Hledej

 amb_000

    Epilog

      Definitivní krátké rozloučení s Amber. Pusťte si k němu Hradišťan a jeho O zrození. Anebo taky o tom, že každý konec je vlastně nový začátek.

       

      Léto se chýlilo ke konci. Do začátku školy chybělo jen pár dní. Hermiona si uvědomila, že je to přesně rok, od jejího loňského návratu.

      Celkem změna, pomyslela si a zakroutila prstýnkem na levé ruce. Kdyby měla hodnotit své, nyní již čtyřicetidenní manželství, slovy svého muže, označila by ho za uspokojivé. Ona sama za pevnými hradbami nitrobrany používala i jiná slova, ale Severuse jimi škádlila jen občas.

      Usoudila, že samotná svatba proběhla překvapivě poklidně. Nakonec, po dlouhých debatách a na přání Molly, zvolili pro místo obřadu Doupě. To proto, aby i mudlovská část svatebčanů viděla všechno jaksepatří.

      Rodiče se po počátečním šoku z toho, že si jejich dcera bere chlápka o dvacet let staršího, smířili s danou situací docela dobře. Popravdě, otec usoudil, že je mu Severus vlastně sympatičtější než Ron – vždycky si cenil inteligence nadevše – a maminka podlehla kouzlu svatby a slzela s Molly o závod. Ta byla na jednu stranu dojatá, že se její napůl adoptovaná dcera vdává, na druhou stranu rozlítostněná, že si nebere jejího syna. Smutek jí přinesl i pohled na Hermionina otce, který pyšně vedl svou dceru k čekajícímu Severusovi. Pohled na Ginny s Dracem ji uklidňoval jen trochu. Sice se přece jen brzy dočká i svatby vlastního dítěte, ale Arthur svou dceru jejímu nastávajícímu nepředá…

      Hermioně se míhaly hlavou další svatební útržky - Kingsley, který jim jako nový ministr prokázal tu čest a oddal je (a po zakončení obřadu slíbil uplakané Molly, že oddá i Draca a Ginny)… zasmušile se tvářící Ron, který později pookřál při švitoření některých dívek účastnících se obřadu… (Severusovi při pohledu na zrzka přejel tváří stín - nedokázala pochopit, proč ještě pořád na Rona žárlí - naštěstí stačilo jediné pohlazení po vnitřní straně zápěstí, aby zachmuřenost rozplynula)… šťastný Harry, který už tři dny před samotnou svatbou prováděl Sam Bradavicemi… Sam, která uchváceně sledovala všechna ta kouzla kolem sebe, ale stejně byla nejvíce ze všeho nadšená množstvím knih v bradavické knihovně a nemohla se ubránit tomu, aby celou svatbu o nich všem na potkání nevyprávěla… pyšný Teddy, kterému dovolili podat v patřičný okamžik Kingsleymu prstýnky… ohromená Karolína, které pořád ještě dělalo problémy uvěřit v existenci skřítků a létání na koštěti, Marek, který to zvládal o hodně lépe… Minerva, nadmíru spokojená, že si ji Severus zvolil jako svého svědka… George, Angelina, Bill, Fleur, její mladší sestra, která vyrostla do vílí krásy, Neville, Lenka, změť dětí a spousty dalších hostů… a Severus... Severus, kterému se v hloubce očí míhaly zlatavé jiskřičky.

      Ritu k její lítosti nepozvali. Přesto měla Hermiona vážné podezření, že se jistý brouček svatby přece jen zúčastnil. Nechali to se Severusem být. Nakonec, článek o jejich svatbě byl sice velmi detailní, ale i velmi oslavný. Jak jinak, vzhledem k oddávajícímu. Rita vždycky věděla, jak se správně chovat k autoritám.

      *****

      Poslední srpnovou neděli se vydali na bradavické pozemky. Chtěli pouštět draka, kterého Hermiona dala Teddymu.

      „Je to mudlovský drak,“ upozorňovala. „Tak, žádnou magii!“

      Uchopila do každé ruky jeden provázek. Teddy držel draka a čekal na poryv větru. Nadhodil ho… chvíli to vypadalo, že nevzletí, ale pak mu Severus drobným závanem magie pomohl do vzduchu.

