Hledej

welcomeZdravím vás.

Jmenuji se Panvita a bude mi dvacet. Píši již pár let, ale tato povídka je moje zveřejněná prvotina. Začal jsem ji představovat na stránkách u Jarwise, pak jsem se domluvil se Snakem na spoluautorství a začali jsme prvních devět zveřejněných kapitol přepisovat. Takže Snake je spoluautor a betareadera nám dělá Káťa.

A o čem tato povídka bude? Harry a Ginny se dostanou do minulosti k zakladatelům. Co všechno zažijí a co se bude dít během jejich nepřítomnosti, to se nechte překvapit. Pokusíme se vydávat každý týden, vždy ve čtvrtek a těšíme se na vaše komentáře.

Panvita, Snake a Káťa


Úvod Hosté V době zakladatelů Bonusová kapitola
    Bonusová kapitola

      Bradavice_03Má paní stála zamyšleně přede mnou. Její štíhlá postava v černých šatech odhalujících decentně její ženské půvaby mě fascinovala stejně, jako když jsem ji spatřil poprvé.

      Ani nevím, proč jí stále sloužím. Možná za to může její moc, možná ona sama. Možná jsem se do ní zamiloval a možná jsem masochista.

      Zcela jistě mám od ní tři hluboké jizvy. První na zádech je od jejího ostnatého biče. To byl trest za to, že jsem nedokázal proniknout do hradu a zabít anglického krále. Stalo se to před pár lety. Druhou mi udělala na tváři. Tu mi udělala ve vzteku, když jsem jí musel oznámit ztrátu komanda, které mělo zabít Godrika Nebelvíra přezdívaného Zlatý Griff. Rozprášil je během pár minut. A k té poslední na boku jsem přišel v její posteli. Udělala mi jí poté, co jsem jí přivedl Merlina do vězení.

      Fakt mrcha, ale co s tím? Vůbec jí nevadilo, že přišla asi o stovku lidí. A to nejen těch muklů, co bojují jako obyčejní vojáci, ale i kouzelníků. Sice nestáli za moc, ale přece nepošlete na takového bastarda, jako je Merlin, své nejlepší lidi. Určitě byste o většinu přišli.

      Tak poslala pár schopných lidí s hromadou masa na jatka. Bohužel se hned od začátku začalo všechno kazit. Muklovská lůza určená na porážku se brzo začala naparovat, jak je důležitá, a začala si vyskakovat na ta kouzelnická nemehla. Těm díky tomu brzo taky narostl hřebínek a nás zkušených bylo příliš málo, abychom udrželi alespoň zdání pořádku. Přesněji, ti zkušení jsme byli tři. Já, Peter a Abraxis.

      Asi bych se měl představit. Andy Bare, vlastním jménem Ondra Holý. Morgana mě zverbovala v Českých zemích. Ovšem pro místní bylo moje jméno nevyslovitelné a tak jsem přijal jeho ekvivalent.

      Další byl mladý Peter Nox. Taková horká hlava, to ho také stálo život. Byl mezi prvními, kteří zaútočili na Merlina, a taky byl mezi prvními padlými. Dalo by se říct, že se držel svého hesla „Vždy první“ až do konce.

      A pak tu byl Abraxis Malafay, náš velitel. Pravděpodobně zahynul, když se do boje s Merlinem zapletla ta banda kouzelnických nedochůdčat. Když jsem je viděl poprvé, myslel jsem si, že je to další banda žoldáků, které shromáždil nějaký trochu schopnější člověk a nabídl své lidi do služeb mé Paní. Spletl jsem se.

