Hledej

Nebet_jezdci_2

V této povídce je několik změn oproti kánonu. V Harryho partě jsou Ginny, Neville a Lenka, která byla zařazena do Nebelvíru.

Sirius Black utekl z Azkabanu, ale Červíček byl zadržen, uvězněn a byl mu odebrán Merlinův řád. Sirius dostal za tento omyl od Ministerstva jako odškodnění 5 000 000 galeonů. Moody je velitelem bystrozorů. Sirius po očištění svého jména začal učit obranu proti černé magii, přičemž v Bradavicích založil klub jménem Bradavická branná aliance. Ministrem kouzel je namísto Popletala Amélie Bonesová.

Zbytek bude odkryt v příběhu.

Panvita

    Kapitola 09

      Nebet_jezdci_3Šest mladých nebeských jezdců a Brumbálových oblíbenců nemohlo dospat, čekali, s čím ráno přijde Draco. Než dorazil do Komnaty nejvyšší potřeby, tak se mezi sebou pomocí telepatie ještě radili, zda dají Malfoyovi šanci vstoupit do svého středu, jestli mohou do jeho rukou svěřit své životy a možná i osud celé kouzelnické Anglie.

      Hermiona s Ronem nebyli z té představy vůbec nadšení, Neville s Lenkou byli více méně neutrální a Harry s Ginny si už byli takřka jistí jeho upřímnými úmysly.

      Ginny ještě pro jistotu poslala prostřednictvím svého patrona zprávu Siriusovi, všichni až moc dobře znali jeho odpor k včasnému rannímu vstávání.

      Po několika minutách se ve dveřích objevil Draco a hned po něm i Sirius.

      Mladý Malfoy si sedl do křesla, které bylo otočené zády ke krbu, a jeho spolužáci se posadili do půlkruhu kolem něj. Sirius za jejich zády přecházel po místnosti jako lev vyhlížející svou kořist.

      Harry se nejprve telepaticky spojil s Ginny a pak všem připomněl, proč se zde sešli. Nakonec požádal Draca, aby jim vysvětlil důvody, které ho dovedly, v rozporu s rodinnou tradicí, až do této místnosti.

      „Chci se vám omluvit za vše, co jsem vám celé ty roky prováděl. Moc mě to mrzí, ale muselo to tak být kvůli mému otci. Vím, že to zní divně, ale on se ze mne odmalička snažil udělat věrného smrtijeda,“ řekl Draco a na chvíli se odmlčel.

      Toho využila Hermiona.

      „Jo? Tebe to mrzí? A co všechny ty urážky a naschvály za poslední čtyři roky? To je jako nic? To jak málem popravili Klofana, to je nic? Těšilo tě to. Nemám důvod ti věřit.“

      Ron taky přispěl svou troškou do mlýna:

      „Víš, co mě nejvíc štve? Že jsi urážel naše rodiny, náš původ a plivnul jsi na všechno, čemu jsme věřili. Jestli Harry bude chtít, abych tě toleroval, budiž, snad to dokážu. Ale nepočítej s tím, že ti budu věřit. Jednou šlápneš vedle a zjistíš, že tvůj táta byl vlastně lidumil.“

      Neville a ani Lenka s Malfoyem neměli osobní nepříjemné zkušenosti, tak raději mlčeli.

      „Abych řekl pravdu, chápu tvoje momentální postavení, sám jsem to zažil… Tenkrát mi skutečně pomohli James a Remus. Jsem ochotný dát ti šanci,“ překvapil všechny Sirius.

      Po Siriusovi se ujal slova Harry.

      „Draco, já i Ginny ti chceme věřit, cítíme tvou bolest a zklamání ze skutků Temného pána. Ale chceme, aby sis uvědomil, že naše důvěra není a nebude bezvýhradná. Jsme ve válce, a pokud nás podrazíš, zachováme se podle toho. Život přítele je nám vším, ale život zrádce pro nás nemá cenu.

      Doufáme, že svou proměnu myslíš upřímně, a proto tě mezi sebe přijmeme. Ale musíme tě varovat, právě sis na záda namaloval terč. Tví bývalí přátelé po tobě půjdou, ve tvé koleji tě budou nenávidět a Voldemort na tvou hlavu nejspíš vypíše odměnu.

