Hledej

Nebet_jezdci_2

V této povídce je několik změn oproti kánonu. V Harryho partě jsou Ginny, Neville a Lenka, která byla zařazena do Nebelvíru.

Sirius Black utekl z Azkabanu, ale Červíček byl zadržen, uvězněn a byl mu odebrán Merlinův řád. Sirius dostal za tento omyl od Ministerstva jako odškodnění 5 000 000 galeonů. Moody je velitelem bystrozorů. Sirius po očištění svého jména začal učit obranu proti černé magii, přičemž v Bradavicích založil klub jménem Bradavická branná aliance. Ministrem kouzel je namísto Popletala Amélie Bonesová.

Zbytek bude odkryt v příběhu.

Panvita

    Kapitola 07

      Nebet_jezdci_3Mladí jezdci neúnavně pokračovali ve svém tréninku a pro své staronové bradavické učitele byli častým zdrojem překvapení a někdy i nečekaného poučení.

      Když se doslechl o jejich mimořádných výsledcích, Brumbál se rozhodl přistoupit k velmi nezvyklému kroku. Umožní jim složit zkoušky NKÚ ještě o prázdninách, aby mohli hned pokračovat v přípravě na OVCE, které spíš budou odpovídat jejich schopnostem.

      ***

      První polovina prázdnin se pomalu stávala minulostí. Bylo zjevné, že Harry a Neville se dožijí dalších narozenin, ať už si o tom Pán zla myslí cokoliv. Jejich rodiny a přátelé pro ně přichystali velkou narozeninovou oslavu.

      Oba dostali spoustu knih a dalších užitečných věcí. Harryho skoro vyděsilo, kolik lidí jej považuje za studijní typ. Naštěstí Lenka s Ginny projevili větší míru porozumění než moudří dospělí a zatáhly kluky do Komnaty nejvyšší potřeby, kde oslavy získaly úplně jiný a naprosto soukromý rozměr.

      Po narozeninách se dění v Bradavicích vrátilo do zaběhnutých kolejí.

      V půli srpna oslavila narozeniny Ginny. Velmi se jí zamlouvalo, že má zcela oficiálně na dortu méně svíček, než by vlastně měla mít. Ještě více se jí líbilo, když jí Harry připravil soukromou část oslavy. Program byl sice předvídatelný, ale určitě velmi akceptovatelný, když se jim ráno, ke škodolibému potěšení jejich přátel, podařilo zaspat.

      ***

      Brumbál nakonec přesvědčil ministryni Bonesovou, aby nechala přesunout Ministerstvo z centra Londýna. Byl tak přesvědčivý, že nová ministryně dokonce sama navrhla, že nechá postupně prověřit všechny zaměstnance Ministerstva pomocí veritaséra.

      Jediné kanceláře, které stěhování nepostihlo, patřily bystrozorům.

      ***

      Harryho a jeho partu čekaly další den zkoušky NKÚ. Sice se na ně připravovali, ale s tím co se naučili od Merlina, zakladatelů a teď i učitelů v Bradavicích, by pro ně měly být tyto zkoušky snadné.

      Ráno si je Brumbál pozval do slavnostně vyzdobené učebny, kde už na ně čekaly stolky s pergameny. Na průběh testů měla dohlížet McGonagallová. Ta jim nejdříve připomněla pravidla pro absolvování jednotlivých testů a pak slavnostně spustila hodiny odměřující vyměřený čas.

      Po půl hodině měli první test hotový a profesorka si přivolala jejich pergameny. Potom ještě následovaly písemné zkoušky z run, přeměňování, formulí, lektvarů, bylinkářství a péče o kouzelné tvory.

      Po obědě zkoušky pokračovaly praktickou částí. Předvedli několik kouzel, postarali se o mandragoru a úponici, jednorožcovi ošetřili zraněnou nohu, uvařili poměrně nudný lektvar a nakonec dostali za úkol přeložit runový text.

      Učitelé byli přesvědčení, že to pro ně byl náročný den. Mladí jezdci došli k závěru, že je čas na malou oslavu.

      ***

      Voldemort se na svém trůnu tvářil nezvykle potěšeně. Dalo to hodně práce, ale jeho armáda se konečně začala podobat vojskům temnot, které si vysnil. Konečně se všem pomstí za tu ostudnou porážku, kterou jeho smrtijedům uštědřil Fénixův řád spolu s těmi podivně vystrojenými cizinci. Nejdřív napadne dvě vesnice, kde vedle sebe žijí kouzelníci a mudlové. Na jednu poštve vlkodlaky a na druhou upíry. Nepovažoval za nutné, aby útočníci uspěli, dokonce netrval na tom, aby přežili, bude mu stačit, když odvedou pozornost od jeho skutečného cíle.

