Hledej

 welcome

Úvod Hosté Snake Teorie třetí
    Rozdíl mezi Nitrozpytem a Telepatií

      mozekTelepatie (neboli čtením myšlenek) umožňuje vidět jen to, na co zrovna dotyčný myslí. Tedy pokud si budu myslet třeba větu: Ten dort byl skvěle udělaný. Dotyčný čtenář myšlenek (neboli telepat) bude znát celou větu a ne jen část:… skvěle udělaný. Protože je to celá jedna myšlenka.

      Pomocí telepatie jde taky komunikovat, ale oba musí být telepati a číst tomu druhému myšlenky.

      Příklad: Telepatie pracuje podobně jako rádio. Telepat je vlastně takovým přijímačem a dotyčný, kterému jsou čteny myšlenky, je vysílačem.

      Komunikace pomocí telepatie probíhá tak, že oba mají vysílače (radiostanici) a taky oba mají přijímače (tranzistory neboli lidově rádia).

      Nitrozpyt je svojí podstatou vyšší formou telepatie. Dotyčný Nitrozpytec se snaží se svým cílem utvořit jakési spojení mysli. Nitrozpytem jde oproti telepatii prohlížet i vzpomínky.

      Pro komunikaci pomocí nitrozpytu stačí, aby nitrozpyt ovládal jen jeden, protože mu svoje myšlenky posílá a jeho čte.

      Příklad: Komunikace pomocí Nitrozpytu je podobná hovoru jako pomocí dvou mobilů. Nitrozpytec se dá přirovnat k mobilu s kreditem, který „volá“ na mobil bez kreditu.

      Zatímco, když nitrozpytec bude chtít prohlížet vzpomínky dotyčného, je to podobné jako spojení dvou počítačů pomocí sítě. Pokud dotyčný k tomu nedá souhlas, je vlastně nitrozpytec pokoušející se o spojení bez souhlasu takovým hackerem.

      Nitrobrana je vlastně zábrana neboli „zeď“ která brání nitrozpytci k propojení mysli. Tím taky nechrání před telepatií, protože myšlenky jsou vysílány do okolí jako vysílání z radiostanice, a tím každý, kdo ovládá telepatii (má přijímač), může poslouchat myšlenky.

      Příklad: Nitrobrana slouží podobně jako Firewall ve vašem počítači. Chrání mysl (počítač) před připojením nitrozpytce (hackera), který by si mohl prohlédnout vaše vzpomínky (dokumenty, data, údaje…) ve vaší mysli (vašem počítači).

      Poznámka:

      Nitrozpytec nemusí automaticky ovládat telepatii. První mobily taky byly určeny jen pro volání a nešlo na nich poslouchat rádio. K počítači se taky musí připojit rádiový přijímač (naučit se telepatii), aby se dalo poslouchat přes počítač rádio (Mluvíme o klasicky vysílaném rádiu vzduchem, tedy o AM a FM radiích a ne o těch internetových…).


       

