Hledej

ZVRR_000
    Kapitola 3. To je můj obraz!

      Mířil stále vzhůru. To, že je již blízko, mu napověděla slabá vůně moře a indigová modř s problikávajícími hvězdami, ve kterou se pomalu měnilo šedavé okolí. Pak se mu pod nohama objevila nízká tráva a před ním se vinula cestička k útesu, který končil strmým srázem a výhledem na moře.

      Pohlédl ke svému oblíbenému místu a zarazil se. Byla tam jakási bělavá skvrna. Jak přicházel blíž, dostávala jasnější obrysy. Na vrcholku útesu seděla dívka, bosé nohy spuštěné dolů. Severuse v první chvíli napadlo, že chce skočit. Asi jej uslyšela, protože se otočila, přetáhla si šaty přes kolena a usmála se.

      ooOoo

      ZVRR_030

      "Co tady děláte? Směl bych vás požádat, abyste šla provozovat své sebevražedné pokusy do jiného obrazu?" Severus nedokázal a ani nechtěl skrýt svou nelibost. Obraz považoval za svůj.

      "Sním tady o životě. Maloval mě můj bratr. Seděla jsem sice původně na zídce naší terasy, ale pak se rozhodl okolí změnit. Myslím, že udělal dobře. Je tu krásně, že? Nechcete se taky posadit?"

      "Ne, děkuji. Omlouvám se, nebudu vás rušit. Myslel jsem, že obraz nikomu nepatří."

      "Nemusíte se omlouvat. Ráda jsem vám jej půjčila, profesore Snape. Připadalo mi, že takové místo potřebujete." Dívka vstala a podala mu ruku. "Jmenuji se Ria."

      ooOoo

      "Odkud víte, kdo jsem?" zeptal se Severus se směsicí podráždění a zvědavosti.

      "Učil jste v Bradavicích spoustu let. A události, které vedly k vašemu příchodu sem, se budou v mnohých obrazech probírat ještě hodně dlouho," usmála se Ria. Zvedla ze země velký černý krajkový šátek a přehodila si jej přes ramena. "Půjdu. Asi potřebujete přemýšlet, kde začít."

      "O čem to mluvíte?"

      "O hledání jedné zatoulané ředitelky. Mezi rámy se nic moc neutají."

      "Vy snad víte, kde je?"

      "To nemohu říct. Ale znám tady spoustu lidí. Kdybyste chtěl, poptám se. Zastavte se zítra večer."

      Když odešla, zůstal Severus dlouho zadumaně stát.

       

      Items details

      • Hits: 1407 clicks

      Tecox component by www.teglo.info