      Hlavní útok tentokrát povede sám. Vítězství mu nikdo nevezme. Ministerstvo bude jeho.

      ***

      Druhý den dostali vyzkoušení studenti od svých profesorů volno. Nechtěli je zklamat, tak se rozhodli, že budou odpočívat u jezera.

      Klid a pohoda jim vydržely docela dlouho. Při večeři se jejich řádová znamení rozzářila. Na nic nečekali a odešli do nepoužívané učebny, kde vyčarovali své golemy a poslali je místo sebe do Nebelvírské věže.

      Jakmile golemové odešli, mladí jezdci se ihned teleportovali do Harryho hradu, kde na sebe i své pegase navlékli výstroj. Nakonec se podívali do mapy, aby zjistili, kam se mají přemístit. K jejich překvapení mapa ukazovala hned tři tmavě červené skvrny znázorňující rostoucí koncentraci temné magie. Dvě obklopovaly smíšené vesnice, jedna ležela poblíž Liverpoolu a druhá u Nottinghamu. Poslední tmavá skvrna byla v centru Londýna, přímo kolem Ministerstva kouzel.

      Rozhodli se, že se rozdělí na tři týmy. První, ve kterém bude Harry, Ginny a Sirius, půjde na Ministerstvo. Neville s Lenkou si vybrali vesnici u Nottinghamu. Na Rona s Hermionou zbyla vesnice poblíž Liverpoolu.

      Všichni se teleportovali na svá stanoviště.

      ***

      Jakmile Severus vyslechl rozkazy Temného pána, rozhodl se podstoupit určité riziko. Dospěl k závěru, že zájem celku má momentálně větší hodnotu, než jeho osobní bezpečí a zachování jeho utajení. Má asi hodinu na to, aby vykonal vše potřebné. Využil svou výsadu, kterou mu v slabé chvilce udělil Brumbál, a přemístil se do svého kabinetu v Bradavicích. Pomocí plamenů v krbu zjistil, že je jeho otec ve své kanceláři. Plameny v krbu ještě ani nepohasly a už mu referoval o Tomových plánech.

      „Je zle, Pán zla se smrtijedy zaútočí na Ministerstvo, jeho útok budou předcházet útoky vlkodlaků a upírů na smíšené vesnice.“

      Brumbál se na Severuse podíval a chvilku přemýšlel.

      „To je opravdu zlé, budeme muset povolat všechny naše členy. Ale ještě to není tak špatné, abychom museli žádat o pomoc naše nové přátele - kentaury, upíry a vlkodlaky. Nebudeme vyhánět čerta ďáblem. Tom neměl moc času a ten poslední výprask mu zřejmě hodně zkomplikoval život.“

      S posledním slovem se otočil na Fawkese, kývnul na něj a řekl:

      „Víš, co máš udělat? Rychle, prosím.“ Fénix pohodil hlavou a v záblesku ohně zmizel.

      Brumbál se vydal ke krbu, aby pomocí letaxu informoval ministryni kouzel o plánovaném útoku.

      Jakmile dohovořili, počkal, až se Severus vrátí do Voldemortova sídla, a sám se odletaxoval na ústředí, kde se už začali shromažďovat členové řádu, kteří tam měli shromaždiště. Brumbál rozdělil síly Fénixova řádu do tří skupin. První velel sám, druhou svěřil Kingsleymu a třetí dal na starost Remusovi, na kterého díky vylepšenému Severusovu vlkodlačímu lektvaru neměl úplněk žádný viditelný vliv. Zůstaly mu pouze zostřené vlkodlačí smysly a zvěromágská přeměna ve velkého černého vlka.

      ***

      Harryho skupina se objevila v atriu Ministerstva, odkud bystrozorové odváděli poslední civilní zaměstnance. Sotva se stačili rozhlédnout kolem sebe, uslyšeli prásknutí způsobené hromadným přemístěním. Členové Fénixova řádu se pod Brumbálovým vedením právě přemístili do atria. Sirius jen procedil mezi zuby:

      „Koukám, že Bonesová Brumbálovi opravdu věří.“

      Harry si myslel, že se mu vše jen zdá. Fénixův řád nikdy nebyl masová organizace a teď sledoval, jak se v obrovském atriu Ministerstva chystají k boji dobré dva tisíce lidí. Všichni vypadali nečekaně klidně a odhodlaně. Dokonce měli něco, co vypadalo jako náznak uniformy. Na šedohnědých hábitech měli zlatou nití vyšitý emblém fénixe. Byl docela rád, že nechali své pegasy doma, tady by se ani nerozeběhli.

