Hledej

 cesty_00

    Šestka

      cesty_LPoznámka:

      Xenofilius Láskorád – kanonický otec Lenky – toho jistě všichni znáte.

      Reginald Scamander – nekanonický (nicméně někdo takový logicky existovat musel) otec (JK Rowlingovou zmíněného) Rolfa Scamandera a syn (zcela kanonického) Mloka Scamandera, velmi slavného autora knihy Magická zvířata a kde je najít.

        

      Stanové plátno pleskalo v mírném teplém větříku. Prázdninové přístřeší zvenčí vypadalo jako malé áčko. Vevnitř však bylo kouzlem zvětšené do pohodlného obývacího pokoje s krbem, praktické kuchyně s jídelnou, čtyř ložnic a dvou koupelen. Stálo ve stínu obrovského stromu, na kraji rozlehlé planiny s vysokými trsy ježaté trávy. Na obzoru se zvedala rudá masa hory Uluru. Domácí skřítka právě venku prostřela stůl. „Slečno Leničko! Pane Rolfi! Pane Scamandere! Pane Láskoráde! Tira prosí ke svačině!“

      „Viděla jsem klokana!“ volalo nadšeně blonďaté děvčátko, asi osmileté, které přiběhlo jako první. Popadlo obrovský kus meruňkového koláče a s velkou chutí se do něj zakouslo. Podobně jako jedenáctiletý chlapec, který s brbláním, že klokan přece není žádné magické zvíře, ale úplně obyčejné, dosedl na židli vedle ní. „Tiro, to je dobrota!“ „Ty jsi nejlepší koláčová kuchařka na celém světě!“ Zapomněli vzápětí oba na svůj spor a překřikovali se s plnými pusami.

      Dva muži, kteří se přiloudali po chvíli, však nevěnovali pozornost dětem, skřítce, ani jídlu. Byli plně zaujati něčím úplně jiným. Jeden z nich, otec chlapce, opatrně vybalil z plátěného vaku podivný předmět a položil jej mezi hrníčky a talíře.

      „Úžasné,“ vydechl druhý, stejně světlovlasý jako jeho dcera. „Je to opravdu to, co si myslím, Reginalde?“

      „To tedy rozhodně je, příteli Xenofilie,“ odpověděl Reginald slavnostním tónem. „Roh muchlorohého chropotala ze sbírek mého otce, Mloka Scamandera. On sice nenašel tohle magické zvíře živé, ale podle jeho zápisků se právě zde ještě pár exemplářů vyskytuje, protože tady kdysi objevil několik ne příliš starých stop a také tuto vzácnost. Jsem přesvědčen, že letošní prázdniny budou památné. Že tentokrát už bude naše společné úsilí konečně korunováno úspěchem. Po všech těch letech pátrání se budeme moci považovat za následníky mého otce. Naše zesnulé manželky by na nás byly opravdu hrdé, a naše děti na nás jednou pyšné určitě budou.“

       

      Items details

      • Hits: 1376 clicks

      Tecox component by www.teglo.info