Hledej

listy2Stejně jako Máju i mě postihla nemoc zvaná drabble.

Zdrojem nákazy je Patoložka a její povídky.

Přeji pěkné čtení.

Lachim

 

PS

Obdivuji umění dát do tak malého počtu slov příběh nebo myšlenku. Příběhy mi moc nešly, tak jsem to zkusil jinak.


    Sibyla

      SibylaSibyla Trelawneyová seděla v pokoji v patře hostince U Prasečí hlavy. Byla lehce nervózní. Naštěstí jí její třetí oko dodávalo dostatek klidu.

      Ucházela se o místo profesorky věštění v Bradavické škole čar a kouzel. Věděla, že vedení školy v případě nenalezení vhodného kandidáta uvažuje o ukončení výuky tohoto předmětu.

      To ale nemohla absolutně dopustit. Věštění pokládala za velmi komplexní odvětví magie. Naprosté základy některých postupů se sice mohli naučit všichni, vyšší úrovně ovšem dosahovali jen výjimečně nadaní jedinci.

      Bylo její povinností podchytit tyto talenty ještě v útlém věku, aby nebyly zmařeny. Byla si jistá, že Albuse Brumbála svými argumenty přesvědčí.

       

      Items details

      • Hits: 6618 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      rusalka 11 Únor 2019
      No kdyby začala výuku sofistikovaně, třeba historickým přehledem zeměpisným umístěním věštíren na siločarách země a v blízkosti magicky bohatého území ( třeba jeskyně plné magie, ne zlata) Tak by mohla počítat s jiným přístupem studentů k látce. Tam je se čeho chytit. Ne, ona musela začít čajovými lístky, křišťálovými koulemi, tarokovými kartami a sedmou čakrou. To je snad až pro studenty OVCE. Mohla jim na začátek dát i takové ty hry - nebe - peklo - ráj, skládačky s překvapením, lístečky s citáty v čínském koláčku. Navíc kdyby dělala věštění z ruky, musela by být (snad nikoho neurazím) stará cikánka, to by jinak nešlo. Ale v Sanskrtu není jméno Sibyla běžné, tak asi sotva Trelowenová. :oops: