Hledej

welcomeZdravím vás.

Jmenuji se Panvita a bude mi dvacet. Píši již pár let, ale tato povídka je moje zveřejněná prvotina. Začal jsem ji představovat na stránkách u Jarwise, pak jsem se domluvil se Snakem na spoluautorství a začali jsme prvních devět zveřejněných kapitol přepisovat. Takže Snake je spoluautor a betareadera nám dělá Káťa.

A o čem tato povídka bude? Harry a Ginny se dostanou do minulosti k zakladatelům. Co všechno zažijí a co se bude dít během jejich nepřítomnosti, to se nechte překvapit. Pokusíme se vydávat každý týden, vždy ve čtvrtek a těšíme se na vaše komentáře.

Panvita, Snake a Káťa


Úvod Hosté V době zakladatelů Prequel: TPTR kapitola 1
    Tajemství pokladu templářských rytířů 1

      Bradavice_03Prequel: Tajemství pokladu templářských rytířů

      Kapitola 1.

       

      Templářský velmistr Jakub Molay seděl ve své kanceláři v opevněném komplexu v Paříži.

      Dveře na chodbu se rozlétly a vešel jeden z vysokých hodnostářů William Pjotter - Nebelvír.

      „Velmistře,“ zvolal nahlas William, „přináším velmi zlé zprávy. Papež a král Filip IV. rozhodli o vyhlazení našeho řádu. Chtějí se zmocnit všeho, co náš řád vlastní a ochraňuje.“

      Jakub se zvedl ze své židle a otočil se k oknu, ze kterého byl výhled na střed Paříže.

      „Co budeme dělat, příteli?“ Zeptal se Velmistr téměř neslyšně. „Musíme všechno naše zlato, cennosti, drahokamy a artefakty spolu s vědomostmi nějak ochránit.“

      „Mistře, mohli bychom vše cenné odvézt k našim přátelům do Bradavic? Jsem si jist, že nás neodmítnou a pomohou nám. Mohli bychom tam provést to nejsilnější zabezpečení, které můžeme. Navíc samy Bradavice jsou velmi dobře chráněny. Měli bychom ale použít několik falešných stop, aby na náš plán král nepřišel.“

      „Shromáždi všechny bratry, kterým věříš. Zbývající rozděl na skupiny a každá pojede na jiné místo. Některým dej falešné nebo bezvýznamné artefakty, případně větší množství zlata, a pošli je tajnými chodbami pryč z města a pak dál do jiných zemí. Dalším dej nějaké to zlato a stříbro a pošli je pryč přes město, aby odvedli pozornost našich nepřátel.

      Ty, příteli, s nejvěrnějšími bratry dopravíte nejcennější artefakty, cennosti a písemnosti do Bradavic.“

      Po těchto jeho slovech se William s pokývnutím hlavy vydal pryč splnit své úkoly.

      Jakub Molay ještě chvíli stál u okna. V jeho tváři se zrcadlilo vědomí, že bude pravděpodobně poslední Velmistr Chudých rytířů Krista a Šalamounova chrámu.

      Poté i on odešel připravovat obranu templářské bašty v Paříži.

      ******

      O čtyřiadvacet hodin později na hradě zbyla už jen poslední karavana, která měla zamířit do přístavu a poté přes Anglii na skotskou vrchovinu do hradu nazvaného Bradavice. Velmi tajemný a mocný hrad, o kterém věděl jen málokdo. Vše bylo nachystáno pro zahájení nepozorovaného přesunu. V okolí města byly rozmístěny na mnoha místech další karavany.

      Nejdříve muselo být vše přesunuto jednou z tajných chodeb mimo Paříž do jedné z vesnic patřící řádu.

      Poté vyrazí čekající skupiny do různých koutů kontinentu. Tyto skupiny měly jediný účel – zmást pronásledovatele a získat tak čas pro hlavní voj. Karavany s významnějším nákladem byly už dávno na cestě.

      William se právě chystal vstoupit do tajné chodby. Naposledy se pokusil přesvědčit svého přítele a Velmistra, aby odešel s ním. Marně. Viděl mu to na očích. Jeho přítel byl rozhodnut bránit řád a jemu tím dát co nejvíce času. Dobře věděl, že je to sebevražda. Těsně před tím, než vstoupil do tajné chodby, uslyšel podivné zvuky přicházející od hlavní brány.

      Po schodech vedoucí na nádvoří seběhl právě jeden z mistrů a přitom křičel: „Všichni okamžitě k bráně a na hradby. Musíme je zadržet, nesmí se dostat do pokladnice.“

      William pouze se smutkem koukal na to, jak ostatní bratři hájí pevnost, ale nemohl tu zůstat, jeho úkol byl úplně jiný a mnohem důležitější.

      V zápětí se objevil Velmistr, který okamžitě začal udílet rozkazy k obraně. Kolem sebe shromáždil okolo dvacítky rytířů a s nimi se vydal na nádvoří, kde tou dobou už započala bitva.

      S tichým sbohem příteli proklouzl William nenápadně do chodby. Doufal, že ho nikdo neviděl. Utěšoval se, že o chodbě ví jen velmi málo lidí, a většina z nich se nachází v jeho skupině. Přesto se rozhodl provést opatření, aby při rabování na chodbu vojáci náhodou nenarazili. Vytáhl svou čarodějnou hůl a začal čarovat.

      Vstup do chodby proměnil na velmi silné kameny pohledem i pohmatem nerozeznatelné od kamení použitého na stavbu pevnosti, k tomu navíc přidal ještě několik silných kouzel, která případného kouzelníka měla zdržet.

      Při postupu chodbou kladl navíc s malou skupinkou dobrovolníků za karavanou různé druhy pastí. Čistě mudlovské i ty kouzelnické.

      ******

      Po dlouhých osmi hodinách pomalá a unavená skupina dorazila do vesničky Feucherolles.

      Během několika málo hodin přepřáhli vozy a vyrazili do přístavu La Rochelle, kde kotvila templářská flotila

       

      Items details

      • Hits: 2070 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      Drticool 03 Květen 2020
      Pěkné je to, jen proklatě krátké. A samozřejmě se nedočkavě těším na konec prequelů a návrat k hlavní dějové lince.
      #
      panvita 05 Květen 2020
      Hlavní děj bude jen je s ním mnohem více práce navíc na tomhle jsme pracovali rok a je to teprve 1 kapitola ještě budou dvě a je to vyplnění čekání na další pokračování hlavní linky.
      #
      Smatusik123 14 Květen 2020
      pekna povietka
      #
      panvita 31 Červenec 2020
      Vyšel další díl