      A ani s námi to nebudeš mít snadné, Jsme oproti tobě napřed mnohem víc, než si myslíš. Ale na to přijdeš sám, až s námi začneš cvičit kouzla, fyzičku, šerm a lukostřelbu.“

      Harry se na chvíli odmlčel a Draco nedočkavě promluvil:

      „Ale mně vůbec nevadí, že budu muset na sobě pracovat, s tím počítám. Jak jste si jistě všimli, jsem potomek šlechtického rodu, takže nějaké základy šermu a tradičních bojových kouzel mám.“

      Harry jen tiše polkl a pokračoval:

      „Dobrá tedy, teď půjdeme na snídani a pak půjdeme ven. Dáme si malou rozcvičku a potom vyzkoušíme, jak dobrý jsi šermíř.“

      K Dracově rozčarování se ale rozcvička nekonala. Těšil se, že se před nimi blýskne svým šermířským umem, ale Brumbál si je všechny zavolal k sobě. Přizval si k tomu i Siriuse, přestože ho ani zdaleka nemohl považovat za řádného studenta.

      „Mám pro vás všechny nabídku. Z jedné české prestižní univerzity, která, kromě jiného, vyučuje pokročilou obranu proti černé magii, přišla nabídka půlroční stáže pro sedm studentů a jednoho profesora. Proto se vás všech ptám, máte o tuto možnost zájem?“

      Mladí se chvilku radili pomocí nitrozpytu a telepatie.

      „Jednomyslně tuto nabídku přijímáme.“

      Brumbál souhlasně přikývl a řekl:

      „Jsem rád, že jste tuto nabídku přijali, zítra pro vás budu mít letenky do Prahy na letiště Václava Havla. Odsud pojedete přímo na Karlovu univerzitu. Historie studia bojové magie na téhle škole sahá až do temného středověku, základy katedry OPČM prý položil již nějaký Žižka ve čtrnáctém století.

      A teď si jděte začít balit, ať na něco nezapomenete.“

      Zamířili do svých kolejí, kde si do svých vaků zabalili vše, o čem si mysleli, že budou potřebovat.

      Protože už měli sbaleno a bylo teprve devět hodin, vydali se nakonec po krátké domluvě na školní pozemky, aby si procvičili své zvěromágské proměny. Pro všechny bylo překvapením, když se Draco proměnil v obrovského medvěda se zvláštně zářící srstí.

      ***

      Po obědě se věnovali svým zbraním. Draco je opět překvapil, protože už měl svůj meč. Nemuseli ho ani moc přemlouvat, aby jim barvitě popsal, jak nejdříve nalezl deník svého předka a potom i tajnou komnatu skrytou za knihovnou Malfoy Manor.

      mec_01Draco si všiml, že ostatní mají na svých mečích a dýkách vyryté nějaké podivné runy. Vysvětlili mu, že to jsou runy vlastnictví a přivolání a pomohli mu s jejich aplikací na jeho zbraně.mec_02

      Konečně se dostali k vlastnímu tréninku.

      Jako první se proti Dracovi postavila Hermiona společně s Ronem. Draco proti tomu sice trochu protestoval, ale všichni mu vysvětlili, že skutečný boj není nikdy fér a osud mu málokdy dopřeje bojovat jeden na jednoho.

      Pomocí jednoduchého kouzla skryli ostří svých mečů a pustili se do boje.

      Jako první zaútočil Draco na Hermionu, ta z lehkostí jeho výpad odrazila a plácla ho plochou stranou meče přes zadek. Vzápětí na Draca zaútočil Ron a stačilo jen pár zdánlivě lehkých úderů a Draco ležel na zádech s dvěma meči přitisknutými ke krku. Ron a Hermiona společně pronesli:

      „Mrtev…“

      Rona s Hermionou vystřídali Neville s Lenkou. Dracovi se vedlo úplně stejně.

      Harry s Ginny ho pobaveně sledovali a po druhé prohře mu Harry nabídl.