      „Nešvindluj,“ smála se Hermiona a přimhouřenýma očima pozorovala vznášejícího se draka. Ucítila, jak ji zezadu objal a ruce položil na její dlaně. Ve vlasech jeho lehký polibek, na zádech hřejivé teplo. Zavřela oči, hlavu mu opřela o pevnou hruď. Ve spojených rukou cítila chvění provázků.

      „Vznáším se jako ten drak. Ale trochu se bojím, víš, že nesnáším výšky.“

      „Vznášej se. Vždycky dám pozor, abys nespadla na zem.“

      amb_271

      „Hermiono, Hermiono, dej mi ho,“ neodbytně se hlásil Teddy. Vložila mu draka do dlaní a pak už jen společně sledovali, jak se třepotá na temně modré obloze.

      Seshora se ozýval flétnový hlas kolih, které se svolávaly k odletu na jih, vzduchem se vznášela vůně mateřídoušky. Severusovy paže ji zezadu objímaly, prsty jí jemně hladil klíční kost. Pootočila hlavu a pohlédla na Harryho, který držel za ruku Sam. Dívka se na něho dívala s nekonečnou něhou a oddaností. Hermiona viděla, jak její pohled oplatil a volnou rukou si přitiskl její hlavu k rameni. Ještě nikdy, za celá léta, co ho znala, nevypadal tak opravdově, hluboce šťastný…

      Zespodu se ozvala Lenka. Seděla na zemi a zády se opírala o Nevillovy nohy.

      „U Weasleyových budou na podzim slavit hned dvě svatby. Ginny si bere Draca a Ron Gabrielu, Fleuřinu sestru.“

      Hermiona ucítila jemné ztuhnutí Severusových paží.

      „Vadí ti to?“

      „Vždycky měl slabost pro víly,“ zasmála se. Ruce na jejích ramenou se uvolnily. Přitiskla si jednu Severusovu dlaň na tvář, otočila hlavu a zespoda se usmála do propastně temných očí.

      Překvapil ji drobný pohyb v jejím nitru. Jako když se probudí ptáče a poprvé zatřepe křídly. Zajíkla se.

      „Severusi!“

      Úsměv a jemné pohlazení po břiše. Po obloze pluje malý bílý mrak. Všechno je v pořádku.

       

      Je to úplný konec, ale přece jen, ještě se můžete podívat na několik drobných dodatků – střípků, které budu doplňovat vždy, když mě nějaký napadne.

       

      Items details

      • Hits: 1690 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      Drticool 05 Prosinec 2020
      Miluju dobré konce takže jsem rád že to dopadlo jak to dopadlo. Zajímalo by mě kdo bude ředitelem Bradavic po Minervě, přeci jen technicky vzato byl a stále by měl být ředitelem Severus. Ovšem mě by se líbil jako ředitel Harry. Trochu se mi nelíbilo, že přestal Harry být pánem smrti a ještě je slabší než Hermiona a Snape. Popravdě jsem doufal, že Harry se Sam podstoupí stejný rituál jako Hermiona se Severusem. No co už, třeba ještě bude něco v těch slibovaných střípkách.
      #
      kattyV 05 Prosinec 2020
      Kdo bude ředitelem po Minervě se dozvíš v příběhu Minervy. :-) Nebo taky v sérii drabblíků o Megan. ;-)
      Pokud jde o Harryho, v mých očích není super Harrym. Je to normální, sympatický mužský. Já superhrdinům moc neholduju. Ostatně, ani Severus a Hermiona nejsou superhrdinové, dokonce ani společně ne. Hermioně se povedlo přemoct Luciuse jen v okamžiku totálního zoufalství a vzteku.
      #
      Snake 05 Leden 2021
      Hmm pěkný příběh. A i když se to nezdá má pár skvělých nápadů.
      Taky musím přiznat, že ta motanice s kým se vlastně sam spojuje je taky povedená.
      #
      kattyV 06 Leden 2021
      Díky, Snake, jsem ráda, že se ti líbil příběh i obrázky. Uznávám, že téma není nijak zvlášť originální, ale jako spousta jiných autorů fantasy jsem pociťovala potřebu přivést Severuse ke štěstí. :lol:
      Pokud jde o originalitu, skromně se domnívám, že příběh Minervy je poměrně dost originální. Alespoň jsem na podobný nenarazila.
      #
      Snake 05 Leden 2021
      A pár obrázků se mi taky líbilo. Jen škoda že jsou tak malinké - při zvětšení se doporučovali.
      #
      Snake 07 Leden 2021
      Oprava obrázky se kostičkovali.