Hledej

welcomeZdravím vás.

Jmenuji se Panvita a bude mi dvacet. Píši již pár let, ale tato povídka je moje zveřejněná prvotina. Začal jsem ji představovat na stránkách u Jarwise, pak jsem se domluvil se Snakem na spoluautorství a začali jsme prvních devět zveřejněných kapitol přepisovat. Takže Snake je spoluautor a betareadera nám dělá Káťa.

A o čem tato povídka bude? Harry a Ginny se dostanou do minulosti k zakladatelům. Co všechno zažijí a co se bude dít během jejich nepřítomnosti, to se nechte překvapit. Pokusíme se vydávat každý týden, vždy ve čtvrtek a těšíme se na vaše komentáře.

Panvita, Snake a Káťa


Úvod Hosté V době zakladatelů Prequel: Cesta k temnotě
    Prequel: Cesta k temnotě
      Bradavice_03Byla za dveřmi. Mluvila o něm. Mluvila o něm jako o nějaké zrůdě. Zrůdě, která ubližuje ostatním, ale on přece nechtěl být jiný. Jiný než ostatní. On jen chtěl, aby mu přestali ubližovat, aby přestali být na něj zlí, aby se mu přestali posmívat.

      Chtěl, aby se s ním kamarádili. Chtěl, aby si s ním hráli. Chtěl jim ukázat svoje tajemství. Jeskyni, kterou objevil a která byla jen jeho. Chtěl jim ukázat, co umí. Ukázal jim jeskyni a v ní chtěl, aby se pavouci prali mezi sebou, a oni to také udělali. Prali se, trhali se a požírali se navzájem. Jemu se to líbilo. Líbilo se mu, co dokáže.

      Ale jim se to nelíbilo. Nazvali ho zlým. Řekli, že je zrůda. Že chtějí pryč. To ho naštvalo. Chtěl jim ublížit. Chtěl, aby se jim něco stalo. A ono se také stalo. Křičeli. Křičeli hrůzou. Křičeli bolestí. Křičeli strachem. Ale on to tak nemyslel. Chtěl jim trochu ublížit. Ale zároveň také nechtěl. Ale ono se to pak stalo. Ale on za to nemohl…

      Hned, jakmile je vyvedl ven, jim řekl, že jim nechtěl ublížit, a prosil je, ať to nikomu neříkají. Ale oni hned běželi za ní. Řekli jí všechno a teď ona o tom říkala někomu dalšímu, co stál s ní za dveřmi. Kdo to vůbec je? Muž. Nezná žádné muže.

      Bude to snad doktor. Ona ho chtěla nechat vyšetřit, ale on nechtěl.

      Dveře se otevřely.

      Stál tam divný chlap. Měl hnědé vousy a vlasy až po pás. Kdo je to?

      ******

      Před pár týdny za ním přišel Brumbál. Učitel přeměňování a vysvětlil mu, že je kouzelník. Vysvětlil mu, že za všechny ty událostí, co nikdo nemohl pochopit, které se kolem něho děly, může magie.

      Přesvědčil ho, aby šel do Bradavic. Do školy, kde se naučí magii používat a kontrolovat. Jinak by mohl později někomu ublížit. Tak to aspoň říkal, když byl za ním poprvé. Pak se za ním stavil ještě jednou. Vzal ho do kouzelnické ulice, kde mu koupil hůlku, učebnice, školní hábity a mnoho dalších věcí.

      Pak mu vysvětlil, jak se dostane na nástupiště devět a tři čtvrtě. Že je to kouzelnické nádraží, ze kterého odjíždí Bradavický expres.

      Když tam večer přijeli, nacpali je do loděk a po jezeru dopluli pod hrad. První pohled na Bradavice byl úchvatný. Naprostá krása.

      Teď stojí s ostatními prváky před dveřmi. Pěknými, zdobenými dvoukřídlými dveřmi. Až se otevřou, mají vejít a postavit se do řady.

      Zavrzání. Objevila se ve dveřích skulinka, přes kterou prosvítalo světlo. Objevil se sál. V něm stály čtyři dlouhé stoly obsazené studenty. Na vyvýšeném stupni stál pátý stůl, za kterým seděli profesoři. To vše bylo pod temným stropem s tisíci hořícími poletujícími svíčkami.

