Hledej

ZVRR_000
    Kapitola 10. Tajenka

      ZVRR_pom_publV následujícím týdnu se Winky nezastavila. Severus ji tentokrát posílal i mimo Bradavice. Ministerské archivy v Londýně a Madridu a Akademie čar a kouzel v Krásnohůlkách vydávaly svá tajemství a v Severusově učebně se kupily kopie nejrůznějších dokumentů. Winky je přidržovala tak, aby mohl Severus pohodlně číst, a další pergameny se opět plnily poznámkami.

      Všechny důkazy potvrzovaly jeho neuvěřitelnou teorii. Poslední dostal v okamžiku, kdy mu Winky přinesla podrobnou inventuru bradavických obrazů, kterou provedli o prázdninách se poněkud nudící skřítci. Abecední seznam obsahoval název obrazu, jméno autora, datum vzniku, pořizovací cenu či jméno dárce, datum pořízení a jeho přesné umístění.

      ooOoo

      Severus si ještě chtěl promluvit s Dilysou Derventovou, ale v podstatě měl záhadu vyřešenu. Vybral si jednu láhev ze svých zásob – červené víno ze Španělska, které se hodilo pro tuto chvíli a posadil se před ambitem, na pohovku mezi růžemi. V Andalusii si zvykl sedávat venku pod modrou oblohou…

      Řešení tajenky tedy znal. Ale co teď s ním? Měl by svolat ostatní kolegy a říci jim, že zadaný úkol splnil. Ale bude to znamenat, že „rodinné rady“ budou opět kompletní, jak si to všichni přáli? O tom pochyboval. Jeho úkol ještě neskončil. Ne, pokud měl ctít svobodnou vůli Harriet Evansové.

      ooOoo

      „Pane profesore Snape, opravdu to má Winky udělat, pane?“

      „Ano. Vím vše, co potřebuji vědět, ale není žádoucí, aby tyto informace znal kdokoli jiný,“ pronesl Severus zamyšleně, spíš pro sebe než pro skřítku. A vzápětí vzplály obě hromádky pergamenů. Ta Severusova, na jeho namalovaném psacím stole, i ta skutečná, na podlaze učebny.

      Věděl, že tak je to správně, a kdyby byl na místě Harriet, byl by vděčný za totéž. Život v rámci rámů není opravdový, ale pro mnohé je svobodnější, než byl ten, který žili ve skutečném světě. A některým může dokonce poskytnout něco, co jim jejich reálný život nedopřál.

       

      Items details

      • Hits: 1460 clicks

      Tecox component by www.teglo.info