Hledej

My_early_portrait___Snape_by_yukipon

 Severus Snape inspiroval Lachima k další povídce...

 

 

 


Úvod Ostatní povídky Jednorázovky Dívám se, dívám...
    Dívám se, dívám...

      Glump_by_yukiponProbudím se první, skoro jako vždy. Strašně rád tě pozoruji, když spíš. Tvoje hruď klesá a stoupá ve stále stejném rytmu. Ten pohyb mě přímo fascinuje. Je tak klidný, jako by se nestalo nic z toho, co máme za sebou. Jako by nikdy nebyla válka, jako by nám nikdy nešlo o život. Nepřestávám děkovat osudu, že jsme to oba přežili a můžeme být spolu. Miluji tě a nikdy nepřestanu. Jenom mám strach. Strach, že mě opustíš.

      Nikdy mě nepřestane udivovat, že jsi zrovna se mnou. Vždyť kdo jsem já? Nevrlý, starý a protivný profesor lektvarů. Sarkastický a ironický, nejen ke studentům, ale i k tobě. Neustále čekám, až mi oznámíš, že máš někoho jiného, mladšího, hezčího, milejšího. Někoho, kdo se k tobě hodí víc než umaštěný netopýr ze sklepení bradavického hradu.

      Nejsem společenský typ. Skoro s nikým se nestýkám. Kromě Weasleyových a pár jim podobných, mě ostatní zvou jen proto, aby se pochlubili hrdinou, nebo proto, že nepozvat mě by bylo společensky nepřijatelné. Vždyť jsem tvůj manžel a ty odmítáš jít kamkoli beze mě.

      Po válce sice i Ministerstvo, vedené Pastorkem, uznalo, že jsem stál na správné straně, že jsem byl Brumbálův nejcennější agent. Přesto ve mně spousta lidí vidí smrtijeda. Raději by mě viděli hnít v Azkabanu než učit jejich děti.

      Občas uvažuji nad tím, co by se stalo, kdyby se něco změnilo a já stál kvůli Znamení zla před Starostolcem. Opustíš mě a budu tam stát sám, nebo tam budeš se mnou? Postavíš se za mě, nebo raději odejdeš, než vypukne skandál? Tyhle myšlenky se mi neustále honí hlavou a trápí mě.

      Vždyť ani tví přátelé náš vztah nechtěli zpočátku přijmout. Pravda, nakonec se s ním smířili a dnes mám občas pocit, že nám naše štěstí přejí. Ale většina kouzelníků si stejně dodnes myslí, že tě jenom využívám, protože jen díky tobě nejsem ve vězení.

      Vlastně tam patřím. Jsem vrah a navždy jím zůstanu. Tohle nedokáže z mé mysli vymazat nikdo, ani ty. To já zabil Brumbála a nesu vinu i za smrt mnoha dalších lidí. Nedokázal jsem je zachránit. Ano, někdy bylo nutné někoho obětovat a Albus mě k tomu musel dlouho přemlouvat, ale to nic nemění na tom, co jsem. Jsem vrah.

      Nebýt tebe a tvé lásky, tak bych tady nikdy nezůstal. Byl jsem rozhodnutý odejít z Bradavic a ani Minervino přemlouvání, že nemá nikoho na mé místo, a ani Křiklanovy prosby a jeho definitivní odchod do penze by mě nepřesvědčily, abych zůstal. Co nedokázali oni, to dokázala tvoje jediná věta: „Prosím, zůstaň.“ Podíval jsem se do tvých očí a kývnul na souhlas. Minerva by tě měla nosit na rukou…

      Otočíš se na bok a něco zamumláš. Zajímalo by mě, co se ti zdá. Koukám na tvou krásnou tvář a pozoruji tvůj úsměv. Dnes tě nenavštívila žádná noční můra, která od války trápí nás i všechny naše přátele. Dnes to musí být nějaký hezký sen. Prozradíš mi jaký? Možná se ti zdá o dni, kdy jsem tě nesměle požádal o ruku. Nebo o naší svatbě. Nevím, ale jsem rád, že vidím tvůj úsměv. Miluji ho, jako všechno na tobě.

