Hledej

ZVRR_000
    Kapitola 1. Nový domov

      ZVRR_pom_publZavřel za sebou dveře. Svoje dveře ke svému pokoji. Nikdo sem nemohl bez pozvání vejít, nebo se dívat, jak tráví volný čas.

      Jako namalovaný portrét neměl pochopitelně základní potřeby fyzického těla – jíst, pít, spát. Potřeby duše ale nezmizely. Zabývat se něčím zajímavým, číst si, sem tam ochutnat nějakou lahůdku, vypít šálek voňavého čaje nebo pohár vína, to byly radosti, které si obyvatelé zarámovaného světa s chutí dopřávali.

      Skutečnost, že ostatní bývalí ředitelé většinu svého času trávili podřimováním, si vysvětloval tím, že byli, až na jednoho mladšího, tragicky zesnulého kolegu, všichni v Brumbálově věku. Proto si nejvíc užívali právě odpočinek.

      ooOoo

      Podrobným průzkumem světa magických obrazů strávil Severus téměř celý rok. Nejdříve pochopil, jak jimi může procházet. Zjistil, že do každého obrazu se dá vejít těsně u rámu. A do většiny také zezadu. Pokud na plátně byla krajina s hlubokou perspektivou, bylo to jednoduché. U portrétů pak záleželo na pozadí. Pokud tam byl například závěs, vejít dovnitř nebyl problém. Namalovanou zdí se ale projít nedalo. Každá malba měla nejjasnější kontury a nejživější barvy v přední části. Jakmile se šlo dál do hloubky, barvy i obrysy bledly, až jste se ocitli v šedavém prostoru jakési chodby, kterou se dalo dojít kamkoli jinam.

      ooOoo

      Vyhledával tehdy neobydlené obrazy rozmanitých scenérií z celého světa a užíval si něco jako cestování. Zaujala jej také zátiší s ovocem a různým jídlem a pitím. Cokoli tam ochutnal, objevilo se vzápětí znovu na svém místě. Slyšel zvuky – moře, vítr, zpěv ptáků... A cítil i vůně. Mohl vzít cokoli do ruky a přenést to do jiného obrazu. Pokud tu věc pustil, vrátila se zase zpět.

      Teď, když učil Obranu proti černé magii a měl svůj soukromý pokoj, uvědomoval si, že se jeho „zarámovaný“ život od toho skutečného liší hlavně tím, že mu jej už nikdo neřídí. Byl vlastně šťastný.

      ooOoo

      Na způsob výuky si musel nejdříve zvyknout. Bylo třeba lehce zkrotit svou popudlivost, aby mohl spolupracovat se svými asistenty. Mladší studenti ale žádnou změnu v jeho chování nezaznamenali. V úvodu hodiny vždy s dramatickým vířením pláště obešel namalovaným ambitem učebnu, aby v hrozivé póze stanul před svým psacím stolem.

      Měl za sebou první školní rok z deseti, ke kterým se zavázal. Před chvílí se hrad vylidnil. Začaly prázdniny. Večer ho ještě čeká Minervina ředitelská sešlost a pak už může vyrazit na, rozhodně zaslouženou, dovolenou. Napadlo ho, že by se mohl nejdříve podívat do svého oblíbeného obrazu na vrcholku Astronomické věže.

       

      Items details

      • Hits: 1328 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Online návštěvníků

      Právě připojeni - hostů: 169 a člen: 1 

      Celkový počet zobrazení stránek:

      Počet zobrazení článků : 6037896