      Items details

      • Hits: 9972 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      Káťa-chan 21 Prosinec 2011
      Pěkně vysvětleno a přeneseno na moderní techniku, abychom tomu porozuměli. Nejlepší je ten s vysílačem a ten bez vysílače :D
      #
      brácha 23 Prosinec 2011
      Hans Eysenck a Carl Sargent uvádějí, že existují bohaté důkazy, které dosvědčují, že paranormální jevy, mezi nimi i telepatie, jsou skutečné. Tyto schopnosti jsou, i když ne tak zřetelnou, částí osobnosti, jako jsou inteligence a charakter a mají praktický význam.
      Telepatie je podle L. L. Vasiljeva „sugescí na vzdálenost“. Vasiljev provedl analýzu spontánních jevů telepatie a rozdělil ji do pěti stupňů. První stupeň se projevuje neurčitým emocionálním neklidem. V druhém stupni již lze na rozdíl od prvního identifikovat emocionální impuls s konkrétní osobou induktora (vysílatele). Ve třetím stupni dochází k uvědomění podrobností proběhlé události u vysílatele percipientem (přijímatelem) s nepřesnostmi v symbolické formě a je doprovázena jeho psychickými reakcemi. Čtvrtý stupeň má formu zřetelné halucinace, tzv. telepatická halucinace. Přijímatel vidí přízraky osob a jejich „role“ v událostech jako jsou nehody, úmrtí, zrození života a jiné extrémní dobré i špatné události. Informace nemají symbolickou podobu, ale jeví se jako skutečné s jednoznačným výkladem. V pátém stupni se stává přijímatel svědkem a účastníkem události buď přímo, nebo jako pozorovatel z dálky. U telepatie v pátém stupni je smazán rozdíl s jevem jasnovidnosti
      #
      brácha 23 Prosinec 2011
      Vasiljeva jsem kdysi četl, rusové s výzkumy nedělali ciráty. Hodně objektů se jim zbláznilo, pokud to vůbec přežili...
      #
      Snake 24 Prosinec 2011
      tak tomu celkem rozumím, ale není mi jasné jestli podle toho co píšeš telepat vsugerovává myšlenky nebo jsou mu vsugerovány cizí myšlenky jeho schopností telepatie.
      #
      brácha 26 Prosinec 2011
      Jde o spojení. Vysílač- přijímač. Oba musí být telepati, jinak to nefunguje. Rusové přenášeli obrázky (na 3000km) a výsledek byl tak na 50-70%, takže vojensky nevyužitelný. Ale co zjistili, na vzdálenosti nezáleží. :cry:
      #
      brácha 26 Prosinec 2011
      Přinutit druhé něco udělat telepat nemůže, to dělá hypnotizér, ale to je úplně něco jiného. Telepat vidí děj, ale neovlivní jej. Leda by viděl budoucnost. :eek:
      #
      Snake 27 Prosinec 2011
      kdyby viděl budoucnost byl by jasnovidec nebo taky věštec.

      no jestli to bylo na 3 tisíce kilometrů tak by mě zajímalo jak se vysílač naladil na přijímač (nebo i opačně).
      Buď to museli být jednobuněčné dvojčata a tím by jejich mozky pracovali na stejných vlnách nebo se ti dva museli potkat a naladit se na sebe. Poté už jen udržet společnou "frekvenci" při cestování jednoho z nich dál.
      Protože pokud by nebylo třeba telepaty naladit na sebe, tak ty obrázky by zachytili telepati všude v okolních zemích.
      #
      brácha 31 Prosinec 2011
      jde o to, že telepatie je velice výjimečná. 4-5 stupeň tak 10 lidí. Existují nějaké stimulanty mozku, ale ty jsou likvidační. Každopádně, člověk využívá tak 15% mozku, takže jde jen o to jak "to" nakopnout. Na to by nejlépe odpověděl nějaký psychiatr nebo neurolog. Vím jen to co jsem četl, a v knihovně v Praze o tom bude tak 10 knih. Vědci to obvykle považují za šarlatánství. Něco jako vymítání ďábla, ale mám kámoše kněze a ten u vymítání byl osobně a říkal, že nic skutečnějšího neviděl. A pak si vyber :sad:
      #
      Snake 01 Leden 2012
      No můj dlouhodobý předpoklad je, že člověk dosáhne telepatie, telekineze a případně i magie tím, že zprovozní více části mozku.
      Jinak co vím průměrný člověk používá jen skoro 13% mozku, ale to je skoro totéž.
      U jednoho vymítání jsem byl a připadalo mi to jak divadlo.
      Tím nechci hanit víru nebo tak. Prostě tam bylo pár lidí co pronášeli nějaké věty latinsky (sám latinu neumím a tak jsem nerozuměl co říkají) a žena co sebou mezi nimi se zmítala a na konci přestala. Potéprohlásili vymítání za úspěšné. atmosféra byla hutná mohl bych jí označit za magickou, ale to bylo tak všechno.
      #
      Lachim 01 Leden 2012
      Konečně jsem si tohle přečetl. Skvěle vysvětleno. :-)
      #
      brácha 11 Leden 2012
      Snake, ono je to s tím vymítáním divný. Je prokázané, že X-letá holka mluvila neznámým jazykem, hodně divně /jako muž/ a nahrávku pak dali vědcům k identifikaci. No a zjistili, že šlo o aramejštinu. Nemyslím si, že by malé holky běžně mluvily mrtvým jazykem, který zná pár vědců a farářů. :eek: Mája to má snadné: Mluvící obrazy, relikvie smrti- a můžeš mluvit s duchy.
      #
      Snake 13 Leden 2012
      Ale neprokázali čím to bylo. Třeba tím že měla chybu v DNA kodu a tím otevřela část DNA paměť jakou mají třeba krasy.

      Májo nemáš náhodou ve skříni ducha J.R.R.Tolkiena