      Merlin nejdříve velmi rychle vyřídil tu bandu muklů, co se za ním hnali po svých, a pak se někteří kouzelníci nechali unést a bezhlavě na něj zaútočili. Museli jsme se k nim přidat. Merlin se začal přemisťovat z místa na místo, aby nemusel najednou bojovat s tolika lidmi a postupně se nás zbavoval. Když odrovnal už asi polovinu z nás, dostali jsme ho s Abraxisem mezi sebe a dostali ho tak do kleští. Zatímco se musel bránit, nemohl utíkat. Viděl jsem naše zbývající otroky, jak se vyřítili z lesa a úplně nečekaně vrazili do formace těch děcek, co přišli Merlinovi na pomoc. Pochybuju o tom, že si vůbec uvědomili, co se stalo. Ti smradi je smetli neskutečně rychle a pak zaútočili rovnou na nás. Ale jak! Čekali jsme, že se na nás vrhnou se zbraněmi, se kterými vyřídili naše lidi, ale oni na nás zaútočili pomocí kouzel. Nikdo nedokázal pořádně zareagovat. Většinu z nás sejmuli první salvou. Naštěstí kouzla určená pro mě minula svůj cíl, nebo je schytali jiní.

      Na nohou nás zbylo asi pět, co jsem viděl. Abraxis, já a tři další. Ti čtyři se začali bránit, ale já skočil na Merlina, který ležel za velitelem a přemístil se s ním k Morganě. Ještě jsem zahlédl jak Abraxis padá pod náporem kouzel. Od té doby jsem o něm neslyšel.

      Ale to jsem trochu odbočil. O Abraxisovi se traduje, mezi námi, že zabil svého bratra, který poslal svého syna do té nové školy. Jak jí to říkají? A, ano Škola čar a boje Bradavice, nebo tak nějak. Vlastně ho poslal k učení našim dalším nepřátelům - Zakladatelům. Jmenovitě Godrikovi Nebelvírovi, Salazarovi Zmijozelovi, Helze Mrzimorské a Roweně Havraspárské. Fakt schopná čtveřice. Dokonce i Morgana má s nimi vážné problémy. Pohromadě jsou silnější než ona. Možná by na ni stačili i tři. Naštěstí síla není vše a ona to dokázala o pár dní později.

      ***

      Zrovna jsem cepoval svou novou bandu, kterou jsem získal jako odměnu za Merlina. Jeho hůl přinesla jiná skupina, která byla vyslána na místo našeho střetu později, aby ji donesla. Bohužel, víc o tom nevím, ale jejich velitel také získal noc s Morganou a ještě o padesát lidí víc než já.

      Jak jsem se už zmínil, zrovna jsem cepoval své lidi, když se náš rozestavěný hrad otřásl výbuchem. Vzápětí byl vyhlášen nejvyšší poplach. To znamenalo, že na nás někdo útočí. Okamžitě jsem vyhnal svoje žoldáky na nádvoří. Jen jsem otevřel dveře, hrad se otřásl pod náporem dalších kouzel. Na vnitřním nádvoří, kam by se neměl nepřítel vůbec dostat, jsem znova uviděl tu dětskou bandu, co jsem už o ní mluvil.

      I když ta nedochůdčata neměla zjevně příliš zkušeností ve skutečném boji, byla mnohem lepší než ti moulové, kteří stáli proti nim. Pokud ta mláďata náhodou narazila na někoho schopného, zaútočila na něj v přesile a nakonec ho udolala. Případně si s ním poradili ti tři dospělí čarodějové, kteří ničili svými kouzly náš hrad a lidi. Lukostřelci, kteří mohli účinně zasáhnout, váhali a nechtěli střílet do vlastních. Než je k tomu přinutili, cimbuří zachvátil oheň.

      Já se vrhl do boje a v souboji jsem zabil dva protivníky. Pak jsem se utkal s jejich velitelem a jeho dvěma nohsledy, kteří mu kryli záda. Chvíli jsme si vyměňovali kouzla, když se na mě vyřítil jeden z těch tří mocných čarodějů. Okamžitě jsem poznal Zmijozela. Jeho schopnosti mě naplno zdolaly a já se za chvíli rozmázl o zeď. Naštěstí pro mě už nedokázal dokončit poslední kouzlo. Morgana Le Fay se ukázala na scéně.

      Téměř okamžitě zabila jednoho z těch cizích ozbrojenců, který na ni chtěl zaútočit. Jen v mrákotách jsem sledoval, jak se ti tři na ní vrhli.