      „Asi bychom se měli vrátit k základům, že?“

      ***

      Draco si myslel, že na tom není fyzicky nijak špatně. Po dvaceti minutách změnil názor. Bolelo ho celé tělo a ten mizerný Potter vypadal, že se ani nezadýchal a to spolu s ním cvičil různé kryty, bloky, útočné švihy se štítem i bez něj. A když si myslel, že to skončí a konečně si odpočine, vytáhli luky, aby si prý uklidnili mysl a koncentrovali se na další úkoly. Nikdy ho nikdo neučil střílet z luku a tak se toho trochu bál. Zbytečně, po pár skutečně nepodařených pokusech se začal pomalu zastřelovat.

      Odpoledne jim rychle uběhlo a nakonec s divným pocitem odešli na večeři. Všechny tak trochu ovládla nostalgie, protože si uvědomili, že je to na dlouho jejich poslední večeře v Bradavicích.

      ***

      Morgana a Voldemort usedli k večeři přibližně ve stejnou dobu. Morgana prolomila ticho, které mezi nimi poslední dobou leželo jako stín, a začala Tomovi vyprávět starý příběh o tom, jak kdysi dávno začala hledat knihu zvanou Šalamounův klíč, ve které jsou shromážděna ta nejmocnější kouzla používané přímými Kristovými následovníky. Byla tak už tak blízko, když se její plány zhroutily. Znenadání se objevil ti vlezlí zakladatelé podporovaní Merlinem a rytíři kulatého stolu. Knihu jen zdálky zahlédla, když ji Merlin předával siru Percivalovi, aby ji odnesl do bezpečí. Ani se nestihla začít pořádně bránit a zjistila, že je uvězněná v jiné dimenzi.

      ***

      Ráno po tréninku vyzvedli Siriuse v jeho pokoji a vydali se za Brumbálem do ředitelny. U chrliče řekli heslo, nechali se vyvést na schodech nahoru až ke dveřím do ředitelny. Harry se nadšeně přivítal s dědou, ostatní se omezili jen na zdvořilý pozdrav.

      Harry na nic nečekal a bez okolků se hned Brumbála zeptal:

      „Dědo, máš pro nás ty letenky do Prahy a nouzové přenášedlo pro rychlý návrat?“

      „Samozřejmě, Harry, tady jsou,“ a podal mu letenky a starý, notně omšelý lotroskop.

      „Ten lotroskop je vaše nouzové přenášedlo zpátky do Bradavic.“

      „Děkujeme ti, Albusi. Také jsme si pro tebe něco připravili. Tady máš dvousměrné zrcátko, abychom mohli spolu jednoduše komunikovat.“

      Rychle se rozloučili a došli si pro svá zavazadla. Opustili bradavické pozemky a přemístili se před bránu Harryho sídla.

      Draco se zmateně rozhlížel, viděl jen zříceninu stojící nad zvětralým skalním převisem.

      Harry mu položil ruku na rameno a pozval ho dál:

      „Draco, tohle je můj domov a ty do něj nyní můžeš vstoupit. Pokud jsou tvé pohnutky upřímné, polož svou pravou ruku na bránu a ona se ti otevře.“

      Draco měl pocit, že sní. Z nenadání stál před bránou do hradu, z kterého na dálku čišela starobylá magie. Připomnělo mu to Malfoy Manor. Poslechl Harryho a položil ruku na bránu. Neproměnil se ani v ropuchu a ani se nerozplynul v prach. Oddechl si a vstoupil.

      Odvedli hosta do společenských prostor a svěřili ho do péče místních skřítků. Harry se mu omluvil:

      „Promiň, Draco, ale musíme se rozloučit s našimi pegasy. Nejsi člen řádu a je pravděpodobné, že by se k tobě chovali poněkud nevraživě…“ Když uviděl Dracův tázavý pohled, bez obalu dodal: „ Asi by tě zabili, Klofan je proti nim úplné neviňátko.“

      Draco se zatvářil kysele, „Nemusíš mi to připomínat, vím, že mu dlužím omluvu.“

      Loučení trvalo docela dlouho. Draco se už pomalu začínal nudit, ale nebylo se čemu divit. Pegasové byli zvyklí vídat své pány a přátele takřka denně a nemohli pochopit, že teď to mu má být najednou jinak.

