Hledej

PS_RT_01
    Plamen a led

      Příběh o Ginny a Dracovi a o plameni, který led dokáže rozpustit

       

      Na Harryho otázku: "Co teď budeš dělat, Gin?" vyhrkla bez přemýšlení: "Famfrpál." A bylo to správně. V sedmém ročníku dostala kapitánskou pásku a Nebelvír opět získal pohár. Po posledním zápase za ní přišel trenér Holyheadských Harpyjí a pozval ji na konkurs. Věděla, že chytače klubu zatkli jako smrtijeda a měla v plánu se o to místo zajímat. Že si ji našli sami, považovala za dobré znamení.

      Když se dostavila na stadion, byla odhodlaná ten post vybojovat. Nebylo ale třeba. Na "konkurs" dorazila jen ona. Klub se totiž topil v dluzích. Majitel byl také usvědčený smrtijed, a jeho majetek zabavilo ministerstvo.

      ooOoo

      To ale Ginny pramálo zajímalo. Hrála by i zadarmo. Hned první zápas díky ní vyhráli a v klubu zavládla euforie. Navíc to vypadalo, že se konečně objevil bohatý sponzor.

      "Gin, nebuď tady dlouho. Nezapomeň! Večeře s novým majitelem!" Křikl na ni trenér. Ostatní už odešli do šaten, ale ona se jako po každém tréninku chtěla ještě sama proletět. Nabrala rychlost a vyrazila proti zapadajícímu slunci. Kroužila nad stadionem a nadšeně vnímala vítr, který jí hvízdal v uších. Sáhla dozadu a strhla stužku, která jí poutala vlasy. Osvobozené z ohonu jí teď divoce vířily kolem obličeje. Radostí hlasitě zavýskla. Milovala létání!

      ooOoo

      Poznámka: Vypůjčila jsem si malý kousek textu nádherné písně Petra Hapky a Michala Horáčka "Strážce Plamene".

      ooOoo

      Písničku slýchal v mudlovském baru, kam pravidelně chodíval už více než rok, který uplynul od války. Jedině tam na něj nedoléhaly rodičovské otázky, jejich plány a jeho vlastní mrazivé myšlenky o smyslu toho všeho. Jen seděl, popíjel a dokola poslouchal postaršího klavíristu:

      "Jste v tom po krk, i když nevinně,"

      informovala mě věštkyně.

      "Ať to prosím pána neleká,

      ale kdosi jede z daleka.

      Vidím ženu, jak se blíží tmou.

      Dlaně horké, hlavu ohnivou.

      No a vám je zřejmě souzené

      Stát se Strážcem toho Plamene."

       

      Ze zamyšlení jej vytrhl otcův naléhavý hlas: "Famfrpál! TEN obchod by tě snad zajímat mohl?"

      ooOoo

      Když nově zakoupený famfrpálový klub dostal na starost, ani moc neprotestoval. Věděl, že stejně nemůže strávit zbytek života na barové židličce.

      S povzdechem zapnul poslední knoflík společenského hábitu a přemístil se přímo na stadion, kde jako nový šéf pořádal seznamovací večeři.

      Při dopadu se lehce zakymácel, oslněn zapadajícím sluncem. Obzor hořel a Dracovi připadalo, že jeden z plamenů letí přímo na něj. Na poslední chvíli však strhl střemhlavý pád a ladně se snesl k zemi kousek vedle.

      "Ahoj, tak jsi tady," ozvalo se, a před Dracem stála Ginny Weasleyová s rozpuštěnými, zcuchanými vlasy, ve kterých právě dohasínaly poslední sluneční paprsky.

      CARN_05

      PS:

      Když jsem poslala tuto povídku Patoložce k betaci, vrátila mi ji opravenou zpět s poznámkou: Zatraceně a kde je jako zbytek? Takže následujících 100 slov je věnováno Pat.

       

      "Zatraceně Draco, to myslíš vážně?" Ginny otráveně listovala katalogem luxusních formálních hábitů. "Něco tak nepohodlného si budu muset opravdu pořídit?"

      Chodili spolu půl roku a návštěvu v Doupěti už měli za sebou. Pousmála se. Fakt si užívala, když její průběh popisovala kamarádce.

      Teď ji ale čekala mnohem méně zábavná návštěva. U Dracových rodičů to rozhodně taková legrace nebude. Hlava už ji brněla ze všech těch pravidel etikety a stolování... Až se z toho škrobeného aristokratického hnízda vrátí, bude se muset pořádně odreagovat. Zalétá si a napíše kamarádkám.

       

      Items details

      • Hits: 1309 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      rusalka 17 Listopad 2020
      Nádherné. A Ginny rozhodně neuškodí pár lekcí slušného a vybraného chování. Možná v Doupěti vládne povšechný chaos, ale čistokrevní musí vědět, jak zaujmout své místo ve společnosti. Rodina Malfoyů jí může pomoci nastavit zrcadlo, aby věděla, kde je nutné přidat. Jinak Malfoy, jako majitel famfrpálového klubu, je zábavná myšlenka. Děkují.
      #
      Regi 18 Listopad 2020
      Ohromně jsem se bavila při domýšlení různých situací, do kterých se tento pár musel dostávat. Na weasleyovské i malfoyovské straně. :-) Díky.