Hledej

 welcome

Úvod Ankety Diskuze Zobrazení na mobilech
    Zobrazení stránek na mobilech

      mob_1

      Protože Vlkžrout je vytrvalý, zkusil jsem rychlou úpravu stránek pro mobily. PDA a novější telefony by ji měly ignorovat. (Ten můj si ničeho nevšiml...)

      Prosím, dejte mi vědět, jak jste spokojení s výsledkem. Pokud bude hodně naštvaných, úpravu samozřejmě odstraním.

      Předem děkuji a za případný šok se všem mobilním uživatelům omlouvám,

      Jarda

      PS

      Všechno je už jinak, viz. komentáře.    Innocent

       

      Items details

      • Hits: 8523 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      Jarda 29 Květen 2012
      Jo, z článků by šlo udělat "nudli" snadno, ale představte si, jak by to vypadalo na velkém širokoúhlém monitoru.

      Pokud by se mezi čtenáři našlo dost masochistů, lze úpravu spustit natvrdo i pro PDA a mobily s velkým rozlišením, ale myslím si, že by to byla opravdu škoda.
      #
      Jarda 29 Květen 2012
      Pro Vlkžrouta:
      Teď jsem si nainstaloval na zkoušku do mobilu Operu. Umí krásně zoomovat text a ještě ho hezky zalomí podle velikosti displeje, takže není nutné řádky rolovat. ;-)
      #
      vlkzrout 30 Květen 2012
      Ahoj Jardo, Jak jsem dříve předeslal, tušil jsem, že existuje nějaká aplikace, která to umí. Já mám Samsung, kde je nějaký Andoiďácký prohlížeč, který řádky zalomit neumí, pouze zoomuje v závislosti na šířce textu. Děkuji za typ, tu Operu vyzkouším, protože mnou popsaný problém se netýká pouze těchto stránek, Chápu že je obtížné vyhovět všem, nicméně vývoj někam spěje, mimo jiné k monitorům s vyšším rozlišením, což má za následek, že dříve běžně používané fonty jsou na hranici čitelnosti. Hezky je to vyřešeno např. na stránkách www.harrypotterfanfiction.com , kde je možné si u povídek volit font i jeho velikost. Já vím, otravuju, ale když tu není momentálně žádná kapitolka, do které bych mol šťourat, nemohu nechat váš tým usnout na vavřínech. :-)
      #
      vlkzrout 30 Květen 2012
      Jardo, teprve teď jsem si vyzkoušel tu aplikaci pro mobil a musím říct, že jsi dobrej. Vůbec jsem nedoufal, že se do toho pustíš tak rychle. Je to bezvadné, dobře čitelné, akorát se mi nepodařilo zjistit, jak se přihlásit, takže se nedostanu na povídky 18+. Ale možná je chyba u mě.
      #
      Jarda 30 Květen 2012
      Jejda, to je horší, to bych musel mít mobil v ruce, abych viděl, co s ním dílčí úpravy kódu provedou. Bohužel, přiznávám, že na některých mobilech se nemusí zobrazit hlavička vůbec nebo se její část může "schovat" mimo displej. V jedné simulaci jsem měl přihlašovací pole vpravo a v další dokonce úplně dole mimo displej, párkrát se nezobrazilo vůbec...
      Jo, ta změna velikosti fontu není špatný nápad. Je to elegantní. Kouknu se, jestli to dokážu udělat. 8)
      Díky za inspiraci.
      #
      Jarda 30 Květen 2012
      Do článků přibyla možnost měnit velikost písma. Zároveň jsem zablokoval přepínání zobrazení stránek na některých mobilech.
      (Nejde mít všechno naráz.)

      Velikost písma si teď můžete naklikat jakou chcete.

      Může to tak zůstat?
      #
      vlkzrout 31 Květen 2012
      Je to výborné, otázku mobilů vyřešila už ta Opera, co se úpravy velikosti písma týče, to je bomba, kéž by na to pamatovali na svých stránkách všichni. Takže už jenom drobnost, zdá se mi, že když se použije tlačítko pro výchozí velikost písma, tak se nastaví písmo menší než bylo původní výchozí. Jinak díky a přeji krásný den.
      #
      Snake 01 Červen 2012
      Vlkžroute ono většina lidí, co tvoří WEB stránky, si neuvědomuje, že stáleexistujou lidi, kteří si neumějí zvětšit stránku samotnou.

      A s tím písmem se ti to vůbec nezdá. To tlačítko skutečně nastaví menší písmo. Přesněji nastaví základní písmo web prohlížeče což je tuším velikost 5. Zatím co se má zobrazovat ve velikosti 5,5 (velikosti ve wordu, v prohlížeči je to trochu posunuté).
      #
      vlkzrout 04 Červen 2012
      Dobře, udělal/a jste ze mě blbce. Místo jízlivých poznámek, bych uvítal radu, ale už jsem na to přišel sám. Takže doufám, že vám to přineslo osobní uspokojení.
      #
      Jarda 01 Červenec 2012
      Upřímně, jsem rád, že se to zvětšování písma udělalo.

      Díky "tlačítkům" mi došlo, že máme v některých článcích naprosto nesystémově udělané formátování písma, takže to teď dávám postupně do kupy.

      Tímto prosím všechny, pokud narazíte na článek, který na zvětšování tlačítkem nereaguje nebo reaguje jen částečně, dejte mi tu o něm vědět.

      Předem děkuji.
      #
      maja 04 Červen 2012
      Nic si z toho nedělej, vlkozroute, já jsem net na mobilu vzdala úplně, je to nad moje síly... To radši budu všude sebou tahat na zádech noťas :D
      #
      FLouen 17 Červenec 2012
      Díky za to:) dneska jsem konečně v metru neměla problém se zobrazením stránek:)