Hledej

 amb_000

    Prolog

      amb_000pJantar neboli Amber není ve své podstatě kamenem, ale zkamenělou pryskyřicí z pradávných časů. Třený o vlnu či hedvábí se elektricky nabíjí a jeho starořecký název jest elektron. Náleží projektivní energii, elementu ohně a Slunce. Jest to velmi silný uzdravující a ochranný kámen. Pohlcuje negativní energii a nastoluje rovnováhu. Výrazně zvyšuje účinky magie. Všechny tyto vlastnosti činí z jantaru jednu z nejrozšířenějších a nejvíce ceněných magických substancí všech dob a míst na Zemi. V magickém světě se často užívá k různým rituálům. Pomáhá s trpělivostí a rozhodováním. Zvyšuje sebevědomí. Uzemňuje, čistí čakry. Pomáhá při naplňování našich tužeb. Podporuje klid. Osamělým lidem pomáhá najít přátele a partnera. Má žlutou, oranžovou až zlatavě hnědou barvu.

      Magické vlastnosti kamenů, Lavinie Princeová, Londýn, 1652

       

      Voldemort byl konečně mrtvý. Harry se cítil k smrti unavený, ještě se nedokázal radovat. Ta radost přijde později – snad. Teď viděl kolem sebe příliš mnoho padlých. Ale ještě tady byla jedna věc, kterou musel, prostě musel udělat. Pak si bude moct odpočinout…

      …díky Lence se dokázal zbavit pozornosti ostatních. Teď chtěl být jen s Ronem a Hermionou. Potřeboval je s sebou, protože měl pocit, že sám by to nezvládl. A také jim dlužil vysvětlení, takže nejprve jim do poslední podrobnosti objasnil, co viděl v myslánce a co se stalo v Zapovězeném lese. Pak společně vstoupili do ředitelovy pracovny.

      Kolem se ozval strašlivý hluk. Nejprve se vyděsil, že se snad Voldemort spolu se Smrtijedy vrátil, ale byl to jen ohlušující potlesk bývalých ředitelů a ředitelek Bradavic na obrazech. Všichni mu vzdávali hold. Ale Harryho zajímal jen jeden – Albus Brumbál. Tomu potřeboval říct, co chce udělat – za pomoci Bezové hůlky – nejmocnější hůlky na světě – uzdravit svou vlastní hůlku s perem z Fénixe a pak se Bezové hůlky vzdát. Že Ron nebude věřit svým uším, s tím počítal. Ale doufal, že od Hermiony se mu dostane podpory, takže ho vyvedlo z míry její vyjeknutí.

      „Harry!“

      „Ale Hermiono, já to myslím vážně!“

      „Ale ne, já vím, ale Snape!“

      „Co je s ním?“

      „Snape! Není tady!“, ukázala kolem dokola. „Všichni ředitelé Bradavic se po své smrti objeví na portrétu v ředitelně. A Snapea Bradavice přece uznaly jako ředitele. Ale on tu není.“

      Hermiona se vyřítila z ředitelny. Harrymu to došlo o vteřinu později a rozběhl se za ní. Ron stál nechápavě na místě. Co se, u Merlina, zase děje?

       

      Items details

      • Hits: 1724 clicks

      Tecox component by www.teglo.info

      Vaše komentáře a dotazy  

      #
      rusalka 30 Listopad 2020
      Zlatá Hermiona, ona má opravdu oko na detaily a hned si všimla, koho je potřeba zachránit. Děkuji za krásný pocit, že to dopadne dobře.