      Poté, co jsem se probral na naší ošetřovně, jsem musel uznat, že svedli urputný boj. Spousta lidí byla mrtvá a hrad byl z velké části zničený. Kolik jsme jich zabili, to nikdo přesně nevěděl, ale s jistotou můžu říct, že to bylo mnohem méně, než oni zabili našich. Merlin byl pryč a Morgana zuřila.

      Raději jsem zůstal chorý o pár dní déle, než bylo nutné. Tím jsem se vyhnul její nepříčetné zuřivosti. Doslechl jsem se, že spoustu lidí potrestala a pár dokonce málem zabila.

      ***

      Okamžitě jsem začal pátrat po identitě jejich vůdce. Bohužel i po několika týdnech jsem nic nezjistil.

      To dobou začaly přicházet zprávy od našich poslů vyslaných za hranice Anglie. Morgana hledala spojence. Ve Francouzském, Burgundském a Maďarském království jsme měli jen malý úspěch. Získali jsme tam jen malé zázemí. V Irsku se nám vysmáli a naše lidi poslali potupené zpět. Ve Švédsku, Norsku a Dánsku jsme získali o něco lepší pozici a snad jsou schopni nás mírně podporovat. V Córdobě jsme úplně pohořeli. Zato v Byzantské říši jsme jednoznačně uspěli. Polské vévodství a Kyjevská Rus, to bylo o poznání horší, zpět se vrátila jen mrtvá těla našich lidí i s varováním, že pokud ještě jednou vnikneme na jejich území, vyhlásí nám válku. Zato Wales a Lion byl prakticky náš.

      Na Orknejích jsme měli zpočátku úspěch a získali jsme na naši stranu jakýsi národ obřích koček. Ale po nějakém čase se naši poslové odmlčeli. Poslední zpráva od nich oznamovala, že vyráží na jih do Albionu. A pak jako by se po nich zem slehla.

      Ovšem v zemích Svaté říše římské byly naše výsledky fenomenální. V drtivé většině z nich jsme získali kontrolu nebo se k nám jejich vládci přidali dobrovolně. Už teď přicházejí zprávy o formování oddílů bojujících za naši věc a určených k útokům v jiných zemích.

      České knížectví, má domovská země, se k nám obrátilo zády…

      ***

      Od té doby, co naše paní poslala poselství králi Ethelredovi, jsme dobyli většinu Anglie. Tam, kde se nám postavili na odpor, jsme na ně poštvali barbarské hordy. Po nich přišly naše armády, obsadily území a dorazily zbývající odpůrce.

      Pravdou je, že ještě pár šlechticů se staví na stranu Ethelreda. Nejvýznamnější z nich je Ulfcytel Snillingr. Dostal se tak daleko, že zjistil pravdu o vraždění Dánů v Anglii. To jsme skutečně udělali my, abychom poštvali Dány proti králi. Teď je Snillingr jediný, kdo brání anglickou půdu kolem vesničky Norwich. Už brzy padne.

      Vlastně je to jediné území, které Ethelredovi patří. Samozřejmě kromě Londýna a jeho okolí. Ve skutečnosti nám ještě nepatří území, podléhající městu Glasgow, ves Orwell a pár vesnic v jejich blízkém okolí. To území dnes fakticky nyní spravují Bradavice. Při pokusu je obsadit jsme narazili na jejich tvrdý odpor. Podnikli jsme pár krvavých nájezdů, ale všechny byly odraženy.

      Teď je necháváme v relativním klidu, protože své síly jsme soustředili na obklopení jakéhosi bezvýznamného městečka. Sice nevím proč, ale je to příkaz naší vládkyně…

      ***

      Po týdnu sezení na hradě jsem převzal velení nad prvním ze sedmi obraných pásem kolem města Forint. Už zas nevím proč, ale Morgana tohle město střeží lépe než oko v hlavě. Nikdo netuší, co s tím městem zamýšlí. Pod trestem smrti zakázala ho vyrabovat nebo jakkoliv poškodit. Ani tomu poslednímu človíčkovi se tam nesmí nic stát. Jen je nesmíme pustit ven.