      ******

      Tom Raddle seděl na trojnohé stoličce a na hlavě měl Moudrý klobouk.

      Je s tebou spojená velká moc a máš dar se mnoho naučit. Ozvalo se Tomovi v hlavě.

      Raddle se nezdráhal a v myšlenkách se zeptal. Kdo jsi, ty, co mluvíš v mé hlavě?

      Já jsem starý klobouk, který nazývají moudrým.

      Kam mě chceš poslat?

      Do koleje, která ti nejvíce pomůže rozvinout tvé schopnosti.

      A která to je?

      „Havraspár," zaznělo celou Velkou síní od Moudrého klobouku.

      Albus Brumbál si převzal klobouk od malého Raddlea a ten se odešel za potlesku havraspárských posadit ke svému stolu.

      ******

      Ona bude tou pravou. Její boky jsou dokonalé. Modré oči jako dvě hluboké tůňky. Rudé rtíky sladké jako jahody. To byla Gwen. Gwen McCrowleová.

      Potkal ji poprvé o prázdninách po návratu z Bradavic. Zrovna se vyplížil ze sirotčince, aby se podíval po okolí, na své skrýše a také na svou jeskyni. Potkal ji zrovna, když chtěl zamířit ke své jeskyni.

      Stála tam na rohu překrásně zmatená, nevěděla kudy jít. Přišel blíž. Zrovna, když jí chtěl oslovit, se na něj otočila a požádala ho o pomoc. A v ten moment začal blekotat. Tehdy si to neuvědomil, ale později se styděl za to, jaké byl jelito. No, asi aspoň pochopila, kam má jít. Šla správným směrem. Navíc mu při odchodu zamávala.

      ******

      O tři dny později ji potkal zas. Stála tam co minule. Jen co ho zahlédla, tak mu zamávala. Tentokrát chtěla ukázat okolí. Dozvěděl se, že je tu nová a letos po škole se sem přistěhovala i se svou rodinou. Ukázal jí nejbližší okolí, ale do jeskyně jí nezavedl.

      Scházeli se stále častěji. Ke konci prázdnin, než odjel zpátky do Bradavic, mu dala pusu a slíbila, že ho za rok na prázdniny bude čekat přesně na tomto místě. Měl obavy. Na nádraží se doslechl, že v mudlovském světě vypukla válka mezi Německem a Polskem.

      ******

      O rok později se vrátil na léto zpět do sirotčince. A druhý den ho čekala na místě, kde se poprvé potkali. Byl šťastný, že dodržela slovo. Pár dní si jen povídali. Hlavně o tom, co dělali celý ten dlouhý rok. Chodila do Krásnohůlek, což byla dívčí kouzelnická škola ve Francii. Vlastně mu tím, že se zapomněla a řekla, že chodí do Krásnohůlek, prozradila, že je taky čarodějkou. Na oplátku jí řekl, že chodí do Bradavic. Hned se jí ulevilo, že neporušila zákon o utajování.

      Celkově to bylo špatné. Mudlové na kontinentě válčili proti sobě. Naštěstí kouzelnickou komunitu tím pramálo ohrožovali. Tady v Londýně byl klid a s Gwen mu nic nechybělo Gwen si jen občas postěžovala, že kvůli válce mudlů nemůžou moc mezi lidi. Rovněž se bála o svou rodinu. Všichni, až na ní, byly mudlové. Ze strachu loni odjeli do Anglie.

      ******

      Ke konci prázdnin se Tom společně se svou přítelkyní Gwen McCrowleovou toulal Londýnem.

      „Tome? Je mi smutno, že se tak dlouho neuvidíme. Slib mi, že se po prázdninách zase sejdeme,“ teskně zaprosila.

      „Určitě se zde sejdeme,“ kývl a zamilovaně se na ni podíval.

      Zničehonic se rozezněly poplašné sirény značící přilétající bombardéry německé Luftwaffe.

      Oba okamžitě vyrazili k nejbližšímu vstupu do metra.

      Naneštěstí, když už byli téměř u vchodu, dopadly na město první bomby a jedna z nich přesně do místa, kde se zrovna nacházeli.