      Když nadešel čas pokračovat v cestě, přemístili se na jihozápad Londýna, kousek od letiště Heathrow. Stačilo postupovat podle pergamenu s pokyny, které jim připravil Brumbál. Teoreticky to měl Albus vymyšlené dobře, ale zorientovat se v nezvykle rušném mudlovském prostředí nebylo vůbec jednoduché. Nakonec se nechali ke svému terminálu potupně dovést.

      Odbavení proběhlo zdánlivě lehce, ale všichni se docela zapotili, když museli zamaskovat hodně podezřelý obsah svých magicky rozšířených zavazadel před mudlovskými detektory. Ronovi hodně zatrnulo, když se úřednice začala hlasitě podivovat nad tím, co všechno nacpal do tak malého kufříku. Jedno nenápadné Obliviate to zpravilo…

      Konečně se dostali do letadla British Airways mířícího do Prahy.

      ***

      Na Letišti Václava Havla na ně čekal odvoz. Řidič s cedulkou Mr. Black vypadal docela nenápadně, ale drobné detaily na jeho oblečení naznačovaly, že bude také čaroděj. Odvezl je nejkratší cestou přímo na Vyšehrad. Dovedl je k rotundě svatého Martina. Překvapilo je, když si to namířil ke kameni připomínajícímu malý menhir.

      vysehrad_menhirŘidič se obezřetně rozhlédl a vztáhl nezvyklou hůlku s českým granátem vsazeným do rukojeti. Nejprve kolem nich položil maskovací kouzlo a pak třikrát jí poklepal na mechem obrostlý kámen. Země se před nimi otevřela a vytvořila široké schodiště vedoucí bráně z bytelných dubových fošen. Její křídla byla důkladně pobitá železem a na každém z nich se vyjímal pečlivě vykovaný dvouocasý lev.

      Branou vešli do dlouhého, temného tunelu ručně vysekaného do skály. Brána se za nimi se zarachocením zavřela a Lenka by přísahala, že slyšela, jak na ní z druhé strany dopadá zem. Chvíli stáli potmě a pak se pod jejich nohama rozzářila podlaha. Světlo se pomalu začalo posouvat směrem od brány, jako by je vyzývalo, aby jej následovali.

      Šli několik minut bezútěšnou temnotou, kterou rozptylovalo jen matné světlo planoucí pod jejich nohama. Harrymu jeho smysly napovídali, že se chodba stáčí doprava, klesá a zase stoupá. Na krátký moment měl pocit, že ucítil přítomnost mozkomorů a jinde zas přítomnost nějakých magických artefaktů.

      Všichni si oddechli, když zas v dálce uviděli denní světlo. Chodba ústila na nádvoří pěkně udržovaného hradu.

      Jejich průvodce s viditelnou úlevou na sobě proměnil mudlovské šaty v tradiční hábit.

      „Dobrý den, vítám vás na Vyšehradské vyšší škole čar a kouzel. Omlouvám se, že jsem se nepředstavil dříve, ale vyslovení mého jména by mohlo přitáhnout nežádoucí pozornost. Jsem Křesomysl, ředitel zdejší školy.“

      Harry chtěl něco říct, ale ředitel ho nenechal ani promluvit: „Omlouvám se, že Vás teď opustím, ale musím zkontrolovat, zda se všichni kolegové, kteří kryli váš převoz, vrátili bezpečně domů. Naší skřítkové se o vás postarají. Nemusíte se bát, mluví anglicky lépe než já. Při večeři se seznámíte se svým programem a se svými učiteli a průvodci.“

      „Průvodci?“ zeptala se Hermiona.

      „Průvodci, tak říkáme knihovníkům, kteří pomáhají naším hostům zorientovat se v naší knihovně. Náš hrad sice není tak velkolepý jako vaše Bradavice, ale knihovnu máme mnohem větší. Založil ji již kníže Nezamysl. O několik staletí později král Karel IV., ač sám mudla, dohlédl, aby se do ní dostala výjimečná díla a artefakty z celého tehdy známého světa. Pro knihovnu udělal mnoho i Rudolf II. Habsburský. Praha byla hodně neklidné srdce Evropy, ale naše knihovna se po celou dobu své existence jen neustále rozvíjí a rozrůstá. Ale je čím dál těžší ji uchránit před takovými mizery, jako je ten váš Voldemort… Poslední dobou mám pocit, že naši učitelé věnují víc energie obraně knihovny než výuce a výzkumu.“

      ***

      Skřítci je dovedli do jejich komnat. Hostitelé buď byli neuvěřitelně velkorysí anebo neměli mnoho studentů, protože dostali k dispozici celou věž. Harryho překvapilo, že ač je jejich věž v podstatě uzavřená obranná stavba nezávislá na zbytku hradu, je zároveň neuvěřitelné pohodlná a útulná.