      I tady na vnějším okraji zabezpečené zóny cítíme vibrace nahromaděné magie. Co teprve ti ze sedmého pásu, který je přímo ve městě. Taky jsem slyšel, že naši hoši uvnitř musí nosit tomu lidskému bahnu, co tam zbylo, vše, co potřebuje. Nechtěl bych to dělat.

      Vlastně jsem tuto službu převzal po svém neschopném předchůdci, který nezabránil těm vlezlým bradavickým čarodějům pravidelně pronikat do třetího až pátého kruhu. Mého předchůdce Morgana nechala popravit jako varování pro všechny velitele.

      ***

      Sakra. Dneska mě vzbudil poplach. Tenhle týden už počtvrté a to je teprve středa. Určitě se zase bradavičtí snaží dostat do města. Pokolikáté už? Asi sedmnáctkrát za poslední dva týdny. Kdyby se mi je tak podařilo dostat do rukou. Za ty poplachy bych s nimi zatočil daleko hůř než samotná Morgana. Bohužel, to se asi nestane, ale alespoň je většinou zastavíme tady na okraji. Kéž by aspoň přestalo to dunění v mé hlavě. Prý ho slyší jen opravdu dobří kouzelníci.

      Jsem zvědav, který z nich to tentokrát je. Helga? Ta se sice o průnik pokouší málo kdy, ale pokaždé se dostane nejdál. Naší lidé si zvykli, že když se s ní střetnou, nezabije je, pokud jí k tomu vyloženě nedonutí. Sice tak nepřicházíme o moc lidí, ale zase nebojují naplno. Myslím si, že pokud by jí náhodou chytili, tak ji zase pustí. Obdivují ji. Kdyby dostali šanci, tak k ní hned přeběhnou, bastardi nevděční.

      Stejně přímočaře jako ona se chová i Godrik. Ale na rozdíl od Helgy zabíjí každého, kdo se mu postaví. Mí lidé ho nesnášejí a pokaždé se ho snaží zabít. Jsem rád, když ho dokážou zastavit. I tak nám způsobuje největší ztráty. Díky němu jsme museli opustit už několik „nedůležitých" postavení, abychom zůstali alespoň na minimálních stavech.

      Za to Rowena, tak to je něco úplně jiného, to je intelektuálka. Skrývá se a opatrně postupuje. Většinou se o ní dozvíme, až když zmizí. Hádám, že se prozatím pokaždé dostala do situace, ze které neměla šanci na další postup. Po Helze má na kontě nejméně mrtvých.

      A Salazar? Tak to je lišák. Většinu našich lidí omámí nebo uspí. Pokud to nejde, tak je rovnou otráví. Prozatím jsme ho pokaždé objevili jen kvůli nezvyklému chování našich lidí. Pokaždé, když se někdo nehlásí ve správnou dobu, zjistíme, že už vyřadil mnoho našich hlídek. Po Godrikovi má nejvíc zářezů na hůlce.

      Nevím proč, ale nezjistili jsme, že by spolupracovali. V takovém případě by určitě dokázali projít mnohem dál, možná i proniknout přes všechna naše bezpečnostní opatření. Taky jsme tu ještě nikdy nenarazili na jejich studenty a toho jejich nového vůdce.

      ***

      Dneska je to k nevydržení. Magie z toho města doslova pulzuje a nás všechny bolí hlava. Kouzelníky i vojáky. Je to k nevydržení...

      Zaslechl jsem zvěst, že ve městě je má Paní.

      Třeba chce zastavit bradavické, nebo zhatit nějaký jejich plán? Kdo ví? Ale mí chlapi se snaží utéct od města co nejdál. Budu se muset podívat na hlídky. Začnu od těch, co jsou úplně nejdál od města.

      ***

      Přesně to jsem tušil. Tady, na okraji chráněného pásma, jsou moje bolesti hlavy podstatně menší. Tady z tohoto kopečku bych měl vidět akorát střechu věže.