      Vstupy na Ministerstvo začaly jiskřit. Ozývaly se v nich dunivé rány. Zdi budovy se chvěly, jako by měly zimnici. Útok na Ministerstvo právě začal.

      Po pěti minutách došlo k nevyhnutelnému, magická obrana Ministerstva se začala rozpadat. Nejdřív dovnitř pronikali jednotlivci, které obránci snadno likvidovali, pak došlo k masivnímu průlomu.

      Obránci byli připraveni a vztyčili kolem sebe překrývající se štíty.

      Harry s Ginny už mezitím začali pálit po útočnících. Brumbála jejich volba kouzel překvapila. Nenapadlo ho, že světlá magie může mít tak devastující účinky. V duchu analyzoval jejich kouzla a pokusil se koordinovat své výpady proti Tomovi s jejich akcemi.

      Voldemortovi smrtijedi byli nejdříve překvapeni velkým počtem obránců ale nakonec se jejich početní převaha projevila a začali pomalu zatlačovat obránce do útrob Ministerstva.

      Harry a Ginny se snažili chránit členy Fénixova řádu před nejhoršími Voldemortovými kouzly, ale masa těl, která se kolem nich přelévala, je oddělila od hlavní linie obrany. Voldemort po nich a po Brumbálovi metal jedno kouzlo za druhým. Dvojice mladých čarodějů zažívala opravdu perné chvilky, ale díky svému výcviku, magii světla a Brumbálovi, který by i sám o sobě byl Voldemortovi důstojným soupeřem, pomalu dostávali Pána zla pod tlak.

      Voldemort zuřil. To, že tu bude Brumbál, to se dalo čekat, ten dědek měl vzácný dar být tam, kde se to vůbec nehodilo, ale co tu dělali ti tři šašci v tom archaickém brnění? Tihle dva jsou opravdu nebezpeční. Tak dost, to by už stačilo, on je přeci Pán zla a ukončí tuhle přetlačovanou jednou pro vždy.

      Temný pán odříkal v hadím jazyce dlouhou inkantaci, kterou doplnil pohybem připomínající útočící mambu. Z jeho hůlky vyletěl temně modrý paprsek. „Jde si pro vás smrt,“ zasyčel.

      Harry podvědomě odrazil kouzlo štítem pocházejícím rovněž z hadí magie. Bylo to zdánlivě jednoduché štítové kouzlo, ale kladlo velké nároky na magii toho, kdo jej používal. Modrý paprsek se odrazil k hůlce, která jej stvořila. Dopadl na ni a obalil ji modravou září, která se po chvilce rozplynula.

      Voldemort se pokusil seslat další kletbu, ale hůlka ho neposlechla. Jediné, co z ní dostal, bylo pár jisker. Nejbližšímu smrtijedovi vytrhl jeho hůlku z ruky, srazil ho jedinou ranou pěstí do dráhy Brumbálova kouzla a rychle se přemístil pryč.

      „Další prohra. Co tomu řekne Morgana?“ pomyslel si.

      Smrtijedi, jakmile zmizel jejich pán, se rozprchli.

      ***

      Sirius si umínil, že se od Harryho ani nehne. Voldemort mu už zabil Jamese a Lily, o Harryho a Ginny se připravit nenechá.

      Když bitva začala, jeho obavy se začaly naplňovat. V bitevní vřavě se od sebe oddělili, ale stále je měl na dohled.

      Pak si všiml své sestřenky. Bellatrix šílela. Jak smyslů zbavená zabíjela a zraňovala všechny kolem sebe.

      Sirius okolo sebe rozprostřel nejmocnější štít, který ovládal. Zaútočil na Bellu a postupně svůj útok zesiloval. Bella se už dávno přestala chichotat jako šílená školačka. Sirius viděl, jak se bojí, a jak v ní přitom roste vztek. Byla nebezpečná jak šelma zahnaná do kouta.

      Modrý paprsek ze Siriusovy hole pronikl její obranou a srazil Bellatrix na kolena. Fyzicky ji neublížil, ale v jediném mučivém okamžiku jí nechal prožít všechno zlo, které kdy spáchala. Když si uvědomil, co provedla Longbottomovým rodičům, na chvilku ho napadlo, zda by Avada nebyla milosrdnější.

      Sirius se o ni dál nestaral a znovu se pustil do boje. Ke svému zklamání na dalšího silného protivníka nenarazil. Pak si všiml, že Voldemort je pryč a smrtijedi utíkají, jako by jim za patami hořelo.