       

      Items details

      • Hits: 7724 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      Nicholas 02 Červen 2013
      Omezím se na jednoduché konstatování. Tahle kapitola se mi líbí...
      #
      panvita 03 Červen 2013
      Citace Nicholas:
      Omezím se na jednoduché konstatování. Tahle kapitola se mi líbí...


      Díki za pochvalu
      #
      neky 03 Červen 2013
      Hermiona se zjančí, až tu knihovnu uvidí. :lol:
      Ten ředitel má zajímavé jméno,škoda že už se takové nedávají dětem :P
      #
      panvita 03 Červen 2013
      Citace neky:
      Hermiona se zjančí, až tu knihovnu uvidí. :lol:
      Ten ředitel má zajímavé jméno,škoda že už se takové nedávají dětem :P


      Díki za komentář
      #
      anneanne 03 Červen 2013
      Moc krásná kapitola, knihovna na Vyšehradě mě vyloženě zaujala.Tam bych chtětela alespoń na prohlídku i kdyby potom mělo přijít oblivate.I když kdoví třeba jsem tam už byla. ;-) :lol:
      #
      Jerry 04 Červen 2013
      Když se nebereš tak smrtelně vážně a z textu je vidět trochu nadhledu, tak je to docela příjemné čtení.

      Když jsi psal tuhle kapitolu, asi jsi se docela bavil a já se teď bavila s Tebou...
      #
      panvita 04 Červen 2013
      No takhle já sice napsal celou kapitolu ale na konečné podobě se podílel taky Jarda takže uznání patří i jemu
      #
      Lachim 04 Červen 2013
      Krásný díl. Zajímalo by mě, jak chceš dostat z takové knihovny Hermionu. Jakmile ji uvdí, už z ní nevyleze. :P
      #
      panvita 04 Červen 2013
      Nech se překvapit
      #
      Drticool 31 Červenec 2013
      Nikdo to tu nenapsal tak to zmíním aspoň já. Proč proboha letěli letadlem a ještě k tomu, se děj nějak záhadně přesunul, o víc než 10 let vpřed (Havlovo letiště). A další věc, která mi nedá spát už od předchozích dílů. Když žijí zakladatelé i Merlin, tak k čemu je potřeba Harry a spol. Vždyť mohli voldíka vyřídit už dávno a nemuseli ani umřít Harryho rodiče. Stejně tak se mohlo zabránit i dalším škodám (je mi jasné, že pak by nebylo o čem psát,ale bylo by dobré, aspoň zmínit, proč nezasahují jinak než radou či výukou).
      #
      panvita 31 Červenec 2013
      Citace Drticool:
      Nikdo to tu nenapsal tak to zmíním aspoň já. Proč proboha letěli letadlem a ještě k tomu, se děj nějak záhadně přesunul, o víc než 10 let vpřed (Havlovo letiště). A další věc, která mi nedá spát už od předchozích dílů. Když žijí zakladatelé i Merlin, tak k čemu je potřeba Harry a spol. Vždyť mohli voldíka vyřídit už dávno a nemuseli ani umřít Harryho rodiče. Stejně tak se mohlo zabránit i dalším škodám (je mi jasné, že pak by nebylo o čem psát,ale bylo by dobré, aspoň zmínit, proč nezasahují jinak než radou či výukou).


      Sice letěli letadlem ale přečti si třeba Harry Potter a Pratchettovi kalhoty časy velmi povedená povídka a další co napsal její autor.

      Dál k zakladatelům a Merlinovi oni jsou na hradě mimo prostor a čas ale už nemohou ovlivňovat pouze výukou nebo radou ale i kdyby se zkusili něco ovlivnit nebude to mít žádný účinek taková určili pravidla když se přemisťovali do jiného prostoru.