      Co to? Jako kdyby se vše přede mnou rozvlnilo a zmizelo. Všechny stromy ode mě k městu zmizely. Jen tak se rozplynuly. Ani to zatracené město nevidím. Odtud by mělo být v dálce vidět, ale je tam jen holá pláň bez jediné známky života. Ani lísteček. Naprosto vše zmizelo. Stromy, zvířata, domy i mí lidé. Ani hmyz tady není.

      Přede mnou je prázdnota, ale za mnou je vše, jak má být. Stromy i těch pár mužů, kteří ještě neutekli. Připadám si jak na hranici mezi životem a smrtí. Přede mnou leží jen holá a chmurná pláň bez špetky barev a života a za mnou je ráj plný cvrlikajících ptáčků, šumění stromů a zurčení vody.

      Pak jsem je zahlédl. Stáli tam. On tam stál. Všichni nám už alespoň dvakrát zkřížili cestu. Bradavičtí šmejdi, si tu klidně stojí asi dva kilometry od nás. Dívají se na tu samou spoušť jako my, ale asi vidí něco úplně jiného.

      Zase to divné zavlnění vzduchu...

      V té chvíli nás od bradavických oddělovaly zástupy vojáků. Zíral jsem na bojiště, na kterém bojovalo tisíce lidí. Měli úplně jiná brnění než my. Vypadalo to, jako kdyby je někteří měli ze zlata, jiní ze stříbra, další zas ze skla a křišťálu. Zahlédl jsem i cizokrajné brnění ze dřeva a papíru, ale železo, tak to jsem tam nezahlédl ani koutkem oka.

      Chvíli jsem přemýšlel co dál. Pak jsem rozkázal se stáhnout, vyhledat ostatní a přeskupit se.

      ***

      Nechápu to. Setkali jsme se s několika dalšími skupinkami našich vojáků, kteří hlídkovali daleko od města. Nebylo nás víc jak třicet. Neměli jsme šanci cokoliv podniknout a tak jsem rozkázal se stáhnout k našemu hradu.

      Celý týden jsem pak přemýšlel, co se tam vlastně stalo. Za všechno můžou ti bradavičtí. Kdyby jich nebylo, Morgana by už dávno vládla celému souostroví a všichni by se měli dobře. Místo toho se tam museli objevit a všechno pokazit.

      Kdyby nestrkali svůj nos do věcí mé paní, určitě by nezmizelo celé město a nepřišli by si pro mě. Byl jich celý tucet. Tucet lepších než kdokoliv ve službách mé paní. Věděl jsem, že nemám šanci a tak jsem utekl.

      Teď ležím připoután na stole. V místnosti je jen má milovaná Morgana. Chodí kolem mě a chystá si nějaké věci, které jsem v životě neviděl.

      Mezitím mi řekla, že jsem tam měl raději zůstat a umřít. Takové selhání mi nemůže tolerovat, ale tím, že jsem přežil, moje tělo vstřebalo spousty uvolněné magie a já tak alespoň posloužím k jednomu jejímu experimentu.

      Po chvíli přivezla vozík s nějakým černým brněním. Strachem jsem se roztřásl. Pokoušel jsem se osvobodit, ale marně. Vrazila do mě nějakou špičatou věc a já začal řvát.

      Řval jsem bolestí i nenávisti. Nenávidím ho.

      Nenávidím Harryho Pjottera.

       