      Okolo Toma se objevil štít, jenž ho od exploze uchránil. I přes to ho síla výbuchu odhodila na zeď nejbližšího domu.

      Gwen takové štěstí neměla a výbuch ji zasáhl. To Tom už ale nezahlédl, protože omdlel.

      ******

      Probral se v nemocničním pokoji a ihned se začal rozhlížet kolem sebe a uviděl na jedné z postelí ležet zraněnou Gwen.

      I přes utrpěný otřes a drobná zranění k ní došel.

      Ona na moment otevřela oči a lehce se na něj usmála.

      „Tome? Jsem ráda, že jsi tu se mnou…" více toho neřekla. Její rty oněměly a oči ztratily svůj lesk. Ruka, za kterou jí Tom držel, klesla na postel.

      V tu chvíli se v Tomovi cosi zlomilo, v očích mu zaplál chlad a nenávist. S kamenným výrazem v obličeji se vydal pryč.

      ******

      Po opětovném nástupu do Bradavic se změnil. Některé spolužáky začal za peníze chránit před ostatními. Rovněž hrál velmi přesvědčivě divadlo na všechny kolem pomocí přeměňování sama sebe na někoho jiného a v různých podobách své spolužáky okrádal, vydíral a šikanoval. Před učiteli se ovšem tvářil jako největší andílek a z každé případné lapálie se mu vždy povedlo vylhat.

      Zároveň začal hledat způsob, jak Gwen navrátit mezi živé. Narazil jen na informaci, že nelze navrátit mrtvé zpět do života. Různí oživení nemrtví jako zombie a kostlivci, jsou jen simulací života pomocí magie. Jsou to jen loutky ovládané magií nekromanta.

      Zvláštní případ jsou upíři. Ty by než nemrtvé bylo výstižnější označit jako neživé. Jejich vznik je opačný. Netvoří se z mrtvých, ale vznikají z živých bytostí. Proto zůstávají inteligentní. Jejich mysl nezemře, ale „žije“ dál a oni tak můžou jednat samostatně stejně jako normální lidé.

      Jedinou zmínkou o oživení z mrtvých byla legenda o třech bratrech, kteří dostali relikvie smrti. Jedna ze tří dokázala údajně vracet milované zpět mezi živé.

      Žádné další informace o oživení mrtvých v Bradavicích nenašel. To ho zlomilo a zklamalo.

      ******

      V kupé byl sám. Nikdo s ním nechtěl jet. Pravdou je, že odsud všechny vyhodil, protože chtěl být sám. Během roku na ni moc nevzpomínal. Nebyl na to čas, ale teď na konci roku se mu vzpomínky vracely stále častěji a intenzivněji.

      Zatracený Brumbál. Tom požádal ředitele Dippeta, zda by nemohl přes prázdniny zůstat v Bradavicích, a on si přizval k rozhodnutí Brumbála. Poté, co si znovu poslechli jeho žádost, jí Brumbál smetl ze stolu a Dippet s ním souhlasil.

      Cestou se zastaví na Příčné. Snad by se mohl podívat i na Obrtlou. Snad tam najde další informace, když nebyly v Bradavicích, když nebyly ani v oddělení s omezeným přístupem.

      Musí existovat něco, co mu vrátí Gwen.

      ******

      Během dalšího školního roku Tomovi přišel dopis, ve kterém mu tajemný neznámý psal, že ví o jeho bolesti a ví, jak mu pomoci a pokud o ní opravdu stojí, ať se dostaví do Prasinek do hostince u Prasečí hlavy.

      Pisatelem záhadného dopisu se ukázal být nechvalně známý Gellert Grindelwald. Ten už delší dobu Toma sledoval a vycítil v něm prázdnotu, kterou už stačilo jen popostrčit, aby postupně přerostla v čirou temnotu. Tu chtěl současný Temný pán podpořit a vytáhnout na povrch.

      Tom zaslepený nenávistí a touhou po Gwen na další návštěvě Prasinek, kdy se opět sešel s Grindelwaldem, vstoupil do jeho učení.

      Gellert si vzal kousek z Toma a na další schůzku s Tomem přivedl jeho klon, který po spojení s vědomím pravého Raddlea nahradil svou předlohu v Bradavicích.