      Podobná pravidla mají Antikové ve Hvězdné Bráně
      #
      Drticool 31 Červenec 2013
      No nevím, jestli je dobré odkazovat na povídky, ze kterých čerpáš své nápady. Každopádně to pořád nevysvětluje, proč když žádali upíry a vlkodlaky o pomoc tak se tam přemístily (třeba i na několikrát), ale tady najednou letí letadlem, místo použití například přenášedla. Ten posun času jsi zapoměl vysvětlit uplně. Ohledně SG a SGA. Jsou to moje nejoblíbenější seriály, ale ty v nich trochu plaveš. Antikové se spolu dohodli, že nebudou zasahovat do nižších úrovní existence, než je ta jejich, ovšem jich byli aspoň stovky né-li tisíce. Na druhou stranu zakladatelů s Merlinem je 5, takže by mělo být, narozdíl od Antiků, snažší se domluvit a udělat vyjímku, (Antici tu možnost měli také). A co se týče moci antiků. Pakliže byla v některých dílech použita i přes zákaz, tak byla i tak velmi účinná. Kromě toho, Antikové se nepřemístili do jiného prostoru. Oni se povznesli. Což znamená, že došli v evolučním vývoji tak daleko, že dokázali přeměnit svá těla v energii. Jinak jak už jsem psal, bylo by dobré, to v povídce nějak vysvětlit.
      #
      panvita 31 Červenec 2013
      Citace Drticool:
      No nevím, jestli je dobré odkazovat na povídky, ze kterých čerpáš své nápady. Každopádně to pořád nevysvětluje, proč když žádali upíry a vlkodlaky o pomoc tak se tam přemístily (třeba i na několikrát), ale tady najednou letí letadlem, místo použití například přenášedla. Ten posun času jsi zapoměl vysvětlit uplně. Ohledně SG a SGA. Jsou to moje nejoblíbenější seriály, ale ty v nich trochu plaveš. Antikové se spolu dohodli, že nebudou zasahovat do nižších úrovní existence, než je ta jejich, ovšem jich byli aspoň stovky né-li tisíce. Na druhou stranu zakladatelů s Merlinem je 5, takže by mělo být, narozdíl od Antiků, snažší se domluvit a udělat vyjímku, (Antici tu možnost měli také). A co se týče moci antiků. Pakliže byla v některých dílech použita i přes zákaz, tak byla i tak velmi účinná. Kromě toho, Antikové se nepřemístili do jiného prostoru. Oni se povznesli. Což znamená, že došli v evolučním vývoji tak daleko, že dokázali přeměnit svá těla v energii. Jinak jak už jsem psal, bylo by dobré, to v povídce nějak vysvětlit.


      Já z těch povídek nic nekopíruju jen mě inspirovali k některým věcem

      Co se týká vlkodlaků a upírů obě rasy umí používat podobnou bránu kterou použil Harry jen je svázaná s jejich magií která je trochu odlišná od běžných kouzelníků.

      Co se týká zakladatelů a merlina myslim si že by neměli zasahovat pouze poradit nebo něco naučit ale zasáhnout pouze v nutným případě a to ti prozradim že v bitvě jejich pomoc nebude ani potřeba
      víc ale neprozradim

      Co se týká toho cestování myslim si že i když jsou kouzelníci tak by měli vědět možnosti i mudlovského světa protože v pozdější fázi této povídky se do děje přimíchají i mudlové
      #
      fido 26 Leden 2015
      fuuuj ... "do Prahy na letiště Václava Havla."
      v té době určitě nebylo a stačilo jen do Prahy letadlem a každý si dosadí asi kam doletěli
      to je tolik náhod a tolik změn v charakterech, že už to snad není ani HP a jeho svět
      Mia a knihy ... to na ně za 5 let zapomněla a už ji nic neříkají
      vím, že tuhle komentáře už nic nevyřeší, ale prostě si musím ulevit... s každou kapitolou mi to připadá jak superman - který sice umí létat tak rychle, že změni i tok času, ale z USA do Francie mu to trvá jak letadlu, prohlídne skoro všechno, ale padne do léčky, kterou pak stejně vyhraje, nikdo neví kdo to je...