Hledej

 cesty_00

    Čtyřiadvacítka

      cesty_GV hodně pozdním odpoledni byl Ron Weasley v kanceláři bystrozorů sám. Všichni už odešli, jen on se hmoždil s hlášením. Normálně by ho sepisoval jeho parťák a přímý nadřízený Willy Preston. Ron už sice po ročním kurzu a dvouleté povinné praxi mohl pracovat samostatně, dokonce by směl dělat garanta dalšímu nováčkovi, ale s Willym si rozuměli a oba byli rádi, že jejich tým nebylo třeba rozdělit. Jenže Willy včera skončil těžce zraněný u Munga a Ron za něj převzal velení komplikovaného zátahu na pašeráky zakázaných lektvarových ingrediencí, který společně připravovali hodně dlouho. Akce dopadla výborně, z rozsáhlé sítě neunikla ani ta nejdrobnější rybička, a co je nejdůležitější, ani šéf celé bandy.

      No, a kromě hlášení tady bylo to pozvání. Ron nevěděl, jestli má být rád, nebo se má bát. Úspěšnou akci chtěl osobně ocenit ministr Scamander a zval Rona na soukromé setkání u číše vína na dnešní večer do své kanceláře. Ministerská pozvání na výborné kalifornské víno byla pověstná. Pro poctěné to většinou znamenalo rychlý rozjezd jejich profesní kariéry. Jenže…

      Z práce a úvah Rona vyrušilo klepání na okno. Na parapetu netrpělivě přešlapovala sova jeho bratra George a významně zvedala nožku s přivázaným dopisem. Ron věděl, že na pergamenu bude napsána jen nějaká nedůležitá hloupost. Jednoznačný byl ale vzkaz, který vyjadřovala křiklavě červená barva provázku: Seber se a okamžitě přijď, je to důležité!

       

      Items details

      • Hits: 1512 clicks

      Tecox component by www.teglo.info