Hledej

Nebet_jezdci_2

V této povídce je několik změn oproti kánonu. V Harryho partě jsou Ginny, Neville a Lenka, která byla zařazena do Nebelvíru.

Sirius Black utekl z Azkabanu, ale Červíček byl zadržen, uvězněn a byl mu odebrán Merlinův řád. Sirius dostal za tento omyl od Ministerstva jako odškodnění 5 000 000 galeonů. Moody je velitelem bystrozorů. Sirius po očištění svého jména začal učit obranu proti černé magii, přičemž v Bradavicích založil klub jménem Bradavická branná aliance. Ministrem kouzel je namísto Popletala Amélie Bonesová.

Zbytek bude odkryt v příběhu.

Panvita

    Kapitola 05

      Nebet_jezdci_3Harry se procházel společenskou místností nebelvíru. Najednou se rozhořel v krbu zelený oheň, podle barvy poznal letaxový prášek.

      Z krbu vystoupila Tonksová a za ní Ginny, Ron, Hermiona, Neville, Lenka. Průvod uzavírala jeho babička, Minerva McGonagallová.

      Přátelé se s Harrym nadšeně přivítali, jako by se dlouho neviděli. Nechtěli, aby profesorka s Tonksovou pojaly podezření, že by mohli být ti tajemní jezdci.

      Najednou se po schodech ozvaly přibližující kroky. A nebyl to nikdo jiný než Malfoy. Když je uviděl, řekl:

      „Mě si nevšímejte, jen procházím… Jo, abych předešel rejpavým dotazům, zřekl jsem se své rodiny a byl jsem přeřazen do nebelvíru.“

      Mladí nebelvíři na něj jen překvapeně koukali.

      Malfoy si jich dál nevšímal a prošel portrétem na chodbu.

      Profesorka s Tonksovou se spěšně rozloučily a odešly za svými dalšími povinnostmi.

      Ginny, Ron, Hermiona, Neville a Lenka se otočili na Harryho. Hermiona se už nadechovala k otázce. Harry si, ale přitiskl prsty na ústa a ukázal rukou ke krbu. Ostatní pochopili, co jim tím chce říct, a následovali ho k ohništi. Harry položil ruku na ostění krbu a řekl heslo v hadím jazyce. Krb se odsunul do strany a odhalil schodiště vedoucí hluboko pod hrad. Stoupli si na první tři schody, které se s nimi okamžitě rozjely dolů. Než se schody rozjely, mávl Harry rukou a použil neverbální kouzlo pro uzavření stěny a odstranil saze a popel.

      Po necelé čtvrthodině dojeli k další stěně, u které Harry zopakoval stejný postup jako v nebelvírské společenské místnosti.

      Zeď se odsunula do strany a odhalila Tajemnou komnatu v celé její kráse.

      ***

      Mezitím v jiné dimenzi…

      Voldemort už prošel notný kus té nehostinné krajiny. Už dávno věděl, že vstupní portál se za ním uzavřel.

      Najednou v dáli uviděl obrys skály s mohutnou pevností. Plný očekávání se hned vydal tím směrem.

      Došel k cestě, která v širokých zákrutech stoupala až k hradu.

      Šel po ní, dokud nedorazil až k bráně do pevnosti, před kterou stály tři zahalené postavy. Pán zla na nic nečekal, vytáhl hůlku a omráčil je. Zabíjet zatím nikoho nechtěl, aby si ty, co zde žijí, nepopudil hned na začátku proti sobě.

      Mávl hůlkou, neverbálně vyslovil několik otevíracích formulí a brána se otevřela.

      Vešel skrz ni na nádvoří, kde už na něj čekala žena oblečená jako šlechtična. Měla dlouhé havraní vlasy do půlky zad a v pravé ruce třímala dlouhou hůl s kamenem na konci.

      Jakmile došel Voldemort do půlky nádvoří, Morgana, alespoň se domníval, že je to ona, promluvila vysokým, panovačným hlasem:

      „Kdo jsi, člověče? A co tu chceš?“

      Voldemorta zaskočilo, že se s ním někdo baví takovýmto tónem, ale kvůli případné spolupráci se rozhodnul být uctivý:

      „Jmenuji se Lord Voldemort. A Vy jste určitě paní Morgana La Fay.“

      „To jsem, co tu chceš?“ ušklíbla se, Morgana.