      Grindelwald pak skutečného Toma vzal s sebou do svého sídla, kde ho učil. Později zde Tom podstoupil zasvěcení do temných umění magie.

      A přesto, že byl v čase ukončení Tomova studia v Bradavicích Grindelwald poražen a uvězněn Brumbálem ve svém vlastním vězení, škoda už byla napáchána. Raddle propadl temnotě a nenávisti téměř ke všemu živému.

      ******

      Sakra, sakra, sakra. To se ten blb musel nechat porazit? Zrovna teď, když je na stopě magie, která by mu mohla pomoci splnit jeho cíl. Prastará kniha magie, která by měla být v egyptském městě zatracených, v Hamunaptře. Podle informací do města může vstoupit jen ten, kdo je zatracen před bohy.

      Zatraceným se stal pomocí svého klonu. Ten byl užitečný hned třemi způsoby. Objevil komnaty Salazara Zmijozela a Tajemnou komnatu s králem hadů uvnitř. V jeho komnatách také nalezl mnoho knih s kouzly a Zmijozelův magický prsten. To Tomovi zvětšilo magickou moc, protože se stal Zmijozelovým dědicem.

      Měl by ještě zapracovat na tom, že studoval ve Zmijozelu, a ne v Havraspáru. To možná mohlo stačit nějakému bezvýznamnému Tomovi, ale rozhodně to nebylo hodné Lorda Voldemorta a jeho mimořádných skutků. Lord Voldemort dokáže to, co ještě nikdo před ním. Bude dědicem Zmijozela a pánem Krále hadů.

      Toho také našel klon a pomocí Salazarových znalostí jej ovládl. Pak Tom přišel na to, co znamená být zatracen. Znamená to, že rozerve svou duši a tím se před bohy zatratí. Podle knih jej čekají nesmírná muka a jeho duše nebude moci vstoupit před poslední soud a nebude moci odejít ani do pekla, ani do nebe.

      Neviděl v tom žádný problém. Stejně chtěl zůstat na zemi na věky a nevydat se na poslední cestu. K tomu mu mělo pomoci zatracení. Jen bylo třeba tu odtrženou část duše vložit do nějaké nádoby. Poté mu bude sloužit jako kotva a udrží jeho duši na tomto světě.

      K tomu použil svůj klon. Zabitím dívky v Bradavicích pomocí baziliška se spojila část Tomovy duše ukrytá v klonu s deníkem Salazara Zmijozela. Musel jen pomocí kouzel zajistit, aby deník nevsál část jeho duše skryté v klonu celou, ale jen její část. Jenže Tom uspěl jen částečně. Deník duši v klonu nasával sice pomalu, ale neustále. Klonu v Bradavicích zbyl čas jen asi dva týdny po konci školního roku. Pak byl definitivně zničen. Pozdě Tom zjistil, že další klon už nebude moci stvořit. Škoda další klon mohl být užitečný.

      Musel se připravit na cestu do Egypta a možná do Albánie, kde by měl být ukryt diadém Roweny z Havraspáru. Ještě se nerozhodl, jestli ho začne hledat hned nebo až se vrátí z Hamunaptry.

      Teď ale rychle musel zachránit poklady svého temného Mistra Grindelwalda, dokud to ještě šlo.

      ******

      Tom Rojvol Raddle dál studoval nejtemnější magické umění z grimoárů, které zachránil ze sídla svého učitele Grindelwalda předtím, než dovnitř vtrhli bystrozoři a Fénixův řád. Určitě hledali všechno možné od informací přes plány po všechno ostatní, co nějak souviselo s černou magií.

      Po Bradavicích nastoupil u Borgina a Burkese. Sice jen na chvíli a jen pro to, aby měl čas a finance pro své studium grimoárů. Zároveň z obchodu odnášel užitečné věcičky plné černé magie.

      Když nabyl dostatek hotovosti, uprchl od Borgina a Burkese i se Zmijozelovým přívěskem, velkou hotovostí a pár silnými magickými předměty. Přitom jednoho z majitelů obchodu zabil, protože ho přistihl.

