Hledej

ZVRR_000
    Kapitola 15. Epilog (o devět let později)

      ZVRR_pom_publ"Minerva už odjela. Potkala jsem Albuse. Vyprovázel ji k východu," poznamenala Harriet.

      Severus mírně škodolibě sledoval, jak se v široké krinolíně komplikovaně usazuje do křesla. Chtěli dnešní večer strávit společně u něj doma, aby oslavili své deváté výročí.

      Na letošní dovolenou pak vyrazí zítra. Jejich plány byly po dlouhé době opravdu mimořádné. Těšili se na "cestu kolem světa". Severus si totiž za to, že přislíbil vyučovat OPČM dalších deset let vymínil, že Minerva nakoupí několik nových pláten. Přál si obrazy světových metropolí. Takže na ně v chodbě ve třetím patře čekaly Benátky, Paříž, Praha, Petrohrad, Tokio a Rio de Janeiro.

      ooOoo

      "Chystáš se ještě dnes do ředitelny?" Severus sjel pohledem od růžičkami zdobené bílé paruky, přes drobné vrásčité ruce složené na brokátové široké sukni až po titěrné střevíčky vykukující pod hedvábnou spodničkou.

      "Cože? Ne. Už se tam… aha, samozřejmě." Začala se namáhavě zvedat. Severus natáhl ruku, aby jí pomohl vstát. "Děkuji, hned jsem zpět." Harriet se protáhla dveřmi, aby se v mlžném rozhraní mezi obrazy "převlékla", jak její proměně v Riu říkával Severus.

      Než otevřel láhev a nalil víno do pohárů, přitisklo se k němu pružné tělo a o ucho se otřely horké rty.

      "Jaký máme program na zbytek dnešního dne?"

      ooOoo

      Harriet pomalu procházela obrazy ve vstupní hale. Šla z třetího patra, kde trávila jako Ria se Severusem dovolenou v tamních obrazech, do ředitelny raději oklikou. Dávali si dobrý pozor, aby kolegové Severuse a Harriet příliš často pohromadě nevídali, i když Albus s Minervou a později také ostatní ředitelé zaznamenali, že spolu rádi hovoří a mají podobné názory i lehce ironický smysl pro humor.

      Dnes by jí už nejspíš nevadilo, kdyby se prozradila její dvojí identita, ale byla to opravdu zábava a oni se jí nechtěli vzdát, pokud nemuseli. Nepřestávalo je překvapovat, že se jim stále dařilo jejich malé tajemství udržet.

      ooOoo

      "Vítej, Harriet, jaká byla dovolená? Také jsem cestoval, občas jsme se s některými kolegy potkali. Viděl jsem i Severuse s tou jeho milou dívkou, ale tebe ne." Brumbál stál mezi břízkami, v obrazu visícím téměř u hlavního vchodu a zjevně čekal na Minervu, která se dnes také měla vrátit z dovolené.

      "Dobrý večer, Albusi," Harriet se zastavila a lehce zvlnila rty v pobaveném úsměvu. "Pravděpodobně neznáš úplně všechna zajímavá zákoutí a tajemství Bradavic. A já mám ráda spíše klidná, liduprázdná místa. No… už půjdu. Těším se na své staré pohodlné křeslo a na vyprávění našeho mladého přítele Severuse rozhodně také."

      ooOoo

      Poznámka:

      Myslím, že můžu prozradit, že se s Harriet a Severusem ještě budete moci setkat v povídce „Krádež v ředitelně“, i když už to nebude jejich příběh. Oba budou jen jedněmi z mnoha postav. Děj se bude odehrávat v době tohoto epilogu a půjde v něm o, jak jinak, podivnou krádež v ředitelně bradavického hradu. A už to nebude povídka drabblová.

      Ještě předtím se ale, pokud budete chtít, v povídce „Cesty k sobě“ dozvíte, jak se stalo, že se Lenka Láskorádová stala ženou George Weasleyho.

       

      Items details

      • Hits: 1533 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      maja 21 Listopad 2020
      Opět jsem okouzlená tvou fantazií. Namalovaný svět je úžasný, ráda bych v něm strávila dovolenou, nebo věčnost... Díky za krásný zážitek @};-
      #
      Regi 21 Listopad 2020
      Májo, jestli jsi mou fantazií okouzlena ty, která bys fantazii mohla rozdávat, protože jí máš přímo velehory, je to ohromná pochvala. Díky moc. :-)
      #
      Snake 03 Prosinec 2020
      Tak jsem dočetl rámy. Velmi pěkná, neotřelá, originální a zajímavá povídka.
      #
      Regi 03 Prosinec 2020
      Děkuji. Při promýšlení zarámovaného světa jsem se dost bavila. Je takový hodně inspirativní. Dokonce jsem si ten motiv sama sobě ukradla, a použila ve dvou svých originálních fantasy povídkách. :-)
      #
      Snake 03 Prosinec 2020
      Obrázky se mi taky libili. Hlavně ten útes a jeden z domů.
      8 hvězdiček z deseti tomu určitě patří.
      #
      Regi 03 Prosinec 2020
      Tohle je zase komentář pro Katty. :-)
      #
      kattyV 04 Prosinec 2020
      To jsem opravdu ráda. Útes taky patří mezi mé oblíbené.
      #
      bedrníka 08 Květen 2021
      Kouzelná povídka. Moc se mi líbilo, jak je ten obrazový život promyšlení, že se "odhozené" věci vrátí do původního obrazu, jak je popsané cházení mezi obrazy. Severus jako obrazový učitel OPČM je geniální nápad, nějakou tu posmrtnou odměnu si zasloužil. :-)
      #
      Regi 27 Květen 2021
      Děkuji, mám tuhle povídku hodně ráda, právě pro tu příležitost promýšlet zákony obrazového světa. Ale nejen proto. taky si myslím, že Severus si tenhle "život" zasloužil.

      Online návštěvníků

      Právě připojeni - hostů: 169 a člen: 1 

      Celkový počet zobrazení stránek:

      Počet zobrazení článků : 6037912