmi rád splnil, když se dozvěděl, že mu jde o dopadení Malfoye.

      Tím parťákem se nakonec ukázala být jeho neteř Nymfadora Tonksová, která měla velmi vzácnou schopnost metamorfomágství a přesto, že byla u bystrozorů nováček, byla velmi schopná.

      Trvalo jim to velmi dlouho. Dokonce se nakonec rozhodli použít i několik mudlovských hraček určených ke špionáži. Kouzla totiž mohla být snadno objevena.

       

      Items details

      • Hits: 3855 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      Drticool 24 Prosinec 2018
      Zajímavé, jen si říkám, jestli toho za ty léta Sirius nezměnil nějak málo. No uvidíme jak to půjde dál.
      #
      panvita 24 Prosinec 2018
      Ale on toho změnil tak málo za jedno že věděl jen velmi málo z Harryho dětství a pak to co se dělo v Bradavicích nemohl ovlivnit kvůli tomu jak se pohádal s Brumbálem a on chtěl zasáhnout do Voldyho vzkříšení ale přesun Harryho do minulosti mu udělal čáru přes rozpočet a to se mění okolnosti sami o sobě.
      #
      rusalka 26 Prosinec 2018
      Děkuji za kapitolu plnou Siriuse a Harryho. Sirius je poněkud málo užitečný v dohlížení na Harryho, když nemůže jít až do domu Dursleyových a chránit Harryho před strýcem a tetou, ale ono se to časem asi usadí. Jenom poprosím o ujasnění, Nymfadora je sestřenice, nebo neteř? V praquelu je to jinak než v první kapitole. Děkuji a přeji všechno nejlepší do nového roku.
      #
      panvita 26 Prosinec 2018
      V prologu je že Harryho svěří Andromedě a to je Siriova sestřenice a Nymf je jeho neteř té ho nemohl svěřit, když teprve chodila do školy.
      #
      rusalka 26 Prosinec 2018
      OK, já jen že v různých krajích se to vykládá různě. Rodinné vazby ( resp.jejich názvy) jsou historicky a zvykově krajově odlišné, ačkoliv v době národního obrození se čeští učenci snažili shodnout na ustálených termínech, ne vždy se tyto vžily do každé chaloupky, každé pastoušky, nebo jiného rodinného přístřeší. :lol: To je otázka jazykově - kulturních rozdílů.
      V souvislosti s Blackovými je to vůbec různé, někde jsou Bellatrix, Andromea a Narcissa sestřenice Siriuse Blacka z druhého kolene, někde z prvního, někde obecně vzato, jen vzdálené příbuzné. :oops: Tak ještě jednou dík a těším se na pokračování. :-) Šťastný nový rok %%-
      #
      panvita 26 Prosinec 2018
      V pořádku jsem rád že se příběh líbí.
      #
      anonymka9 27 Prosinec 2018
      Veselé vánoce ... huráááááááááááá á ... uvidíme co z toho vyvrbí :)
      #
      panvita 31 Prosinec 2018
      Jsem rád, že se to líbí.
      #
      LidkaH 17 Únor 2019
      Musela jsem si oživit příběh, ale vůbec mi nevadilo číst to od začátku - je to úžasná povídka. Těším se na další kapitolku.
      #
      Nefertiti 09 Duben 2019
      Dobrá jiná realita :)
      Jsem ráda, že povídka pokračuje, už se těším na další kapitolu ;)
      #
      panvita 09 Duben 2019
      Jsem rád že se líbí další pokračování spolu se závěrem bude okolo konce dubna snad.