      „Mám pro vás nabídku, má paní, vím jak se dostat z této dimenze. Potřebujeme k tomu nevinou lidskou oběť a nějaké skutečně magické místo… zbytek vám prozradím, až bude vše připraveno.“

      „A co si za tuto službu, že nás propustíš z tohoto vyhnanství, žádáš?“

      „Pouze vaši pomoc v boji proti mudlovským šmejdům, mudlům a nechutným mudlomilům,“ řekl Voldemort.

      „Přijímám, taková nabídka se nedá odmítnout,“ odpověděla Morgana.

      „Musíme tedy začít hledat, nejdříve nevinnou lidskou oběť a pak místo s vysokou koncentrací magie, má paní.“

      Morgana poslala své nohsledy najít vhodnou oběť a místo plné magie.

      Nevinná lidská oběť v této dimenzi… Ještě, že ji staletí strávená na tomto všemi zapomenutém místě naučila trpělivosti…

      ***

      Harry a jeho parta se v Tajemné komnatě usadili do svých křesel a ponořili se do studia. Ginny se nedokázala soustředit, hlavou se jí honily různé vzpomínky a myšlenky.

      Dnes už nic nepřipomínalo drama, které se tu odehrálo.

      Když se Salazar od Harryho dozvěděl, že mu zabil jeho oblíbeného baziliška, byl poněkud odtažitý. Nakonec ale vyrazil s Merlinem na průzkum bradavického podzemí a vrátil se v ještě horší náladě.

      „Co mi to ta ježibaba tenkrát prodala?“ hartusil, „to měl být jen takový malý, milý hádek, nanejvýš pět stop na délku, a ne taková příšera…“

      Baziliškovy ostatky se podařilo Merlinovi velmi výhodně zpeněžit.

      „Haló, ségro, kde se touláš?“ vytrhl Ginny z jejího zamyšlení: „Prober se už, žádný bazilišek a ani tvůj miláček Tom tu nejsou…“

      Učení jim vydrželo až do večera. Ani se neobtěžovali vracet na svou kolej a ustlali si přímo V tajemné komnatě, koneckonců, byla pro takové situace připravená.

      ***

      Druhý den ráno vstali o chvíli dřív, aby se mohli přesunout do nebelvírských ložnic.

      Stihli to jen tak tak, zrovna když se převlékli, vstoupili do pokoje kluků se zaklepáním Lupin a Moody.

      To samé se odehrálo v pokoji děvčat s tím rozdílem, že se zaklepáním vešla Tonksová.

      Všichni se vydali ven na pozemky, kde je Lupin, Tonksová a Moody vedli při tréninku. Zároveň jim při tom vysvětlovali, jak bude jejich intenzivní výcvik probíhat přes prázdniny a potom i v průběhu školního roku.

      Rozdělili se na dvojice. Harry a Ginny se ujal Lupin, Rona s Hermionou si vzala do parády Tonksová, a Nevilla s Lenkou dostal na starost Moody. Nejdříve je začali učit několik pokročilých štítů, které zná málokdo, ale kletby před kterými chrání, jsou hojně využívány všemi stoupenci Pána zla. Cvičili štíty a nakonec došlo i na nové útočné kletby, o kterých mladí jezdci nic neslyšeli ani při svém výcviku od zakladatelů. Bylo znát, že Alastor má zkušenosti s lumpy zneužívajícími černou magii podstatně čerstvější než oni.

      ***

      Po obědě si je převzal Snape, kterého Brumbál přesvědčil, aby je naučil pořádně lektvary. Pracoval s nimi až do večeře a velmi chválil jejich znalosti. Dokonce řekl, že by všichni mohli složit NKÚ ještě před koncem prázdnin. Nakonec jim pln nadšení zadal přečíst celou jednu knihu o pokročilých lektvarech do příští hodiny.

      ***

      Po večeři se vydali podívat do své knihovny po knihách, které jim zadali prostudovat jejich staronoví učitelé.

      Studovali do 9 hodin večer a pak šli raději spát, aby byli fit na zítřejší přeměňování a kouzelné formule.

      ***

      Ráno vstali jako obvykle velmi brzy, ale místo tréninku se proměnili do svých zvěromágských podob. Na bradavických pozemcích pak tedy dováděl Harry s Ginny jako majestátní kouzelní lvi. Ron v podobě severoamerického vlka s předstíraným strachem prchal před Hermionou převtělenou do orla královského. Neville, jako jednorožec, se rozvážně procházel po louce a nenápadně čekal na příležitost trošku pozlobit tygřici Lenku.

