Hledej

welcomeZdravím vás.

Jmenuji se Panvita a bude mi dvacet. Píši již pár let, ale tato povídka je moje zveřejněná prvotina. Začal jsem ji představovat na stránkách u Jarwise, pak jsem se domluvil se Snakem na spoluautorství a začali jsme prvních devět zveřejněných kapitol přepisovat. Takže Snake je spoluautor a betareadera nám dělá Káťa.

A o čem tato povídka bude? Harry a Ginny se dostanou do minulosti k zakladatelům. Co všechno zažijí a co se bude dít během jejich nepřítomnosti, to se nechte překvapit. Pokusíme se vydávat každý týden, vždy ve čtvrtek a těšíme se na vaše komentáře.

Panvita, Snake a Káťa


Úvod Hosté V době zakladatelů Prequel: Jiná realita, 2. kap.
    Prequel: Jiná realita, 2. kapitola

      padfoot

      Potom, co se Harry vrátil z Bradavic zpět do Zobí ulice, opět na něj Sirius nenápadně dohlížel a několikrát za ním přišel v lidské i ve zvěromágské podobě.

      Pokaždé, když s ním mluvil, ho musel zklamat. Nemohl si ho vzít k sobě.

      Čekal na jeho narozeniny. V ten den čekal skrytý nedaleko domu. Věděl, že Dobby má shodit na tu mudlovskou ženskou obrovský dort.

      Ve chvíli, kdy se z domu ozval křik, vtrhl tedy do domu, odstranil zbytky dortu a vymazal mudlům paměť.

      Díky tomu zařídil, že Harry neměl u Dursleyů tak tvrdý režim. Rovněž ještě zařídil na odboru neoprávněného užívání kouzel vymazání záznamu.

      ******

      O pár dní později viděl, jak Weasleyovi kluci Harryho přijeli vyzvednout.

      Mohl tedy s klidným svědomím opustit Zobí ulici.

      Věděl přesně, kdy Weasleyovi společně s Harrym vyrazí na Příčnou, a proto společně s Tonksovou čekali skrytí v Obrtlé ulici a vyhlíželi, až Lucius Malfoy dorazí.

      Těsně předtím, než měl Malfoy se synem přijít, použila Tonksová svou metamorfomagii a přeměnila se na malou dívenku. Tak mohla po obchodě nenápadně rozmístit pár štěnic a minikamer zastřených jen malým zastíracím kouzlem, aniž by vzbudila jakékoliv podezření. Nikdo si nevšímal zvědavé holčičky, která všechno zkoumala.

      Díky tomu měli přehled o dění v knihkupectví. To samé se jim nedávno podařilo v kanceláři ministra. Tehdy tam šli oba. Sirius v přestrojení za někoho, kdo potřeboval řešit své neodkladné záležitosti s ministrem, a Tonksová opět jako malá dívenka, která mu ze zvědavosti prolezla celou kancelář a nenápadně tam rozmístila pár miniaturních odposlechů a minikamer.

      Ministr se tehdy nad ní rozplýval, jaká je to krásná a zvědavá malá holčička. Kdyby tak věděl, kdo to byl…

      ******

      Později se v Obrtlé ulici objevil Harry. Nešikovnou manipulací s letaxem se dostal do obchodu Borgin&Burkes.

      Sirius na tuto chvíli čekal. Chvíli předtím zapnul automatické nahrávání a vydal se skrytý zastíracím kouzlem do Obrtlé čekat před obchod.

      O několik minut později do obchodu dorazil Lucius Malfoy i s Dracem.

      O deset minut později vyšli oba Malfoyové z obchodu ven a jen o pár minut později je následoval Harry.

      Na něj Sirius čekal a nenápadně Harryho následoval. Jednou nebo dvakrát se Harry otočil, jako kdyby tušil, že ho někdo sleduje. Dokud ho neobjevil Hagrid, tak se od něj Sirius ani nehnul. Pak se mohl vydat přímo do Krucánků a Kaňourů, aby získal důkaz proti Malfoyovi, kterým byl Voldemortův deník, který měl posednout Ginny.

      Sirius věděl, že aby mohl využívat své výhody znalosti budoucnosti, bude si muset počínat tak, aby příliš nenarušil budoucí události.

      To ale neplatilo o dostání Malfoye do vězení a sesazení nekompetentního Popletala z ministerského křesla.

      Stál v patře v knihkupectví na místě, kde měl přehled o situaci, a čekal na konfrontaci s mladým Malfoyem, ke kterému se později přidá jeho otec, který pak podstrčí Ginny Raddleův deník.

      Jakmile se tak stalo, pořídil proti Malfoyovi usvědčující záznam pomocí fotoaparátu.

      Po splnění úkolu se vydal domů, kde snímek vyvolal a uložil do rodinného trezoru.


       

      Items details

      • Hits: 3011 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      Drticool 22 Duben 2019
      Pěkná kapitola. Samozřejmě mohla by být delší, ale aspoň jsme se zas někam pohnuli.