      Jakmile byli poslední Voldemortovi poskoci v budově Ministerstva pochytáni, byl čas se spolu s ostatními vrátit na Harryho hrad.

      ***

      Ron a Hermiona se zhmotnili ve vesnici u Liverpoolu. Ihned ji začali zajišťovat kouzly, ale než stačili umístit protipřemisťovací bariéru, objevili se uprostřed návsi členové Fénixova řádu. Ti jim pomohli zabezpečit vesnici a začali odvádět její obyvatele do bezpečí.

      Čekali asi půl hodiny, když se za magickou bariérou mihl rychle se pohybující stín. Ron okamžitě poznal, s kým mají tu čest. Na vesnici zaútočila mnohasethlavá skupina upírů. Magická bariéra je snad ani nezpomalila, takže ke slovu přišli stříbrné kulky a dýky. Upíři hynuli po desítkách, ale i obránci měli poměrně velké ztráty.

      „Rone, takhle to nepůjde, potřebujeme slunce!“ vykřikla Hermiona, jejíž pegas právě ukopl příliš dotěrnému upírovi hlavu.

      „Protego solem!“ zaznělo dvojhlasně návsí. Nad vesnicí vyšla dvě malá slunce. Jedno rudé a druhé zlaté. Před jejich světlem nebylo úniku, oslepovalo lidi a spalovalo upíry.

      Po boji Ron s Herminou počkali, až odejdou členové řádu a přemístili se zpět na Harryho hrad.

      ***

      Neville a Lenka se přemístili do vesnice poblíž Nottinghamu, kde se setkali s členy Fénixova řádu. Právě umisťovali na vesnici ochranná kouzla, když se z okolních kopců začalo ozývat vlkodlačí vytí. Neville požádal členy řádu, ať urychleně odvedou vesničany do bezpečí a sami zůstanou mimo vesnici.

      Lenka se smutně usmála, transmutace jí poslední dobou opravdu šla a tak proměnila kašnu uprostřed návsi ve stříbro. Zbytek už byl na Nevillovi.

      „Vlčkové, pejsánci, kdepak jste? My jsme tady, pojďte si pro nás,“ lákala Lenka vlkodlaky na náves. Tvářila se odhodlaně, ale vůbec se jí nelíbilo, co se právě chystají udělat. Neviděla jinou možnost, ale přesto raději život bránila, než brala.

      Vlkodlaci obklíčili náves ze všech stran. I ze sedla na pegasím hřbetě to byl hrozivý pohled. Pak se k nim jak na povel rozběhli.

      „Teď!“ zvolal Neville a oba pegasové se vznesli do vzduchu. Mladý Longbottom vytrhl jediným poryvem magie stříbrnou kašnu ze základů a zvedl ji nad náves. Vzápětí kašna explodovala a dolů na vesnici se snesl déšť stříbrných střepin ostrých jako nože.

      Nevillovi se udělalo špatně, Lenka se rozplakala.

      ***

      Na Harryho hradu se nejdříve postarali o své pegasy. Odstrojili je, napojili, vyhřebelcovali a dali jim pořádně najíst. Pak zkontrolovali a ošetřili svou zbroj a zbraně. Když se dostali do svých postelí v Bradavicích, byli tak utahaní, že usnuli skoro okamžitě.

       

      Items details

      • Hits: 8552 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      panvita 05 Březen 2013
      Tak a je tu nová kapitola jsem zvědav na vaše komentáře
      #
      Arwenka 06 Březen 2013
      Začíná se nám to rozbíhat :), je tu výrazné zlepšení od prvních kapitol. Sice by se dalo ještě více rozepisovat, ale i tak to vypadá na dobrou povídku, na kterou se vyplatí čekat s kapitolou.
      #
      Kuma 06 Březen 2013
      Souhlasim s arwenkou voldy dostal 2x vyprask chtelo by to eso z rukavu at je nejake drama :lol:
      #
      panvita 06 Březen 2013
      Zkusim něco vymyslet
      #
      Lachim 08 Březen 2013
      Nabralo to na obrátkách. Pěkná kapitolka.
      #
      LucZik 22 Březen 2013
      Musím říct, že to vypadá hodně zajímavě. Asi si přidám tuto povídku ke svým oblíbeným a bude s netrpělivostí čekat na pokračování :)
      #
      panvita 22 Březen 2013
      To se těš v dalších kapitolách se to rozjede
      #
      panvita 22 Březen 2013
      a mam ještě pár překvápek v rukávu