Hledej

PS_RT_01
    ...i ve zlém.

      Příběh o Hermioně a Ronovi, ale hlavně o oporách v dobrém i ve zlém

       

      „Už to nevydržím. Musím do Austrálie. Najít naše,“ řekla najednou Hermiona. Ruka s hůlkou jí klesla a velký kvádr, který levitovala ve snaze jej vrátit na vrchol zdi, se s rachotem zřítil. Byl pátý den po bitvě. Ředitelka zrušila do konce května výuku a mladší studenty poslala domů. Starší pomáhali při rekonstrukci hradu nebo na ošetřovně.

      „Musíme,“ opravil ji Ron.

      „Všichni? Půjdete se mnou?“

      „Jen já. Harry by měl raději zůstat tady. Kvůli Ginny.“

      Hermiona se na Rona překvapeně podívala. On si toho všiml? „Máš pravdu. Měli by si promluvit. Chodí kolem sebe, jako by se jeden druhého báli.“

      ooOoo

      Najít dva mudly, když znáte jejich jména a dotyční se neskrývají, není moc těžké, ani když se jedná o tak veliké město, jakým je Sydney. Zvládli to docela rychle. Ale výsledek byl překvapivý. Žádná zubní ordinace. Rodiče pracovali jako učitelé...

      Teď s Ronem seděli na lavičce před místní školou pro ošetřovatelky a čekali. Trvalo jen chvíli, než zaskřípěly brzdy a u chodníku zastavil kabriolet. Hermioně se prudce rozbušilo srdce, když uviděla řidiče a vzápětí hnědovlasou ženu, která se od budovy k autu rozběhla. Než mohla nastoupit, Hermiona je oba oslovila:

      „Jste manželé Rangerovi? Máme pro vás důležité zprávy z Anglie.“

      CARN_04

      ooOoo

      Často si představovala, co se stane, až vysloví zpětnou inkantaci. Připravovala se na komplikované vysvětlování, křik, výčitky, nebo uražené mlčení. Doufala v pochopení a odpuštění. To, co se událo poté, co její hlas dozněl, opravdu nečekala.

      „Holčičko naše! My to věděli!“ vykřikla Jane Grangerová, než ji sevřela v uplakaném objetí.

      „Konečně,“ vydechl Robert Granger a v příštím okamžiku je v náruči tiskl obě. Hermiona se jich pevně držela, slzy se jí řinuly z očí a byla tak šťastná, že si nejprve vůbec neuvědomila, co to její rodiče vlastně řekli.

      Dokud nepromluvil Ron: „Co myslíte tím konečně? A co jste věděli?“

      ooOoo

      Grangerovi na sebe pohlédli. „Věděli jsme, že už nesmíme žít své životy, ale že to není navždy. Že si musíme změnit jména a jako Rangerovi odjet do Sydney. Nevěděli jsme proč. Pak jsme v Londýně uviděli létat velké černé stvůry a pochopili, že to je ten důvod,“ zodpověděl obě otázky Robert.

      Ron s Hermionou na ně nevěřícně zírali.

      „To ale znamená,“ začal Ron,

      „že musíte být oba motáci,“ dokončili větu s Hermionou současně.

      „A já na vás použila slabší paměťové kouzlo. Jako na mudly,“ dodala užasle Hermiona. „Co jste si ještě pamatovali?“

      „Že máme dceru,“ usmála se přes slzy Jane.

      ooOoo

      Dva týdny, které strávili v Sydney, byly zvláštní. Rodiče chtěli vědět úplně všechno o světě, ve kterém najednou měli i své vlastní místo. Hermiona jim proto předplatila Denního Věštce a dvoje australské kouzelnické noviny.

      Vůbec ji pak nepřekvapilo, že když máma našla inzerát kouzelnické univerzity v Togethervillu, přijali s tátou nadšeně a bez váhání místa tamních profesorů. Škola hledala odborníky, nejlépe motáky, obeznámené s mudlovským světem. Původně začali oba učit proto, že doufali, že tak narazí na svou ztracenou dceru. Učitelské povolání si ale zamilovali.

      Ron byl naopak fascinovaný mudlovskými vynálezy. Vodovodem počínaje a zjištěním, že mudlové také létají, konče.

      ooOoo

      Domů cestovali letadlem. Hermiona byla ráda. Potřebovala přemýšlet.

      Milovala Rona. Ještě před měsícem si však nebyla jistá, jestli je to vážně na celý život. Pak ale přišla bitva, úmorná dřina při opravách hradu a Austrálie. Všude byli většinou sami dva a najednou vynikly věci, kterých si dříve nestačila všimnout. Naposledy, když začínali hledat rodiče a ona nervózně chrlila jeden nápad za druhým a nevěděla odkud začít. Ron ji mlčky objal a pak celé hledání detailně naplánoval.

      Překvapeně zjišťovala, že je jí opravdovou oporou. Podívala se na něj.

      Usmál se a její ruce, volně sepnuté v klíně, přikryla velká teplá dlaň.

       

      Items details

      • Hits: 1720 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      rusalka 17 Listopad 2020
      Jedna z mála povídek, ve kterých Ron a Hermiona mohou koexistovat společně a právě proto, že Ron je vynikající stratég. Že jí může být oporou, snad ji nezradí, až se kolem mihne jiná sukně. Děkuji.
      #
      Regi 18 Listopad 2020
      Jsem ráda, že se mi povedlo uvěřitelně obhájit tenhle pár. Je mi sympatický. A pokud autorka nebude chtít, Ron nezradí ;-)
      Díky za komentář.