      Otevřeš oči a tvůj úsměv se stane ještě krásnějším. Popřeješ mi dobré ráno a ta dvě slova dokáží zahnat všechny mé chmury, které mě až doteď trápily. Tvé oči nedokážou lhát. Jasně v nich vidím tvou lásku. Odpovím ti a i mé poslední pochyby vezmou za své. Ty mě nikdy neopustíš. Zůstaneš se mnou…

       

      Items details

      • Hits: 7483 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      Drticool 26 Listopad 2013
      3/10 tuhle tématiku fakt nemusím, ale je to pěkně napsané tak aspoň nějaké bodíky jsem za to dal.
      #
      maja 27 Listopad 2013
      Perfektní :D A vedle Severuse si můžeme dosadit koho je nám libo. Nejdřív jsem tam viděla samozřejmě Harryho, ale pak mi došlo, že by to klidně mohla být Hermiona, nebo kdokoliv jiný. Vůbec dotyčnou osobu nespecifikuješ :D
      #
      Nade 27 Listopad 2013
      Pěkné. A vážně je to napsané tak, že se nedá určit ani pohlaví opěvované osoby. Každý ať zapojí vlastní fantazii. Já vidím samozřejmě Harryho. :lol:
      #
      Regi 27 Listopad 2013
      Hezky napsané a moc velkou radost jsi mi udělal tím zamlžením spící osoby. Protože pokud mne povídka baví, je mi pohlaví a orientace hrdinů úplně jedno. Díky
      #
      Drticool 27 Listopad 2013
      Nejsem společenský typ. Skoro s nikým se nestýkám. Kromě Weasleyových a pár jim podobných, mě ostatní zvou jen proto, aby se pochlubili hrdinou, nebo proto, že nepozvat mě by bylo společensky nepřijatelné. Vždyť jsem tvůj manžel a ty odmítáš jít kamkoli beze mě.

      Dle tohoto usuzuji, že jde o muže.

      Ale většina kouzelníků si stejně dodnes myslí, že tě jenom využívám, protože jen díky tobě nejsem ve vězení.

      Když ne kvůli Harrymu, tak teda fakt nevím, kdo by mohl mít taskový vliv jako chlapec co přežil.
      #
      maja 27 Listopad 2013
      Tím hrdinou klidně mohli myslet Severuse a zachránit ho od Azkabanu mohla i Hermiona. Taky je válečnou hrdinkou. Nebo Minerva :D
      #
      Lachim 28 Listopad 2013
      Díky za komentáře.
      Máš naprostou pravdu, Májo. Tím hrdinou je v té větě míněn Severus. Alepoň podle mě jím byl. A co se týká vlivu, tak mnohdy nejde o to, jaký má daná osoba faktický vliv, ale o to, jaký vliv mu přisuzují ostatní. Takže ani tohle neidentifikuje jednoznačně osobu na druhé straně postele. A o to mi taky šlo.
      #
      Drticool 04 Prosinec 2013
      Také tam je věta: Přesto ve mně spousta lidí vidí smrtijeda. takže na jednu stranu by to byl hrdina, kterého lidi zvou a na druhou smrtijed od kterého by si nejraději nenechali učit děti?
      Já to pochopil tak, že ho zvou proto, že ten koho si Severus vzal je hrdina a nebylo by společensky vhodné nepozvat je jako pár. Kór jestli vědí, že bez Severuse by ten hrdina nepřišel.
      #
      maja 04 Prosinec 2013
      Naopak, Drticoole, ten rozpor je tam geniální. Někteří ho uznávají jako hrdinu a přesto je stále spousta lidí, kteří v něm stále vidí jen smrtijeda, který utekl spravedlnosti. Přesně tak by to myslím bylo, pokud by Severus přežil...