      Vzápětí navštívil majitelku šálku Helgy z Mrzimoru, Hepzibu Smithovou. Ta byla později nalezena mrtvá.

      Poté shromáždil největší kapacity na egyptskou historii. Většinu těchto mudlovských i kouzelnických odborníků přesvědčil pomocí kletby Imperius. Po měsících hledání vstoupil do města mrtvých Hamunaptry.

      Po dalších týdnech bádání vyzvedl skrytou knihu egyptských pradávných čarodějů boha smrti Anubise, Knihu mrtvých. Nikdo z těch, co mladého Raddlea doprovázeli do Egypta, se nikdy nevrátil. Ani jejich těla už nikdy nikdo nespatřil.

      Kniha mrtvých byla jedna ze dvou knih s nejmocnějšími kouzly dávnověku. Tou druhou byla Kniha života, ale o tu se Tom nezajímal. Přitom ona mohla splnit jeho přání a navrátit Gwen mezi živé, ale v té době už potomek rodu Raddle byl příliš pohlcen černou magií.

      Mladý Tom Rojvol Raddle po návratu z Egypta začal studovat nalezenou knihu. Později obětoval Gwen jedinou zoufalou myšlenku, a to ve chvíli, kdy zjistil, že Kniha mrtvých mu nepomůže navrátit jí zpátky k němu. Aspoň ne tak, jak si to předtím představoval.

      Naopak se dozvěděl dost na to, aby se začal ještě více bát svého skonu. Rovněž se dozvěděl víc o viteálech. Hlavně o tom, jak si jich udělat víc než jen jeden. Mimo jiné k tomu musel posílit svou magii. Takový postup byl v knize rovněž popsán.

      K jeho úlevě se dozvěděl, že vytvořením svého prvního viteálu nezničil možnost vytvořit jich víc, protože záleželo na magické síle kouzelníka. Každý viteál odsával část magie svého majitele.

      Kromě Knihy mrtvých se mu ve městě povedlo najít i truhlu plnou zlata a drahých kamenů. Ze začátku sloužilo toto bohatství k uspokojení jeho základních potřeb, aby mohl nerušeně zkoumat Knihu. Později se ale stalo základem k dosažení jeho dalších cílů, které do něj postupně vložil nejprve Gellert Grindelwald a později jeho vlastní touhy po moci, která by mu umožnila navrátit Gwen McCrowleovou.

      ******

      Později, po návratu z Albánie, začal okolo sebe shromažďovat následovníky z bohatých, vážených a čistokrevných rodin. Svůj vliv začal rozšiřovat pomalu a opatrně, aby se proti němu kouzelníci nespojili, stejně jako proti jeho mistrovi. Začlenil mezi své věrné i pár lidí, co spolupracovali přímo s Grindelwaldem. Těch se později chtěl zbavit, protože porovnávali jeho kroky s kroky jeho mistra.

      Naštěstí pro něj byla společnost zdecimovaná dvěma mudlovskými válkami, do kterých se nakonec zapojili i kouzelníci.

      Své viteály rozmístil do různých koutů Britských ostrovů. Do míst, kde se shromažďovala volná magie zajišťující jejich dodatečnou ochranu společně s jeho mocnými kouzly černé a temné magie.

      Vše vypadalo velmi jednoduše až do doby, kdy se proti němu postavil Brumbál v čele svých vlastních následovníků.

      Ten starý blázen mu zabránil vrátit se zpět do Bradavické školy a učit, ale alespoň se mu podařilo v hradu schovat jeden z jeho viteálů na místo, o kterém neměl nikdo ani ponětí.

      ******

      Před dvěma lety…

      Brumbál seděl ve své pracovně a čekal na Toma Raddlea, jenž ho požádal o schůzku.

      Tom Raddle se mezitím toulal hradem a přemýšlel, kam uschovat jeden ze svých viteálů, když zničehonic potom, co prošel chodbou okolo gobelínu, kde se pokoušel nějaký podřadný červ naučit hnusné tupé Trolly balet, si všiml dveří, které tam předtím nebyly.

      Ze zvědavosti je otevřel a překvapením mu spadla brada. Před ním se rozprostírala obrovská síň, ve které se nacházelo obrovské množství nejrůznějších předmětů.