      Když byl čas jít, tak se vydali k bráně, kde už čekala McGonagallová. Řekla jim, že se budou připravovat na NKÚ, které složí koncem prázdnin, a pak budou pokračovat ve studiu formou individuální učebního programu, ve kterém se budou učit hlavně to, co by mohli potřebovat v boji a zároveň i ve svém pozdějším profesním životě.

      Po přeměňování měli bylinkářství, kde probírali další rostliny, kouzelnické i mudlovské, následovaly kouzelné formule do oběda.

      ***

      Odpoledne dostali volno, aby si mohli přečíst knihy, které dostali jako povinnou četbu. Takto trávili čas až do večeře, po ní usedli znova ke knížkám.

      Malfoye si nevšímali, v podstatě ho ignorovali, a on dělal to samé, vídali ho jen občas, většinou při jídle.

      ***

      Ve středu ráno pokračovali ve svém tréninku. Po něm přišel jako jejich učitel Brumbál. A začal s nimi probírat runy a numerologii. Když jim končila hodina, Harry svého dědu poprosil, jestli by si mohli spolu promluvit. Brumbál souhlasil a vzal ho do ředitelny. Harry pokračoval hned, jakmile se usadili do křesel naproti stolu.

      „Víš, dědo, tak mě napadlo, když teď Voldemort dostal tak na frak, bude nejspíš hledat posily. Myslím, že bychom se měli rovněž pokusit najít nové spojence. Třeba upíry, kteří se neživí krví živých lidí. Někde jsem o nich četl, žijí nejspíš v rumunských horách, Karpaty se, myslím, jmenují… Vyslance bych poslal i ke kentaurům. Prý existuje i zvláštní druh vlkodlaků. Říká se, že v jejich případě se nejedná o lykantropii , ale spíše o zvěromagii. I ti by se nám mohli hodit.“

      „To je velice zajímavé, co navrhuješ, Harry,“ odpověděl na Harryho monolog Brumbál. „Byl bys ochotný se za nimi vydat společně s tvými přáteli a dalším doprovodem?“ zeptal se Harryho Brumbál.

      Harry po chvíli odpověděl:

      „Jestli nám to dovolíš, tak za nimi půjdeme. Jen si myslím, že ten náš doprovod by měl být raději co nejmenší. Možná, že by s námi měl jít jen Sirius. Kdyby nás bylo moc, nemuselo by to dobře dopadnout.“

      Jejich rozhovor pokračoval. Probírali to, co bylo, i to, co bude.

      Povídali si skoro celý den.

       

      Items details

      • Hits: 7697 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      panvita 30 Prosinec 2012
      Komentujte prosím
      #
      Jerry 30 Prosinec 2012
      "Co mu to ta ježibaba prodala..." :D :lol:

      Ještě pár pěkných kousků by se našlo. Ale jinak mi přijde, že ta kapitola je příliš popisná.
      #
      panvita 30 Prosinec 2012
      víc akce bude v další kapče
      #
      Vendolana 30 Prosinec 2012
      Souhlasim s Jerrym. :-)
      #
      Lachim 01 Leden 2013
      Pěkná kapitola. Jerry má asi pravdu, je tam asi pár zbytečných vět, ale ty se najdou i u mě. ;-)
      #
      panvita 01 Leden 2013
      No děkuju za komenty tahle kapitola se mi psala těžko chyběla mi inspirace ale s novou kapitolou to bude snad lepší
      #
      maja 01 Leden 2013
      Já jsem se ještě k přečtení nedostala, Víťo. Mám takové fofry, že nestíhám ani číst... Pak ti přidám ještě jeden komentář :roll:
      #
      panvita 01 Leden 2013
      Z toho si nic nedělej májo samozřejmě se nezlobim a i komentář co jsi napsala vítám a přeju ti abys mělabrzo čas zase číst a psát povídky.
      #
      fido 26 Leden 2015
      to je sranda - vstup do Tajemné komnaty z nebelvírské věže )nebo jsem něco nepochopil)
      "Po necelé čtvrthodině dojeli k další stěně..." teleportace x km a tady jedou 1/4 hodiny do podzemí... hups, ať žijou kouzla
      jak se do jiné dimenze dostane nevinná oběť? :)
      #
      panvita 26 Leden 2015
      Komnatu nevyužíval jen Salazar ale i ostatní zakladatelé

      co se týče té oběti týká se to lidí co už v té dimenzi žijí ale zbytek si přečti dozvíš se víc