Hledej

 cesty_00

    Sedmnáctka

      cesty_LDveře se tiše otevřely a dovnitř proklouzla drobná postava. „Promiňte, slečno, mohla by slečna Lenka jít dovnitř? Tira prostřela k obědu a pán na slečnu čeká.“

      Lenka sebou trhla, jak se probrala ze zamyšlení, a odložila štětec. Pak se na skřítku, která se náhle objevila vedle ní, usmála. „Ano, jistě, už jdu. Děkuji, Tiro.“ Prošla dvoukřídlými prosklenými dveřmi a usadila se ke stolu na místo, které se za poslední dva týdny, ustálilo jako její.

      „Tak co, jak se ti dnes dopoledne malovalo?“ usmál se na ni Rolf.

      „Moc dobře ne. Vůbec nerozumím tomu, proč se mi pořád nevede zakomponovat do obra…“

      „Moc dobře? To je skvělé. Mně se taky mimořádně dařilo.“

      Lenka si povzdechla. Z její odpovědi očividně zachytil jen první dvě slova. Nebylo to poprvé. Ale vůbec neměla chuť mu jeho omyl vyvracet.

      „Sepsal jsem si opravdu úderný projev pro Starostolec. A dokončil jsem ten článek o svém dědečkovi. Doufám, že ho tvůj otec otiskne včas. No ano, já vím, že je na Xenofilia spoleh, ale ostrá volební kampaň začne už za měsíc, konkurence nespí a nic nesmím podcenit. Je třeba si pečlivě připravit půdu. V Británii jsem byl naposledy jako dítě, a lidé mě vlastně neznají. Veřejnost se musí dozvědět, kdo jsem. Vnuk slavného Mloka Scamandera, autora knihy Fantastická zvířata a kde je najít, manžel jedné z hrdinek protivoldemortovského odboje, zeť majitele a šéfredaktora Jinotaje…

      Abych nezapomněl, zítra ráno přijede svatební koordinátor. Bude potřebovat seznam hostů, aby mohl rozeslat pozvánky v tentýž den, kdy se v tisku objeví oznámení. Měla bys ho dnes večer překontrolovat. Několik důležitých jmen jsem ještě připsal, ale nesmí na něm chybět nikdo z tvých přátel. Myslím z Brumbálovy armády a Fénixova řádu. Musí být bez jakýchkoli pochybností jasné, na jaké straně jsem ve válce stál, přestože jsem byl v emigraci. Z toho pohledu je velmi dobré, že nám smrtijedi zničili dům… Může se zdát, že je dvacátý srpen ještě daleko, ale všechno musí být správně načasované a na úrovni. Ať mají novináři o čem psát. Bude to pro mne velmi dobrá reklama a výborný start volební kampaně.

      Á, Tira už nosí na stůl. No, zlato, tak jsme si pěkně popovídali a teď dobrou chuť.“

      Lenka moc neposlouchala, co Rolf povídal. Ostatně, mluvil každý den vlastně o tomtéž. Ale od momentu, kdy ji přerušil, se poctivě snažila zodpovědět jeho otázku – jak se ti malovalo? - alespoň sama sobě. Nechápala, jak je možné, že má takový problém s kompozicí. Kde je chyba? Jakmile zaznělo přání dobré chuti, jen se nepřítomně usmála a automaticky odpověděla stejně.

       

      Items details

      • Hits: 1466 clicks

      Tecox component by www.teglo.info