      Vydal se jednou z mnoha uliček, musel si dávat pozor, aby se některá z těch hor harampádí na něj nesesypala.

      O několik minut později našel vhodné místo pro svůj viteál.

      Starý kredenc, na kterém se nacházela busta s jakousi parukou. Diadém Roweny z Havraspáru, zakladatelky jeho koleje, umístil na paruku a vydal se na dohodnutou schůzku s Brumbálem.

      Schůzka nedopadla tak, jak očekával. Brumbál mu zabránil, aby se vrátil zpět do Bradavic, do jediného místa, které mohl považovat za svůj domov.

      Při svém odchodu se alespoň pomstil Brumbálovi tím, že uvalil na místo učitele Obrany proti černé magii kletbu. Když učitelem nebude on, nebude jím nikdo.

      ******

      Nejlepší den pro něj ale nastal, když mu jeho dvorní a nenahraditelný lektvarista Severus Snape přinesl zprávu o věštbě.

      „Můj pane, mám pro vás velmi důležitou zprávu…,“ začal, ale než stačil říci něco dalšího, tak ho Voldemort počastoval Cruciatem a naštvaně zasyčel: „Jak se opovažuješ přijít, aniž bych tě povolal?“

      „Můj pane, vyslechl jsem velmi podstatnou infor…“ snažil se svému pánovi Severus vysvětlit, ale byl opět přerušen.

      „Mluv.“

      „Sledoval jsem Brumbála, který přišel do hostince u Prasečí hlavy v Prasinkách. V pokoji, kam zapadl hned po příchodu, se setkal s nějakou ženskou, jež se ucházela o pozici profesorky Věštění. Když se chystal odejít, tak upadla do podivného transu, v kterém začala mluvit zvláštním krákavým hlasem.“

      Severus převyprávěl vše, co se mu povedlo zaslechnout.

      „Děkuji ti, Severusi, o hrozbu ze strany toho spratka se postarám hned, jak se narodí.“

      ******

      Tom ovšem netušil, že se mezi něj a svého syna postaví mladá Potterová, která svou obětí způsobí, že neporazitelný Lord Voldemort přijde o své smrtelné tělo.

      Nemohl tušit, že když se pak pokusí získat Kámen mudrců, tak opět ztratí sílu, kterou se mu povedlo za deset let posbírat, a když to zkusí znovu pomocí svého deníku, tak dopadne možná ještě hůř.

      Obrátil se proto na jednoho ze svých nejvěrnějších Smrtijedů, na Luciuse Malfoye.

      Díky své duchovní formě se mu povedlo nepozorovaně vstoupit do Malfoyova těla.

      Věděl moc dobře, že jeho dočasný příbytek dlouho nepřežije, ale Luciuse potřeboval jako generála svých Smrtijedů.

      Ve svém výzkumu nesmrtelnosti objevil rituál, pomocí kterého si obnoví své hmotné tělo.

      Díky tomu, že se ukryl v Luciusově těle, mohl požádat Snapea o krev kohokoliv z řad svých nepřátel.

      Jakmile ji získal, zbývalo jen najít vhodné místo nasycené magií, magický kotel královny Mab, maso služebníka, kost otce a samozřejmě krev nepřítele.

      Získání všech ingrediencí mu trvalo další dlouhý rok, mezitím získal malou, přesto již hmotnou podobu, která byla základem pro rituál, který ho čekal.

       

      Items details

      • Hits: 3907 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      panvita 28 Říjen 2018
      Tahle povídka předchází zakladatelům kromě Voldyho to ale nic pro příběh nemění změny se spíše promítnou až ve druhém díle zakladatelů.
      A abych předešel rýpavým dotazům že se to podobá příběhu Darth Vadera tak přiznávám že jsem jím trochu inspiroval jinak jsem to vymýšlel společně se Snakem.
      Jedna z osob o kterých se mluvilo v této bude později nepřítelem po Voldym ale neprozradim kdo to bude možná to někoho z vás napadne. Kdo by to moh být.
      #
      rusalka 31 Říjen 2018
      To je tak kouzelné, vlastně tu máme celý Tomův životaspis na talíři v jednom kuse. Díky. Zaujala mě ta stará egyptská magie. Ne že bych hned teď odkvačila do Egypta studovat prameny Nilu, nebo se kochala pyramidami, vedrem a hmyzem, ale pěkně v klidu, doma u vzdělávacího pořadu sleduji jak stavěli chrámy, jaká prováděli alotria, jak bestiálně obětovali a umořovali kočky, psy a jiná zvířata. Je to úplně jiná kultura a jsem ráda, že tam nemusím. Kdyby Voldy nenechal eliminovat své průvodce, anžto to byli odborníci na slovo vzatí, třeba by uvěřil že najde cosi hodně důležitého v Knize živých, mohl by i nastolit rovnováhu sil a obnovit staré pořádky z doby Stonehange, keltská opida, rodinné klany, třeba i Atlantidu.
      Díky, Víťo, že píšeš, moc pěkně. Těším se na pokračování.
      #
      panvita 31 Říjen 2018
      Díky za ohlas tohle je taková malá vyplňovačka než příde další díl k zakladatelům ale co sse týče toho jak navrhuješ rovnováhu sil to on by nenastolil on šel za mocí a byl zaslepený možná kdyby byl méně zmanipulovaný tak by možná našel i knihu živých stejně ale je to Voldy v podstatě tak jak ho známe rozdíl je jen částečný.
      A na vánoce bude další prequel co má čtyři části ale bude se Siriusem jeden díl vyjde na vánoce zhruba pak bych to viděl zhruba o velikonocích a pak se uvidí.
      #
      rusalka 04 Listopad 2018
      Jsem myslela, že by na tu rovnováhu nebyl sám, protože z knihy života by použil to kouzlo pro návrat Glen a spolu s ní by tvořil nový svět podle starých tradic a jako diktátor by měl přece mnoho moci. Ale protože ho zaslepila touha po jedinečnosti, zůstal jako kůl v plotě, kéž by našel někoho, kdo jeho srdce roztaví a pomůže mu k harmonii.
      #
      panvita 04 Listopad 2018
      Tak to tě asi zklame ale on už nikoho nenajde navíc je tak zaslepený že ho požene maximálně touha po tom mít následníka ale neprozradim s kým ho bude mít to bude překvápko do třetího dílu kde jeho dítko způsobí značné nepříjemnosti
      #
      Drticool 01 Listopad 2018
      Pěkná kapča, ale upřímně řečeno radši bych další díl k zakladatelům, než 5 vyplňovaček.
      #
      panvita 01 Listopad 2018
      Já vim že kapitola k zakladatelům je lepší ale myslel jsem že je lepší vydat něco než kapitola k zakladatelům bude hotová může se stát že bude už na vánoce ale to je věštění z koule kdežto ta jiná prequelová povídka je jistá je už projde betou ale je hotová.
      Kapitoly ale budou zhruba polovička velikosti ve wordu co tato takže 4 strany ale zase bude vycházet postupně skoro celý příští a furt si myslim že pořád lepší něco aspoň než nic
      #
      Drticool 01 Listopad 2018
      JJ určitě lepší něco než nic. Roštěná je taky dobrá, ale svíčková je svíčková jestli mi rozumíš. ;-)
      #
      panvita 01 Listopad 2018
      Díky za pochopení
      #
      panvita 01 Listopad 2018
      A ještě jedno překvapení mezi prvním a druhým dílem zakladatelů bude ještě jedna krátká doplňovačka z níž se něco promítne i v druhém a třetím díle
      #
      rusalka 11 Listopad 2018
      Voldy je totiž hroznej chudák, když si nedokáže dovolit žádné city a pocity lidskosti. Tím se vylučuje sám od sebe ze společnosti a stává se zranitelnější, než by čekal. Čím je kdo osamělejší, tím víc potřebuje dobré slovo a pohlazení. u dětí - třeba - jich není nikdy dost. Potřebují na každém kroku pomoc a povzbuzení a chudák Voldy je úplně úplně sám a sám, nešťastný šafářův dvoreček. :-(
      #
      panvita 11 Listopad 2018
      On se od temnoty moh odvrátit, ale pohltila ho nenávist k mudlům jelikož Gwen se stala obětí války a on to nedokázal přijmout proto se z něj taky stalo monstrum