      Items details

      • Hits: 7038 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      panvita 20 Prosinec 2015
      Když nic jiného máte tu ode mně vánoční dárek
      příjemné čtení
      #
      Drticool 20 Prosinec 2015
      Opravdu pěkné shrnutí děje z pohledu protistrany s nastíněním budoucích událostí. Ale že by Morgana chtěla vytvořit černého rytíře? Měl jsem za to, že toho stvořil Merlin. Kromě toho, nevím jestli jsem to dobře pochopil, ale jestli tím novým vůdcem myslíš Harryho, tak si nejsem jistý jestli je to dobrý nápad.
      #
      panvita 20 Prosinec 2015
      uvidíš později nech se připravit.
      Přiznávam že tohle vymyslel celé Snake takže netušim co má Morgana za lubem
      #
      Drticool 20 Prosinec 2015
      Zkusím tento příběh shrnout a v hrubých obrysech ho popsat jak bude pokračovat, podle toho jak to vidím já.
      Morgana zmizí i s celým městem do jiné dimenze nebo prostoru říkejte si tomu jak chcete. Poté se samozřejmě věci dají do pořádku a zavládne klid a mír. Harry se vrátí do své doby a tam se najednou celé město objeví, i s Morganou a její Mnohamilionovou vycvičenou a dobře vyzbrojenou armádou. K ní se samozřejmě připojí i Voldík, který mezitím znovu povstal a obléhá Bradavice. Harry má samozřejmě pod čepicí a něco podobného se zakladateli předpokládal po té co celé město zmizlo. Takže si také spolu se zakladateli připravil pár trumfů než se vrátil. Takže teť v současnosti svedou velikánskou bitku.
      #
      panvita 20 Prosinec 2015
      zajímavá teorie třeba ses trefil to uvidíš časem
      #
      Drticool 20 Prosinec 2015
      Ještě k tomu proč si myslím, že není dobrý nápad udělat z Harryho vůdce. Přeci jenom dějiny si pamatují velké činy a lidi, který je provedli, takže by pak musel být Harry v historických knihách. Což by, nehledě na to co už tam vykonal, vedlo ke změně budoucnosti do takových rozměrů, že by se ani nemusel narodit.
      #
      panvita 20 Prosinec 2015
      proto za prvé vypadá jinak a používá jiné jméno stejně tak Ginny
      #
      Drticool 20 Prosinec 2015
      Jistě používá jiné jméno. Ale přitom pomalu každý, koho potká se dozví pravdu (kočičáci, vlkodlaci, druidi).
      Také mě napadlo, jestli za tímhle bonusem nemám hledat nějaký skrytý hlubší význam či poselství.
      #
      Snake 20 Prosinec 2015
      Drticool pěkný pokus. V něčem je trefa a v něčem ne.
      Hlavně se při tom zapomíná na malý, ale podstatný detail co se objevilo místo města a taky to, že náš krajan se s městem nepřemístil.
      Harryho jako vůdce vidí nepřítel. Vlastně je to něco jako kapitán (později jeden z mnoha), který vede pár vojáků (studenty), ale vůdcem strany je bradavická čtyřka. Harry bude v dějinách znám jen jako schopný kouzelník(?), velitel a... a to si nechám na konec dílu.
      Jediní kdo poznal pravdu o tom, že jsou z budoucnosti poznali Druidé, protože mají spojení s přírodou, řádem světa... který svojí přítomností Harry s Ginny narušují.
      Děti noci nepoznali, že jsou z budoucnosti, ale poznali, že jejich aura nepatří do tohoto světa. Khan využil svých schopností a přečetl si o Harrym pár informací (podobnou schopnost mají upíří knížata v underworldu).
      Vlkodlaci a kočičáci nic nepoznali jen mají lepší sluch a zvuk jejich nových jmen spolu neladí. Podobně jako když někteří lidé odhalí falešný tón v pro ostatní dokonalé skladbě.

      No zjevně Morgana opisovala od Merlina (rytíř).
      #
      Drticool 20 Prosinec 2015
      Náš krajan se nepřemístil, protože už byl za hranicí přemístění. Počítám, že později pro něj Morgana přišla (určitě je lehčí přemístit kouzelníka než celé město).
      #
      Snake 20 Prosinec 2015
      trochu tady uniká důvod proč by se pro něj vracela, kdyby byla ve městě a zmizela s ním měla by lepší velitele (už jen velitelé ze zbývajicích 6 kruhů...) a na experiment by měla stovky jiných subjektů)

      Jo tím novým vůdcem je myšlen Harry, ale viz psal jsem výše.
      #
      Drticool 22 Prosinec 2015
      OK Slovy klasika už mlčím už mlčím. :lol: